מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > סילבסטר 2008 > נשיקה מתוקה

נשיקה מתוקה

נשיקות בסילבסטר ולא רק בחצות נשיקות בסילבסטר ולא רק בחצות
נשיקות ארוזות לאוהבים נשיקות ארוזות לאוהבים
עוגת מרנגים ונשיקות עוגת מרנגים ונשיקות
קציפת חלבונים שתהפוך לנשיקות... קציפת חלבונים שתהפוך לנשיקות...
שיאו של ערב הסילבסטר מגיע בחצות, כאשר על רקע השנה המתחלפת מחליף כל מי שידו משגת נשיקה ארוכה ומתוקה עם זה שאהב, ללילה אחד או לכל החיים. בכדי לציין את המאורע בדרך מתוקה אף יותר– הנה כמה מתכונים של נשיקות מתוקות, שינעימו לכם את החיך בדרך קצת אחרת, לפני או אחרי הדבר האמיתי.
למידע החם ביותר מהמסעדות והברים על האירועים הכי מדליקים לחצו כאן

שיאו של ערב הסילבסטר מגיע בחצות, כאשר על רקע השנה המתחלפת מחליף כל מי שידו משגת נשיקה ארוכה ומתוקה עם זה שאהב, ללילה אחד או לכל החיים. בכדי לציין את המאורע בדרך מתוקה אף יותר – הנה כמה מתכונים של נשיקות מתוקות, שינעימו לכם את החיך בדרך קצת אחרת, לפני או אחרי הדבר האמיתי

נשיקות בסיסיות:
מאת: מיכל הירש ליופי של עוגות. באדיבות אתר לגדול.
חומרים:
4 חלבונים
1.5 כוסות סוכר
סוכריות או קוקוס לקישוט (אופציונלי)
 אופן ההכנה:
1. מקציפים את החלבונים לקצף יציב. מוסיפים את הסוכר בהדרגה, וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף קשה.
2. מעבירים את הקצף לשק זילוף, מזלפים נשיקות, פסים או עיגולים.
3. ניתן לקשט בסוכריות צבעוניות, עדשים או קוקוס צבעוני.
4. מעבירים לתנור שחומם מראש למאה מעלות ואופים כשעתיים.
5. שומרים בקופסא אטומה.

נשיקות מרנג ואגוזים:
מאת: דודו אוטמזגין לרשת קונדיטוריות אוטמזגין
חומרים:
300 גרם חלבון ביצה (6 חלבונים).
300 גרם (כוס וחצי) סוכר.
300 גרם אבקת סוכר.
100 גרם אגוזי מלך קלויים וטחונים.

אופן ההכנה:
1. מקציפים את החלבון עם הסוכר לקצף יציב.
2. מוסיפים את אבקת הסוכר מנופה פנימה.
3. מוסיפים את האגוזים הטחונים ומקפלים פנימה.
4. מחממים תנור לחום של 80-100 מעלות.
5. מזלפים נטיפים מהמרנג על מגש מרופד בנייר אפייה. מכניסים לתנור ואופים במשך שעה וחצי לפחות, כדי שהנשיקות יצאו יבשות.

נשיקות מרנג שוקולד, תפוז פיסטוק
מאת: אמיר מרקוביץ מסעדת פורלין
חומרים:
300 גרם סוכר
150 גרם חלבונים
גרידה מ-3 תפוזים
70 גרם שוקולד מריר קצוץ
50 גרם פיסטוק טחון
אופן ההכנה:
1. במערבל מקציפים חלבונים וסוכר, עד לקבלת קצף קשה.
2. אל תוך הקצף מקפלים, בעדינות, גרידת תפוז, שוקולד מריר ופיסטוק טחון.
3. מרפדים תבנית בנייר אפייה. בעזרת כף יוצרים גבעות מהתערובת על גבי התבנית.
4. אופים בחום של 60 מעלות במשך שעה.

נשיקות שוקולד וקוקוס
מאת: זיו שחורי למתוקים של זיו
חומרים:
100 גרם חלבון (מ-3 ביצים)
חצי כוס (100 גרם) סוכר
חצי כוס (70 גרם) אבקת סוכר
50 גרם שוקולד, מגורר
50 גרם קוקוס
אופן ההכנה:
1. מכניסים חלבון, סוכר ואבקת סוכר למיקסר, ומקציפים על מהירות גבוהה עד לקבלת קצף קשה ויציב.
2. מקפלים פנימה בעדינות שוקולד קוקוס.
3. מזלפים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ואופים בחום של 90 מעלות במשך כשעתיים, עד שכשמרימים את הנשיקות הן נפרדות בקלות מהנייר אפייה.

עוגת קונקורד
מאת: גדי הקסטר, רשת קונדיטוריות הקסטר
חומרים:
למרנג קקאו צרפתי:
9 חלבונים
 ¼ 1כוסות + 1 כף (275 גרם) סוכר
1/3 3כוסות (400 גרם) אבקת סוכר
½ 2 כפות (20 גרם) אבקת קקאו כהה
לקציפת שוקולד:
½ כוס (100 גרם) סוכר
3 כפות (45 מ"ל) מים
1 כף סירופ גלוקוז
7 חלמונים
1/3כוס (75 מ"ל) רום
180 גרם חמאה רכה
 ¼כוס (35 גרם) אבקת קקאו
1 כפית אבקת קפה נמס
225 גרם שוקולד מריר, מומס
למרנג איטלקי:
¾ כוס + 1 כף (160 גרם) סוכר
4 כפות (60 מ"ל) מים
3 חלבונים
½ 1 מיכלים (375 מ"ל) שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
מרנג קקאו:
1.  מקציפים חלבונים במיקסר עד קצף רך. מוסיפים בהדרגה סוכר, ומקציפים עד לקבלת קצף מבריק ויציב.
2. מקפלים לתוך הקצף בעדינות אבקת סוכר.
3. נעזרים בתחתית של תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ כדי לצייר עיגולים על שלושה ניירות אפייה. גוזרים את הניירות, מניחים על שלוש תבניות ובעזרת מרית או כף זילוף יוצרים עיגולי קצף לפי הגבולות המסומנים. את יתרת הקצף מזלפים למקלות ארוכים.
4. מחממים תנור ל-110 מעלות, ואופים את העיגולים והמקלות במשך כשעתיים, עד שהם יבשים, נוקשים למגע ונפרדים בקלות מנייר האפייה.
5. מצננים היטב לפני הרכבת העוגה.
קציפת שוקולד:
1. בסיר קטן מרתיחים 3 כפות מים וסירופ גלוקוזה. לאחר הרתיחה, מבשלים 7 דקות (עד טמפרטורה של 120 מעלות). כדי להיות בטוחים, מטפטפים מהתערובת לכוס עם מי קרח, הסוכר צריך להתגבש לכדור קטן, גמיש ושקוף.
2. מקביל, מקציפים חלמונים במיקסר עד לקבלת תערובת תפוחה, סמיכה ובהירה.
3. כשסירופ הסוכר מוכן מעבירים את המיקסר למהירות בינונית, ויוצקים את הסירופ לתערובת החלמונים, בקילוח רציף ואיטי, צמוד לדופן הפנימית של הקערה.
4. מגבירים את המהירות, ולאחר כדקה מוסיפים רום. לאחר שהרום נבלע בתערובת מוסיפים חמאה. לאחר שהחמאה נטמעה, מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים קקאו וקפה נמס.
5. מוציאים את קערת ההקצפה מהמיקסר ומקפלים פנימה את השוקולד המומס.
6. נותנים לתערובת השוקולד מנוחה בסביבה פושרת חמה, ומקפידים שלא תתקשה.
מרנג איטלקי:
1. בסיר מחממים סוכר ומים עד לטמפרטורה של 120 מעלות (אפשר לבדוק לפי מבחן הכדור שתואר לעיל)
2. כ-2 דקות לפני שהסירופ מוכן, מתחילים להקציף את החלבונים במהירות בינונית לקצף רך.
3. יוצקים את הסירופ לקצף החלבונים בקילוח רציף ואיטי, צמוד לדופן הפנימית של הקערה וממשיכים להקציף במהירות בינונית עד שתוכן הקערה מתקרר לגמרי.
4. מקפלים את המרנג האיטלקי לתוך קציפת השוקולד שהכנו לפני כן.
5. מקציפים שמנת מתוקה לקצפת רכה, ומקפלים לתוך הקציפה.
הרכבת העוגה:
1. מניחים בתחתית תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ עיגול מרנג.
2. מורחים על המרנג שליש מקציפת השוקולד. חוזרים על התהליך פעמיים נוספות (מסיימים בשכבת קציפה) ומיישרים את פני השכבה העליונה.
3. מקפיאים ל-3 שעות לפחות. עדיף להקפיא למשך הלילה.
4. מעבירים על דפנות התבנית מטלית טבולה במים רותחים, ומשחררים את העוגה מהתבנית.
5. שוברים את מקלות המרנג לאצבעות באורך 4-5 ס"מ, ומצמידים את האצבעות בצפיפות לפני העוגה ולדפנותיה.
6. שומרים במקרר. להגשה, פורסים את העוגה בסכין חדה טבולה במים רותחים ומגישים קר.

נשיקות
מאת: דפנה ברוך לקונדיטוריה פיתויים.
החומרים ל-2 מגשים בייתים:
3 חלבונים
150 גרם סוכר
קורט מלח
50 גרם אבקת סוכר
 
אופן ההכנה:
1. מעמידים סיר עם מעט מים על הגז (באן-מארי). בקערה טורפים קלות את החלבונים עם קורט מלח במטרפה, ומעבירים לבאן-מארי.
מוסיפים סוכר וטורפים קלות עד שהסוכר נמס.
2. מעבירים את התערובת למיקסר, ומקציפים כעשר דקות עד לקבלת קצף קשה. מקפלים פנימה את אבקת הסוכר ומעבירים לשק זילוף עם פייה עגולה.
3. מזלפים נשיקות על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרחקים שווים, ואופים בחום 100 מעלות למשך שעתיים.
4. מאחסנים בצנצנת אטומה.
טיפים להצלחה:
1. יש להשתמש אך ורק בקערות נירוסטה נקיות לחלוטין ויבשות.
2. להקפיד על הפרדה נקייה של החלבונים.
3. מומלץ להעביר פלח לימון על קערת המיקסר כדי לספוח שומנים.

קישורים:
אתר לגדול