רומניה אחת ק - על מסעדת מונקה 01/12/2007
אז אני רומניה כמו שכבר הבנתם, ובתור שכזו אני באה לסתור קצת את מה שנאמר כאן. קודם כל, לא ברור למה המסעדה בולגרית, כי השם רומני והתפריט לרוב רומני. (munca זה עבודה ברומנית, והמטבח הבולגרי מכיל מנות אחרות). וגם אם היא בולגרית, המלצרים ערבים - (?!) ולא שיש לי משהו נגד זה, אבל אין מצב שבמסעדה רומנית/בולגרית/XXXרית יהיה חומוס בתפריט ומלצרים לא מהעדה... הרי שזה חלק מהענין, לא?
once גמרנו עם הסוגיה הלא ברורה הזו, אפשר לעבור לאוכל, והוא אכן מאכזב. לקחנו ככה:
- כבד קצוץ (היה בסדר, די ספוג בשמן),
- איקרה (גם לא יותר מבסדר),
- כרוב ממולא (אכלתי יותר טובים במסעדות רומניות ביפו) - כאן היה לו איזה שהוא טעם לא ברור ולא מוכר
- קבב (לא קציצות - וממתי קבב וקציצות זה אותו טעם?) והיה נוטף ממנו ריח של אש שסורפים בו דברים בלתי מזוהים...
- מומיצה - לא רע - אבל עם תיבול מזרחי משהו
- סלט ערבי קצוץ דק (זה אף פעם לא רע - אבל זה לא קשור)
- וצ'יפס מפחיד.
אין שם בירה (איך אפשר קבב רומני בלי חרדל, לחם ובירה בצד???) והחרדל לא אכיל (מי שיבקש יבין למה)
קיצור - באנו רעבים והלכנו עם בחילה. זוהי מעין מסעדה רומנית יתומה שאומצה ע''י המטבח המזרחי ערבי, שעדיין מכילה מספר מנות רומניות אבל מתובלות מזרחי, והשילוב לא מוצלח לדעתי. לא לאוהבי האוכל הרומני - ולא לבוא עם ציפיות.