מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > סופרים קלוריות > ליאורה סופרת קלוריות> ליאורה חוברת מספרת על הביקור בקונדיטוריה של דודו אוטומזגין

תשאלו את דודו


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

דודו אוטומזגין ''הוציא מתוק מעז (תרתי משמע) והתמחה בהכנת עוגות ועוגיות מצוינות נטולות גלוטן, שאי אפשר לנחש שחסר בהן מרכיב משמעותי כמו קמח...'' ליאורה חוברה, דיאטנית קלינית, מספרת על הביקור המיוחד בקונדיטוריה

נולדתי בקריות, ובשלב מסוים של חיי אפילו התחלתי להגיד את זה בקול. זה היה השלב שבו גיליתי שבארצנו הקטנטונת מסתובבת שמועה שבנות הקריות ידועות ביופיין. ולמה אני מספרת את כל זה ? לא כדי לדבר על יופי (ברור שלא), אלא כדי להגיד שגם אני, כמו דודו אוטמזגין, מהקריות.

מאז שדודו פתח את הקונדיטוריה הראשונה שלו בשנת 1998, הקפיד אבי, שעדין גר שם, להביא לנו בכל ביקור בתל אביב מהמעדנים שדודו מכין. וזאת תוך שהוא טורח לציין בכל פעם – ש''אפילו בתל אביב שלכם, אין עוגות ועוגיות כאלה''. והאמת היא שהוא צדק. כנראה שגם דודו הבין שאי אפשר להמשיך כך ופתח סניף גם בגן העיר בתל אביב (שמשולב בו גם בית קפה) ולפניו סניפים בחיפה, נהריה , כפר סבא וטבעון (בכל זאת נשאר צפוני בנשמתו). בכל רשת הקונדיטוריות מוצעים לא פחות מ – 400 סוגים של עוגות ועוגיות.

אחד הדברים שצדו את עייני הדיאטנית (מה לעשות גם כשאני הולכת לבית קפה אני עדין נשארת דיאטנית למרות שאני מצהירה בקול גדול ש''עכשיו אני לא עובדת''), הוא העובדה שדודו טורח להכין מאפים גם למי שעוגות יכולות להוות עבורם מושא לב לא ניתן להשגה – חולי הסוכרת וחולי הצליאק. סוכר וקמח, מה לעשות חברים, הם מרכיבים שקשה מאוד להכין עוגות ועוגיות בלעדיהם ואם רוצים שהטעם לא יפגע צריך להשקיע מחשבה ועבודה רבה. דודו החל ליצור מאפים ללא גלוטן בעקבות התמודדות פרטית מורכבת. צחוק הגורל, אבל דווקא בנו של הקונדיטור, התגלה כסובל ממחלת הצליאק ( לחולים במחלה זו אסור לצרוך גלוטן המצוי בקמח).

דודו הוציא מתוק מעז (תרתי משמע) והתמחה בהכנת עוגות ועוגיות מצוינות נטולות גלוטן, שאי אפשר לנחש שחסר בהן מרכיב משמעותי כמו קמח. כאמור גם לחולי הסוכרת נמצא מענה בקונדיטוריה והם יכולים להנות מעוגת ועוגיות נפלאות שאינן מכילות סוכר.

מגוון המוצרים ללא סוכר וללא גלוטן רב – למשל תוכלו לבחור עוגיות ללא סוכר - חמאה שקדים ופקאנים, שבלולי קקאו, אזני חזיר, קרוקט, אניס, שוקולד פיסטוק ועוד. עוגות ללא סוכר - שוקולד ואגוזים, שכבות מרנג קפה ואגוזים ועוגות שמרים – גבינה, שוקולד, אגוזים ותפוחים. עוגיות ללא גלוטן - שלושת השוקולדים, עוגיות אבקת שקדים הקרויות אנושקה וגרילאז המכיל שוקולד מריר וחלב עם פרלינה, פיסטוק ושקדים פרוסים. עוגות ללא גלוטן – עוגות שוקולד שונות וגם עוגות מוס – אייריש קרים, גאיה ופרינסס.

ליאורה חוברה דיאטנית קלינית M.Sc. ומטפלת בתזונה סינית ובצמחי מרפא


מתכון : בראוניז ללא תוספת סוכר – דודו אוטמזגין

תבנית 40*30 (תבנית ביתית).
480 גר' שוקולד מריר ללא סוכר
8 גר' אספרסו
100 גר' ליקר אמרטו חלב
240 גר' חמאה
300 גר' ביצים- (6 ביצים).
280 גר' ''כמו סוכר''
160 גר' קמח
1/2 כפית אבקת אפיה

אופן ההכנה
1.ממיסים את השוקולד ללא תוספת סוכר על בן יארי ולאחר מכן מוסיפים את האספרסו ,ליקר האמרטו ואת החמאה.
2.מערבבים את הביצים עם הכמו סוכר במקצפה ידנית ומוסיפים את תערובת השוקולד.ולאחר מכן מוסיפים את הקמח עם הא. אפיה ומערבבים עם מטרפה ידנית.
3.מוזגים לתוך התבנית הביתית עם נייר אפיה מלמטה ואופים בטמפ' 170 מעלות במשך 35 דקות ולהוציא . לקרר ולאחר מכן להכניס למקפיא למשך 3 שעות להוציא ולחתוך לקוביות.
4.לשמור בקירור.
דודו אוטמזגין
החשמונאים 15, קריית מוצקין
04-8713917