לחם בשר הרצליה

אחרי החגים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

נשארו לכם צנצנות חרוסת שלא נאכלו עד תומן מחג הפסח? יום העצמאות עבר, אך החשק לפלאפל עדיין קיים? אספנו מספר המלצות ומתכונים שידאגו להעביר לכם את תקופת ''אחר החגים'' של אמצע השנה, קצת יותר בקלות

בסוף חג הפסח נותרות משפחות רבות עם צנצנות חרוסת שלא נאכלו עד תומן. במקום להניח לצנצנות להישאר מיותמות במעמקי המקרר, ניתן להכין איתן מטעמים לכל המשפחה. ''חצר כנרת'', מציעה פתרון יעיל וזול: מתכונים קלים להכנת עוגת פאי או עוגיות תמרים עם החרוסת שנשארה מחג הפסח.

עוגת פאי במילוי חרוסת
חומרים לבצק:
2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
100 גר' מרגרינה/מחמאה
1 כוס סוכר
2 חלמונים
אופן הכנת הבצק:
לערבב את כל החומרים יחד עד לקבלת בצק פירורים. להפריש כמות של כוס בצק לצורך כיסוי הפאי.

למלית:
500 גרם חרוסת (אפשר להשלים את הכמות עם מליות תמרים של חצר כנרת)
½ כוס אגוזים טחונים
½ כוס צימוקים (לא חובה)
לערבב את כל החומרים יחד

להכנת הפאי:
לשמן תבנית פאי עגולה בקוטר 28.
לרפד את התבנית בבצק הפאי ולהצמיד לדפנות.
למלא במלית.
לשטח את כוס הבצק שהפרשנו בצד ולכסות בו את הפאי.
לפזר מעל 102 כפות סוכר.
לאפות בתנור שחומם מראש בחום בינוני (160 מעלות) עד לקבלת גוון זהוב

עוגיות תמרים/חרוסת:
חומרים לבצק:
1 כוס מים
1 כוס שמן
200 גר' מרגרינה/מחמאה
1 שקית אבקת אפיה
קמח (קצת פחות מ- 1 ק''ג)
- לערבב את כל החומרים יחד עד לקבלת בצק גמיש ולא דביק.

למלית:
500 גרם חרוסת (ניתן להשלים את הכמות עם מליות התמרים חצר כנרת)
½ כוס אגוזים טחונים
½ כוס צימוקים (לא חובה)
½ כפית קינמון טחון
**לאוהבים ניתן להוסיף קורט אבקת ציפורן
- לערבב את כל החומרים יחד

להכנת העוגיות:
לחלק את הבצק ל- 5-6 כדורים
לרדד כל כדור למלבן על גבי משטח מקומח לעובי של 3-5 מ''מ
למרוח שכבת מלית בעובי של כ- 3 מ''מ
לגלגל לנקניק ולפרוס לפרוסות בעובי 2-2.5 ס''מ
להניח בתבנית נייר אפייה ולסדר את העוגיות ברווחים של חצי ס''מ אחד מהשני
לאפות בתנור שחומם מראש בחום בינוני (160 מעלות) עד לקבלת גוון זהוב
לצנן ולזרות מעל אבקת סוכר.

מתכונים נוספים על בסיס תמרים וסילאן באתר ''חצר כנרת'': www.tmarimplus.co.il

כדורי פלאפל במילוי טחינה
מתחשק לכם פלאפל זמין ומהיר? ''חמים וטעים'' המתמחה בייצור מאכלים עדתיים, משיקה סדרת מוצרי פלאפל המוכנים לאכילה, בטעמים מסורתיים ישראליים ובמילוי טחינה.
מה שנותר לעשות הוא לחמם בתנור או במיקרוגל עד שהכדורים מזהיבים, ואז מגישים בצירוף סלט ירקות קצוץ ופיתה חמה. משקל האריזה 800 גר'. ניתן למצוא את המוצר ברשתות השיווק.

לחם בשר הרצליה אירועים חדש