מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > סופרים קלוריות > ליאורה סופרת קלוריות> ליאורה חוברה טיפים ליום העצמאות

יום העצמאות


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

ליאורה חוברה: יום העצמאות לא חייב להיגמר בנזקים רציניים לדיאטה ולבריאות. בעזרת מעט תכנון אפשר להפיק יום עצמאות מפואר, טעים, בריא ואפילו לא משמין. ומי אמר שאי אפשר לשים ירקות על הגריל? ומה, בעצם, רע בסלט?

יום העצמאות הוא יום של אוכל והרבה ממנו, כמו שאר החגים במחוזותינו). הבשר על המנגל, הפיתות והחומוס נראים כמוקש רציני לדיאטה ולבריאות, אבל בהחלט אפשר גם אחרת. בעזרת מעט תכנון אפשר להפיק יום עצמאות מפואר, טעים, בריא ואפילו לא משמין.

מתחילים בבית וממשיכים בפיקניק -

הכנות בבית
1. הכינו סלטים וירקות חתוכים מכל המינים והצבעים. אלה יעזרו לכם למלא את הקיבה וגם לנטרל את נזקי העשן.
2. סגרו את הירקות בקופסאות הרמטיות – כך תמנעו "בזבוז" של ויטמינים.
3. את הרוטב לסלט הכינו בצנצנת נפרדת. כדאי להוסיף אותו רק ממש לפני האכילה, הסלט יהיה רענן וגם בריא יותר.
4. הכינו גם ירקות להכנה על המנגל (ומיד מגיע המתכון). העשן מזיק לירקות פחות משהוא מזיק לבשרים. אפשר לשלב את הירקות בין הבשרים או לשפד אותם על שיפודים ולהניח על המנגל.
5. בחרו בשרים דלי שומן – עוף, פרגיות ונתחי בקר רזים. סטייק סינטה למשל יכיל רק כ 5%– 4% שומן בעוד אנטרקוט יכיל 15% שומן. גם דגים הם מנה מצוינת למנגל, מאחר שהם עשירים בחומצות שומן מסוג אומגה 3 ודלים בשומן ובקלוריות.
6. השרו את הבשרים כמה שעות במרינדה. כך תוסיפו לטעם ובעיקר תקטינו מאד את נזקי העשן.
7. השתדלו לבחור מנגל על גז (או אם אתם חוגגים בגינה הביתית – על חשמל)– הוא מעלה פחות עשן.

בזמן החגיגה
1. כשהריחות מתחילים לעבוד על מיצי הקיבה התחילו לנשנש במרץ מהסלטים והירקות שהכנתם.
2. השתדלו לוותר על הפיתות. הן צפופות מאוד בקלוריות. פיתה ממוצעת מכילה 250 –300 קלוריות. כדאי להעדיף על פניה תפוחי אדמה, אורז או פחמימות אחרות.
3. בין סיבוב אחד לשני של בשרים שפשפו את המנגל בחצי בצל. הוא ינקה את המנגל משרידים חרוכים קודמים.
4. הפכו את הבשרים לעיתים תכופות. זו דרך מצוינת למנוע את עליית הטמפרטורה ואת חריכת הבשר.
5. זוכרים את המרינדה? מרחו ממנה על הבשרים כאשר את הופכים אותם מצד לצד.
6. השתדלו שלא לחרוך את הבשר. החלקים החרוכים הם המזיקים ביותר. אם נחרך חלק מהבשר כדאי לוותר עליו.
7. ו... אל תשכחו לנפנף במרץ. דווקא הנפנוף מקטין את נזקי העשן ומונע עלייה של הטמפרטורה בבשר.

מתכון – ירקות על הגריל
החומרים:
פלפלים צבעוניים חתוכים לחצאים ומנוקים מגרעינים
עגבניות חצויות
קישואים פרוסים עבה לאורך
פקעות שומר חצויות
בצלים וחצויים
וכל ירק אחר שאתם אוהבים
3 – 4 כפות שמן זית
מלח גרוס גס
פלפל שחור גרוס גס
עשבי התיבול החביבים עליכם – רוזמרין, פטרוזיליה, בזיליקום
3 – 4 שיני שום כתושות

אופן ההכנה:
מערבבים את שמן הזית עם התבלינים, עשבי התיבול והשום. מורחים על הירקות. מניחים את הירקות על המנגל והופכים מידי פעם בפעם, עד שהירקות מתרככים לדרגה החביבה עליכם.

חג עצמאות שמח

ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית M.Sc. ומטפלת ברפואה סינית ובצמחי מרפא