מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > כלים ומאכלים > כלי כלי> חידושים והמצאות לחג הפסח

חידושים והמצאות


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

מה נשתנה הלילה הזה מכל הלילות? פעם היינו מכינים לבד חרוסת, היום כבר אפשר לקנות. פעם היינו מכסים את המצות בכיסוי בד פשוט, היום חייבים להפתיע ו''להלביש'' את המצות בכיסוי חגיגי. קבלו את החידושים וההמצאות לפסח 2009

חרוסת ''חצר כנרת''
יותר ויותר אנשים מחליטים במשך השנים לוותר על תהליך הכנת החרוסת ולקנות אותה מוכנה וארוזה. ב''חצר כנרת'' מכינים את החרוסת משילוב של זנים שונים של תמרים שגדלים בקיבוץ כנרת יחד עם תפוחים, אגוזים, קינמון, יין ותערובת של תבלינים שהרכבה נשמר בסודיות, והיא שמעניקה לחרוסת של כנרת את טעמה המיוחד. מחירה של צנצנת חרוסת 250 גר' - 10 שקלים.
מידע נוסף : www.tmarimplus.co.il

כיסוי לאפיקומן
רשת חנויות העיצוב והמתנות לבית ARAD מציעה לחג הפסח כיסוי מצה מהודר לשולחן החג. הכיסוי עשוי מבד כותנה משולב עם פוליכותון מעוטר ברקמות ותחרה שוויצרית ומגיע בגווני שמנת, חום וזהב בעיצובים משתנים. הכיסוי עוטף את המצות ומכיל כיס נפרד ל''הסתרת'' האפיקומן
מחיר: 150 שקל. ניתן להשיג בכל סניפי רשת חנויות ARAD ברחבי הארץ ובאמצעות מוקד ההזמנות של החברה לכל יעד בארץ: 1-800-200-424

מתכון לחמניות כשרות לפסח – באדיבות עץ הזית
מומלץ לאכול את הלחמניות עם ממרחים, או להשתמש בהן כפחזניות למליות מלוחות ומתוקות.

חומרים ל-40 לחמניות:
2 כוסות מים
1/2 כוס שמן קנולה 'עץ הזית'
1 כפית מלח
2 כוסות קמח מצה
5 ביצים גדולות

אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מביאים לרתיחה מים, שמן קנולה 'עץ הזית' ומלח בסיר.
מוסיפים קמח מצה תוך כדי בחישה, ומערבבים עד שנוצר גוש בצק.
מורידים את הסיר מהאש ומצננים מעט. מעבירים למיקסר עם וו גיטרה ובוחשים במהירות איטית. מוסיפים את הביצים אחת-אחת, עד שנוצרת עיסה חלקה ומבריקה, סמיכה אך לא נוזלית מדי.
מעבירים לשקית זילוף ומזלפים לחמניות בתבנית משומנת. לחילופין אפשר להוריד כף גדושה בעזרת כף שנייה שנטבלה במים.
אופים 35 דקות (לא פותחים את התנור בזמן האפייה). מכבים את התנור, ומשאירים את הלחמניות לקירור בתנור 10 דקות.

גיוון:
לחמניות ים תיכוניות - מוסיפים לתערובת 3 כפות עשבי תיבול יבשים, כמו תימין או תערובת עשבי תיבול איטלקית או צרפתית, וממירים את שמן הקנולה בשמן זיתולה 'עץ הזית'.