מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > כלים ומאכלים > כלי כלי> מה אפשר לעשות עם פסיפלורה?

תה בקיץ?


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

תה בקיץ, זו לא מילה גסה, במיוחד עם זה יעשה לכם רק טוב על הלב והנשמה. בואו ותכירו, יותר לעומק, את הסגולות הבריאותיות של עלי הפסיפולורה. והפעם: תה להרגעת הנפש ותה להורדת לחץ דם. ממולץ לכל עונות השנה

בשנים האחרונות הפך פרי הפסיפלורה ללהיט בשל טעמו האקזוטי וסגולותיו הבריאותיות. המדפים התמלאו בשלל מוצרי מזון, משקה וקוסמטיקה על בסיס פרי הפסיפלורה.

עתה מתברר שגם עלי הפסיפלורה הם בעלי סגולות בריאותיות חשובות והם עשירים בויטמינים: C, B1, B2, B3 והמינרלים זרחן, אשלגן, סידן וברזל הידועים כתורמים להרגעה, הורדת לחץ דם גבוה, שחרור שרירים מתוחים והתמודדות עם בעיות עצבים.

חברת ''נופר'', פיתחה שני סוגי תה על בסיס עלי הפסיפלורה:

תה ''מרגיעון'' – להרגעה באמצע יום העבודה או בסוף היום. שתיית כוס תה מרגיעון לפני השינה מסייעת לשנת לילה טובה ומרגיעה. תה מרגיעון מכיל בנוסף לפסיפלורה גם עשב לימון (לימונית), לואיזה, מליסה רפואית, סטיביה, טיליה, שיבולת שועל, כשותית והיביסקוס.

תה ''פרשר'' – להורדת לחץ דם, ניקוי הכבד והורדת הסיכון למחלות כלי דם ולב. מכיל בנוסף לעלי הפסיפלורה טיליה, מרווה רפואית, פסיפלורה, זית, היביסקוס, שינן רפואי, הדרים, לואיזה, רימון ללא חומר משמר, צבעי מאכל, סוכר או קפאין. מומלץ לשתות 2-3 כוסות ליום לאחר הארוחות.

ואם כבר בפסיפלורה עסקינן, לרגל ט'ו באב מציע השף דודו גרינברג מ'מכללת השף' מתכון מהנג על בסיס פרי האהבה פסיפלורה.
ולמעוניינים באותה המנה בדגש בריאותי יותר, ניתן להחליף את פילה הבקר בפרגיות.

פילה בקר ברוטב פסיפלורה בתוספת פירה שורשים ופסיפלורה

מצרכים לפילה:
4 יח' מדליוני פילה בקר בעובי 5 ס'מ
1/4 כוס שמן זית
מלח גס, פלפל שחור גרוס


מצרכים לרוטב:
•מיץ מ-4 יח' פסיפלורה
2 גבעולי טימין
1/2 צ'ילי טרי קצוץ
1/2 כוס יין לבן
מלח, פלפל גרוס
2 כפות סוכר


מצרכים לפירה:
2 יח' שורש פטרוזיליה חתוכים
2 יח' שורש סלרי חתוכים
2 יח' תחתיות ארטישוק חתוכות
2 יח' תפו'א גדולים חתוכים
עלים מ-2 גבעולי טימין
50 גר' מחמאה
מלח, פלפל לבן
מיץ מ-2 יח' פסיפלורה ללא גרעינים

אופן הכנה :
לפירה:
לתוך סיר עם מים נכניס את הפטרוזיליה, סלרי, תפו'א ותחתיות ארטישוק ונבשל עד להתרככות מלאה של כל החומרים ונוריד מהאש.
נסנן את המים ונמעך טוב את החומרים יחד עם המחמאה ולאחר מכן נעביר דרך מסננת על מנת לקבל מחית חלקה, נוסיף את הפסיפלורה, מלח ופלפל ונניח בצד

לרוטב:
נשים את כל החומרים בסיר קטן ונבשל עד שהרוטב מסמיך ומצטמצם ונניח בצד.

לפילה:
נמרח את הפילה בשמן זית ונפזר בשני הצדדים מעט מלח ופלפל ונצלה במחבת או בגריל עד למידת העשייה הרצויה
להגשה :
במרכז הצלחת נניח מדליון פילה בקר ולצידו נניח תחתית ארטישוק שהוקפצה בשמן זית וטימין ובתוכה נשים כף מהפירה, מלמעלה נזליף מעט מהרוטב ונניח גבעול טימין.