מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

רעב רעב שעל הקיר, איפה אתה מסתובב בכל העיר?


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

אחת הבעיות השכיחות בעולם המערבי היא שמנגנון השובע והרעב של רבים מאיתנו אבד אי שם בין העוגות לבורקס. החדשות הטובות הן שאפשר בהחלט להשיב אותו לקדמותו.

לשם כך יש להבחין בין שני מושגים: 1. רעב שהוא צורך קיומי אמיתי באבות מזון. 2. תאבון שנובע מחשק לאכול למרות שאין לו סיבות קיומיות.

מנגנון תקין של שובע ורעב אמור לשמור על הגוף מחסרים תזונתיים מחד, ומעודף מזון וקלוריות מאידך - אדם צריך לדעת להבחין מתי הוא רעב באמת ומתי זהו רק חשק לאכול. כשאוכלים במסעדה כדאי לחשוב על המנגנון הזה, שמשפיע עלינו לאכול כמויות גדולות או קטנות יותר:

• מראה , ריח וטעם של מזון גורמים לנו לחוש רעב גם אם אין זה רעב אמיתי.
• מרכזי רעב ושובע במוח המושפעים מאכילה ומשדרים תחושות של שובע ורעב.
• רמת הסרוטונין במוח – סרוטונין הוא חומר המיוצר במוח ומשפיע על מערכת העצבים. ככל שהסרוטונין גבוה כך נרגיש יותר תחושת שובע.
• מלאות הקיבה – קיבה מלאה תיתן תחושת שובע. לעומתה קיבה ריקה ו''מקרקרת'' תגרום לנו תחושה של רעב. חשוב לדעת כי התחושה מגיעה רק לאחר 20 – 30 דקות מתחילת האכילה. על בסיס זה מבוצעים ניתוחים לקיצור קיבה או שיטת הבלון המפורסמת.
• קצב התרוקנות הקיבה – הקיבה מתרוקנת לפי כמות הקלוריות שבה. כלומר אם נאכל ג'חנון עשיר בקלוריות הוא ''ישב'' בקיבה שעות ארוכות לעומת זאת אם נאכל סלט הוא ישהה בקיבה רק זמן קצר.
• אינדקס השובע- במחקרים שנערכו בשנים האחרונות נקבע שמזונות עתירי שומן אינם מספקים את תחושת הרעב במידה המצופה , ושלפחמימות מסוימות השפעה גדולה בהרבה על תחושת השובע מאשר למזונות שומניים ופחמימות מעורבות עם שומן בעלי אותו ערך קלורי. קרואסון למשל דורג נמוך יותר מאשר לחם לבן בעוד שהתברר כי תפוח אדמה מבושל , משביע פי שלושה מצ'יפס . מזונות עתירי סוכר נמצאו כמשביעים פחות. כמו כן נמצא שלגודל המנה שנאכלה יש משמעות והשפעה על תחושת השובע.


אז מה אפשר לעשות?
מאריכים את משך האכילה ובכך משפיעים על מלאות הקיבה . קחו בחשבון שתחושת שובע מתפתחת תוך 20 דקות לפחות מתחילת האכילה.

איך נוכל להשפיע על מלאות הקיבה:
*נאכל ארוחות קטנות ותדירות.
*מאכלים חמים – יתנו תחושת שובע רבה יותר מאחיהם הקרים.
*נקפיד על מאכלים בעלי נפח גדול וכמות קלוריות קטנה כמו פריכיות אורז, סלט, מרק.
*נשלב בתפריט מזונות עתירי סיבים כמו לחם מלא, אורז מלא, דייסות, דגנים מלאים.
*נאכל את מזונות המשביעים בתחילת הארוחה.

כיצד נאריך את משך הארוחה?
המרוחים בין המנות, האכילה הנינוחה והחברה הנעימה מאריכים את משך הארוחה. עוד כמה פטנטים:
• ננגוס מהמנות נגיסות קטנות.
• נלעס כל ''ביס'' מספר רב של לעיסות.
• לא נשכח להניח הסכו''ם על השולחן בין הלעיסות.
• נדאג שארוחה תמשך לפחות 15-30 דקות.


טיפ האחרון -ניתן להרגיל את הקיבה, תוך חודש לכמות קלוריות יומית מסוימת, מחולקת לארוחות. אם גם נחלק את הכמות לארוחות בשעות קבועות הרי שהבטן ''תקרקר'' באותן שעות. כמובן שניתן להגדיל ולהקטין כך את הכמות היומית אין ספור פעמים במהלך החיים.
שיהיה בתאבון