מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > סופרים קלוריות > מיה אוכלת נכון> מושחתים, נמאסתם: כך תימנעו מארוחות שחיתות באמצע הלילה

מושחתים, נמאסתם


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

ארוחות שחיתות בלילה יכולה להיגרם מצורך נפשי, רעב, או מתרבות יציאה ובילוי לילית. כך או כך – זה לא בריא ולא מומלץ. הדיאטנית מיה בן אפרים ממפה את הסיבות לארוחות שחיתות באמצע הלילה, וממליצה מה לעשות כדי להימנע מכך

אכילה בשעות הלילה הינה תופעה ידועה בקרב מבוגרים ( מעל גיל 30), ובשנים האחרונות מופיעה יותר ויותר בקרב צעירים ובני הטיפש עשרה, אך אם נביט לתוך הבעיה, הסיבה לאותה תופעה אינה זהה.

אנשים מעל גיל 30, נוטים לאכול בשעות הערב המאוחרות והלילה מתוך צורך נפשי: בכדי להירגע, להרגיש תחושת בית, לכפר על היום העמוס והארוך, להתפנק ולהחזיר מאגרי אנרגיה שנוצלו. הרבה אנשים דוחים ארוחות לפעמיים ביום, טעות נפוצה ביותר. מי שעושה כך ימצא עצמו רעב לאחר הארוחה האחרונה, או מאז החל אותה, פיו לא ייסתם, ידיו ועיניו לא יעצרו מלחפש ודלת מקררו לא תיסגר.

אצל הצעירים יותר ובני עשרה, אנו מוצאים כי המודרניזציה בעולם, סגנון החיים והתנאים הסוציו אקונומיים השרישו תרבות אכילה ובילוי חדשה בארץ, וזו מעודדת יציאות מאוחר ביממה וכוללת הרבה מאוד מסעדות, ברים ובתי קפה, הפתוחים עד שעות הבוקר הקטנות. בדרך כלל, הסיבה לאכילות הליליות היא השתלשלות אירועים כזאת או אחרת לאחר הופעה, בילוי קבוצתי, אירוע או פגישה, ואז תכלול הארוחה בדרך כלל אוכל-שתייה- נשנושי בר וארוחות שחיתות מטוגנות ועשירות טעמים.. לומר כי הם לא צודקים? לא. זהו האוכל האהוב ביותר על כולם, וזהו האוכל הדרוש יותר ויותר בשעות רעב היסטרי. בואו נסכים, שאף אחד לא יוצא במיוחד לבית קפה לאכול סלט עם גבינה בולגרית ב- 3.00 בבוקר, אם אין לא מטרה להיות בחוץ.

כך שאכילה בשעות הלילה המאוחרות אינה נובעת מ''שחיתות גרידא''. לפעמים מדובר ברעב, או חסך באוכל. לפעמים בתרבות בילוי. כך או כך, תזונה לקויה אינה נובעת תמיד ורק בגלל סוג מזון אותו אוכלים. לעיתים הבעיה היא סגנון אכילה ודרך תפיסתו והרגליו של האדם.

אז אם כבר ככה אז למה לא לעשות זאת נכון.

אלו שרגילים לנשנש ולאכול בבית:
□ סדרו את היום שלכם. התחילו עם משהו קטן בבוקר, ואל תגיעו לצהריים מורעבים ועם תירוצים כמו ''לא אכלתי עוד כלום היום'' . כך גם תהיו הוגנים כלפי גופכם בצהריים ולא תעמיסו עליו יותר מידי. העייפות אחר הצהריים נובעת לרוב מחוסר היכולת של הגוף לפרק את ''ארוחת הבוקר'' שנתת לו ( להזכירכם, הבוקר של הקיבה זה כבר אמצע היום שלכם).
□ המטרה - לפזר ארוחות לאורך היום. כך נהיה שבעים ומסופקים יותר, גם בערב, כשהמקרר לצידנו ואנו רגילים לחפש בו.
□ בערב, אכלו מעט פירות, נשנשו פופקורן ללא חמאה או שמן, ירקות פרוסים או מעדנים ללא סוכר. הקפידו לשמור על הבדל של שעתיים בין הביס האחרון לשעת השינה.

ליוצאים לאכול בלילה, ומתחילים לראות בזה הרגל:
□ קודם כל, אכלו תמיד משהו קטן לפני היציאה. שתיית אלכוהול על בטן ריקה תורמת לתחושת רעב.
□ אכלו פחות שומן בלילה - העדיפו ארוחה משביעה וצמחונית, מאשר כבדה, בשרית או ושומנית. השומן מתפרק לאחר שעות רבות במנות בשריות כמו המבורגר, אנטרקוט וכנפיים מטוגנות, או שומניות כמו מלאווח, פאתות או סביח. זאת, להבדיל ממנת פחמימה כמו פיתה עם חומוס, פיצה דקה, סושי או סנדביץ.
□ עדיף גלידה על בסיס יוגורט , סורבה או חלב (יכולה להכיל עד 5% שומן ) מאשר שמנת ( 20-38% שומן). ואם הקרייבינג למתוק מגיע לאחר הארוחה - תנסו להיות מעשיים ולעצור.
□ חישבו על בזבוב הכסף, בזבוז האנרגיה של הגוף בפירוק, על תחושת העייפות לאחר מכן ובמיוחד על הרגשת הקיבה בבוקר.
□ מצאו עצמכם חוזרים הביתה, אוכלים קורנפלקס עם חלב ומתקדמים למיטה..

מיה בן אפרים הינה תזונאית ודיאטנית קלינית (Bsc), ומייסדת חברת Food Coaching, אימון אישי להרזיה.