ישראל שימון - על מסעדת סומסה 08/04/2016
אחרי קבלת המלצה יצאנו 8 בני משפחה לארוחה שהתחילה ממש טוב עם שרות מלצרים נעים ומנות ראשונות טובות. ראשונות מומלצות: קובה טלה, כבד ערמונים, פטריות בטריאקי, וטורטיה מטוגנת.
גם המנות הבשריות היו טובות טעימות וברמת עשיה טובה אך חלקן מאוד מלוחות. כשנשאלנו על המנות ואמרנו שהיה מאוד טעים אבל חלק מהמנות(פרגית ונתח קצבים) מדי מלוחות קיבלנו תשובות שמעליבות את אינטיליגנציה (אם אתה לא יכול לקבל ביקורת אל תשאל).
אבל המכה האמיתית הגיעה בקינוחים. הזמנו קרם ברולה, צורוס, מוס שוקולד(ללא תוספת סוכר), פבלובה, קראמבל תפוחים. המנות מאוד יפות וכאן נגמרות המחמאות. מיד על הביס הראשון התחושה היתה שמשהו לא בסדר ומבט על האחרים מסביב לשולחן הראה שיש הסכמה מסביב לשולחן שעדיף היה לעצור את הארוחה לפני הקינוחים. התחלנו לטעום את המנות לוודא שזה לא עניין של העדפה אישית. והיתה הסכמה גורפת שהקינוחים בין לא טעימים ללא אכילים.
גם הפעם כשהמלצר שאל לחוות דעתינו הוא קיבל תשובה אמיתית. מהר מאוד נכנס המנהל/בעלים ורצה לשמוע מה הבעיה, עברנו מנה מנה והסברנו מה לא בסדר ושוב קיבלנו תגובות מעליבות ומתגוננות, החל מתירוצי כשרות
ועד "זה הקינוח שהכי מבוקש במסעדה" (מאוחר יותר השף הצביע על מנה אחרת כנמכרת ביותר).
מיותר לציין שאף אחד לא חשב לזכות אותנו על העלבון שנקרא קינוח(וגם לא ביקשנו).
יצאנו בהרגשה מרה בגלל קינוח מתוק ונותן שרות שלא נותן שרות ראוי שהרסו את שאר הארוחה שהיתה טובה
בסה"כ המחירים ברף הגבוה של ה"סביר". האוירה נעימה. והאוכל טוב כל עוד לא לקחתם קינוחים