מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

חום יולי-אוגוסט


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

חם לכם? מזון יכול לקרר אותנו, כך לפחות טוענים הסינים כבר 5000 שנה. הדיאטנית ליאורה חוברה מספקת טיפים לקירור פנימי בעזרת המזון

חם , חם ומתחשק פשוט לעבור לגור בתוך המזגן. אז את השמש הקופחת ואחוזי הלחות הנוסקים לא נוכל לשנות אבל מסתבר שנוכל להקל קצת על סבלנו המיוזע עם שינויים בתפריט. כן, רבותי המזון שלנו יכול לקרר אותנו. כך לפחות טוענים הסינית כבר 5000 שנה. יש מזון מחמם ויש כזה שמקרר. אז הנה כמה טיפים לקירור פנימי בעזרת המזון.

קודם כל כדאי להוציא מהצלחת מאכלים מחממים כמו למשל מזון שומני, גבינות שמנות צהובות וקשות, בשרים שמנים, מזון מטוגן, חטיפים שומניים מזון מעושן ועשוי על האש, תיבול חריף של המזון, תבלינים חריפים, אלכוהול, קפה. בנוסף, התזונה המעובדת והמתועשת מביאה לנו שורה ארוכה של מזונות מחממים שכדאי להוציאם מהתפריט בכל מקרה. מזונות שעברו תהליכי עיבוד ותיעוש רבים, צבעי מאכל, חומרים משמרים, חומרים מוספים למיניהם בתעשיית המזון.

לעומת אלה, כדאי מאד להוסיף לתפריט מאכלים מקררים ובמיוחד מומלצים פירות וירקות טריים, בעיקר הירוקים שבהם, עלים ונבטים. גם מוצרי חלב צאן (עיזים וכבשים), או לחלופין טופו, חלב סויה וביצים. גם דרי הים נחשבים מקררים, כולם, פרט לשרימפס. כלומר, כדאי לאכול דגים ופירות ים וגם סושי המכיל אצות. לפי הרפואה הסינית, כדי לקרר את הגוף כדאי להשתמש בכל המזונות במצבם הטבעי, לפני בישול.

בתבלינים המצננים מככבות המנטה והנענע. ניתן לצרוך אותן בחליטות תה קר, בסלטים או בכל דרך אחרת.

מעבר לכך חשוב להקפיד על כמות שתייה מספקת. השתייה תורמת לקירור הגוף וכמות השתייה צריכה להיות כזאת שתגרום לשתן להיות בעל צבע בהיר במרבית שעות היום. מומלצים במיוחד מים וכן חליטות צמחים בטמפרטורת החדר או קרירה יותר, רצוי חליטות של מנטה ונענע, ומיצי ירקות ירוקים.

בקיץ רצוי להקטין את כמות המזון באופן כללי. ככל שכמות המזון גדולה, תהליך העיכול הנדרש ארוך יותר וגורם לחימום הגוף. מאותה סיבה כדאי לאכול ארוחות קטנות ולהמעיט במזונות קשים לעיכול.

סלט ירוק(מתוך הספר ''הדיאטה הסינית להרזיה ולבריאות'', בהוצאת כנרת)
סלט מרענן ומתאים לכל ארוחה. ניתן לגוון את סוגי הירקות והעלים
מתכון לשתי מנות, 55 קלוריות במנה

החומרים הדרושים:
מספר עלי חסה מסוגים שונים
חופן עלי תרד טריים
2 מלפפונים ירוקים
חצי פלפל ירוק
חופן נבטי מאש (נבטים ''סיניים'')
2 כפות נבטי ברוקולי (לא חובה)
1 כף שמן זית
1כפית חרדל דיז'ון (רצוי עם גרגרים)
2 כפות חומץ בלסמי
מלח פלפל שחור גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה:
1. שוטפים היטב את הירקות והנבטים, בעיקר את התרד .
2. קורעים את עלי החסה ואת עלי התרד לקרעים.
3. קוצצים את הנבטים. חותכים את המלפפונים לעיגולים ואת הפלפל לקוביות.
4. מערבבים את הירקות והנבטים בקערת הגשה.
5. מערבבים את חומרי הרוטב ב''שייקר''. לפני ההגשה שופכים את הרוטב על הסלט ומערבבים.

* ליאורה חוברה, דיאטנית קלינית M.Sc. ומטפלת בתזונה סינית וצמחי מרפא