מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > כלים ומאכלים > חדש במטבח> טיפים להכנת עוגה מוצלחת

קפה ועוגה, מישהו?


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

איך שלא נסתכל על זה, בקיץ הילדים לא נחים לשנייה. כל הזמן מחפשים את האטרקציה הבאה. אז במקום לחפש פעילויות שעולות כסף, הנה לכם רעיון: הכנת עוגה בצוותא. שווה לנסות! הבלגאן עליכם, הטיפים לעוגה מוצלחת עלינו

אחרי שמדורת השבט התקבצה כולה במטבח אחד, ורוצה עכשיו להתחיל בהכנות, כדאי וחשוב לדעת כמה טיפים שימושיים שיכולים לשפר את התוצאה.
קבוצת ''NATALI'' מעניקה טיפים כדי שהעוגה שלכם תהיה קלה להכנה ומוצלחת.

כך תכינו את העוגה בצורה המושלמת:
איך לשמור על עוגה כדי שלא תיסדק?
כדי למנוע סדקים במרכז ופינות העוגה מומלץ להוסיף קמצוץ של אבקת אפייה או אבקת סודה לשתייה לאבקת הסוכר. בנוסף, בזמן הכנת הבצק חשוב לשים כמות מדויקת של קמח ולהקפיד על מעט נוזלים, וכמובן כשמכניסים את העוגה לתנור רצוי לשמור על טמפרטורה של חום בינוני קבוע.

איך למנוע מעוגה לשקוע לתחתית?
רצוי לשמור בזמן האפייה על חום בינוני בין 160 עד 180 מעלות ולהקפיד לא לפתוח את דלת התנור בזמן האפייה, משב האוויר הקר גורם לקריסת העוגה.

איך לגרום לעוגה עם פירות להישאר יציבה?
עוגה שמשלבת במתכונה פירות היא יותר רטובה ולכן מומלץ לחתוך את הפירות לפרוסות דקות ולא לערבב את התערבות יתר על המידה. כמובן שבעוגה דלילה לא מומלץ להוסיף פירות.
חשוב: בעוגה עם פירות שטמפרטורת התנור תהיה גבוהה יחסית (200 מעלות) כדי שהתערובת תיקרש בזמן האפייה.

איך למנוע מהעוגה להידבק לדפנות ולתחתית התבנית?
לשמן היטב את דפנות ותחתית התבנית לפני שמניחים את תערובת העוגה. או לחילופין במקום שמן להניח דפי אפייה על התבנית.

איך להכין קצפת יציבה ולקשט את פני העוגה?
מומלץ להכניס את ההקצפה המוכנה למקפיא ל 10 דקות. ''מכת הקור'' שומרת על יציבות הקצפת לאורך זמן.
טיפ לקישוט פני העוגה: רצי להכין את הכיתוב שרוצים על גבי דף לבן, לגזור להניח על העוגה ולפזר על השבלונה את הקישוט (קצפת, סוכריות, קוקוס, שוקולד).

טיפ לעוגת גבינה ועוגת מוס –
מומלץ יום לפני הכנת העוגה לשים את הגבינות במסננת ולהניח במקרר כדי שהנוזלים יצאו החוצה. בנוסף, כדי שהעוגה לא ''תיפול ''רצוי להעביר סכין על דופנות התבנית מייד עם הוצאתה מהתנור.

* כדי להוסיף שוקולד חם על עוגת גבינה או מוס כדאי להמיס את השוקולד יחד עם שמנת מתוקה ולשפוך בעדינות על העוגה.
* המידע ניתן באדיבות קבוצת 'NATALI'