מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > סופרים קלוריות > ליאורה סופרת קלוריות> כתבה עם מתכונים בריאים ליום העצמאות

מתכוני יום העצמאות


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

ליאורה חוברה, דיאטנית קלינית ומטפלת בתזונה סינית ובצמחי מרפא מציעה שלושה מתכונים ליום העצמאות ולכל הפיקניקים האביביים שיבואו אחריו, כי מתברר שאפשר לעבור את החג הזה עם אוכל טעים, בריא ולא כל כך משמין

שלושה מתכונים ליום העצמאות ולכל הפיקניקים האביביים שיבואו אחריו, כי מתברר שאפשר לעבור את החג הזה עם אוכל טעים, בריא ולא כל כך משמין. מתכון אחד לאוהבי הבשר, אחד לצמחונים שתמיד מרגישים מקופחים בחג הזה ואחרון לקינוח שגם אותו אפשר להכין על הגריל

סטייק פרגית וירקות ים תיכוניים בעשבי תיבול
8 מנות, כל מנת בשר וירקות מכילה 245 קלוריות

החומרים:
1.2 ק"ג סטייק פרגית
2 פלפל אדום
2 פלפל צהוב
2 קישואים
2 בצלים
2 עגבניות

חומרים למשרה:
4 כפות שמן זית
מיץ מלימון אחד
5-6 כפות פטרוזיליה קצוצה
עלי רוזמרין מענף אחד
2 כפות עלי נענע קצוצים
2 כפות עלי מרווה קצוצים
2 כפות עלי בזיליקום קצוצים
6 שיני שום כתושות
½ כפית מלח
קורט פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה:
שוטפים ומייבשים את הסטייקים. שוטפים את הירקות. חותכים כל פלפל ל- 8-10 רצועות לאורך. חותכים את הבצל ואת העגבניות לרבעים ואת הקישואים לפרוסות עבות. מערבבים את כל חומרי המשרה. משרים את הסטייקים ואת הירקות במשרה כשהם מכוסים היטב במשרה לפחות לשעתיים ורצוי לכל הלילה. על מנגל חם צולים את הסטייקים ואת הירקות כ-2-3 דקות מכל צד.

שיפודי טופו וירקות אקזוטיים בג'ינג'ר ויין
4 מנות, 175 קלוריות למנה

החומרים:
600 גרם טופו קשה, דל שומן
כף דבש או סילאן
שש כפות רוטב טריאקי
כף חומץ בלסמי
כף שמן שומשום
כפית ג'ינג'ר מגורר, רצוי טרי
1/2 כוס יין אדום יבש
ירקות – עגבניות שרי, פטריות, בצל, קישואים וכו' – ככל העולה על דעתכם
8 שיפודי עץ

אופן ההכנה:
ערב לפני, חותכים את הטופו לקוביות של 2 ס"מ על 2 ס"מ. מערבבים את כל שאר החומרים למעט הירקות בכלי בעל מכסה. מכניסים את קוביות הטופו למשרה, מערבבים בעדינות, מכסים ומעבירים למקרר ללילה. בבוקר מכינים את הירקות: שוטפים היטב. משאירים עגבניות שרי ופטריות שלמות. את הבצל חותכים לרבעים, קישואים לעיגולים וכו'. לפני ההכנה על האש משפדים על השיפודים קוביות טופו וירקות לסירוגין. צולים על המנגל כ-4-5 דקות מכל צד. מגישים מיד. אפשר להכין גם בגריל התנור הביתי.

פירות על גריל - מתוך הספר 365 יום בלי תירוצים בהוצאת כנרת
מנה חגיגית ומדהימה בטעמים ובצבעים. אפשר להכין בבית מראש, או על המנגל בפיקניק עצמו. אם תקפידו על הגשה מתאימה תקצרו הצלחה, תשואות ובעיקר תדהמה ממה שפירות יכולים לעשות.

6 מנות, 125 קלוריות למנה

החומרים
2 בננות
2 תפוחי עץ חמוצים מסוג גרנד
1 אשכולית אדומה
1 פומלה
4 כפות דבש
4 כפות מיץ לימון
תבלינים טחונים מאלה האהובים עליכם – קינמון, זנגויל, אגוז מוסקט, הל, ציפורן,
שקדים טחונים לקישוט

אופן ההכנה
קולפים את כל הפירות וחותכים לחתיכות גדולות: פורסים את הבננות לפסי אורך, את התפוחים לעיגולים או לפלחים, את האשכולית לרבעים, את הפומלה ל-8 חלקים. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה ומסדרים את הפירות בתבנית או מניחים על המנגל. מערבבים את הדבש, את הלימון ואת התבלינים עד קבלת סירופ. מורחים את כל הפירות בסירופ. אפשר לפזר מעל את השקדים הטחונים. אופים בחום בינוני כ–15-20 דקות או 2 דקות מכל צד על המנגל. תוך כדי, ניתן להוסיף מהרוטב. מגישים חם על צלחת הגשה גדולה שקופה או צבעונית, ומסדרים את הפירות באופן אסתטי. ניתן להוסיף בהגשה כדור גלידת וניל.

שיהיה לכם יום עצמאות שמח