מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > סופרים קלוריות > ליאורה סופרת קלוריות> כתבה על יוגורט והכנת יוגורט

הכנת יוגורט


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

ספיישל שבועות: הכול על היוגורט ועל הכנת יוגורט מאת הדיאטנית הקלינית ליאורה חוברה. למה הוא טוב לנו? בגלל כל מני סיבות כמו אחוזים נמוכים של שומן וגבוהים של סידן - וגם בגלל הטעם. אז איך מכינים יוגורט? הנה לכם

מי שכנראה גילה את היוגורט הם הטורקים. הסיפור העתיק מספר על נווד שזכה במעט חלב ורצה לשמור ממנו גם למחר. הוא הכניס אותו לנאד עור שיוצר מקיבת בקר וקיווה שיוכל להמשיך לשתות ממנו. כשבדק את תכולת הנאד למחרת הוא גילה מוצר סמיך, חמצמץ וטעים, שהחזיק מעמד זמן ארוך יותר מחלב, גם ללא קירור. מאז מככב היוגורט כמעט בכל מקום על פני הגלובוס ואפילו מייחסים לו את אריכות החיים המאפיינת את תושבי הבלקן. מקור השם יוגורט כנראה נגזר מהמילה הטורקית yoğurmak, שפירושה לערבב.

ומה כל כך טוב ביוגורט?

נתחיל בחלבונים היוגורט עשיר בחלבון איכותי הדרוש לתפקוד התקין של הגוף בכל שלב בחיים, ולכן הוא יכול לשמש גם תחליף לבשר.

נמשיך בשומן אמנם ביוון, בטורקיה ובבלקן קשה למצוא יוגורט שמאכלס גם 10 אחוזי שומן, אבל בארץ הוא בדרך כלל נע בטווח האחוזים שבין 0 ל-3. היוגורט השמן ביותר שתמצאו כאן יכיל 7% שומן.

לא נוותר על סידן כן, הוא מקור מצוין לסידן איכותי שגם נספג היטב, בזכות החיידקים הידידותיים שאחראים גם על המרקם והטעם החמצמץ.

מה עם אלו שקשה להם לעכל? גם כאן יש בשורות טובות. היוגורט קל יותר לעיכול לעומת מוצרי חלב אחרים למי שסובלים מבעיות עיכול.

ונחזור לחיידקים חיידקי היוגורט הידידותיים הם בעלי שפע של תכונות המשפרות את בריאותנו: הם תורמים לחיזוק ולתמיכה במערכת העיכול ובפעילותה וכך תורמים גם לחיזוק המערכת החיסונית. הם פועלים נגד חיידקים פתוגנים (גורמי מחלות), וירוסים ופטריות. הם מייצרים ויטמינים ותורמים לספיגה משופרת של ויטמינים ומינרלים מהמזון, ואפילו מייצרים חומרים אנטי-סרטניים.

ומה עם הטעם? כן, הוא משתלב מצוין בסלטים, מתבלים, רטבים, ממרחים, מאפים, עוגות, קינוחים ונפלא אפילו כשהוא מבושל.

גם ברפואה המשלימה אפילו גישות טיפוליות של הרפואה המשלימה כמו הרפואה הסינית טוענות שיוגורט הוא מוצר חלב שלא כדאי לוותר עליו. לגישתם, אם אתם סובלים מליחה או מעיכול בעייתי כדאי שתבחרו ביוגורט מחלב צאן ושתוציאו אותו מהמקרר כשעה לפני האכילה.

הכנת יוגורט

מי שאוהב לייצר לעצמו גם את חומרי הגלם מוזמן לאתגר את עצמו בהכנת יוגורט, וזה לא ממש קשה. תזדקקו לליטר חלב בקר או עיזים וחצי גביע יוגורט טבעי ללא תוספות כמו פירות, סוכר או ממתיקים מלאכותיים, מהסוג שאתם אוהבים. מחממים את החלב בסיר, אבל לא הולכים לשום מקום. מחכים לרגע הרתיחה ומיד מכבים את האש. משאירים את החלב להצטנן לטמפרטורה של כ-40-45 מעלות, שזה אומר מעט יותר מחום הגוף שלנו. מוסיפים את היוגורט (כלומר את החיידקים שיתחילו תיכף לעבוד בשבילכם ולהכין את היוגורט). מערבבים היטב ומעבירים לצנצנת זכוכית, רצוי כזו שנסגרת הרמטית, עם מכסה המצויד בגומייה כמו להכנת חמוצים. סוגרים היטב ומשאירים במקום חמים (על השיש במטבח למשל). מחכים 24 שעות עד לקבלת יוגורט מעט מוצק ומעבירים למקרר. אם תשהו עוד קצת זמן הוא יתמצק עוד יותר. וזהו, היוגורט מוכן.

ליאורה חוברה דיאטנית קלינית M.Sc ומסטר NLP לבריאות ולהרזיה