מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > חנוכה 2007 > כי בחנוכה נפשי מה חשקה....

כי בחנוכה נפשי מה חשקה....

לביבות חמות ומתוקות לביבות חמות ומתוקות
לביבות חמות שנמסות בפה לביבות חמות שנמסות בפה
יצירת מופת של לביבות יצירת מופת של לביבות
לאכול לביבה חמה ומתוקה. כך, לפחות, על פי שירם של צילה ועזרא דגן. אבל לביבות לא חייבות להיות מתוקות דווקא. הנה כמה מתכונים ללביבות לא שגרתיות, החל מהלעטקס היהודי הקלאסי וכלה בלביבות סיניות, תאילנדיות, הודיות ואתיופיות. בתיאבון!
לצפייה בסרטון וידאו, לחצו כאן
להשתתפות בתחרות והוספת מתכון לחצו כאן

לאכול לביבה חמה ומתוקה. כך, לפחות, על פי שירם של צילה ועזרא דגן. אבל לביבות לא חייבות להיות מתוקות דווקא. הנה כמה מתכונים ללביבות לא שגרתיות, החל מהלעטקס היהודי הקלאסי וכלה בלביבות סיניות, תאילנדיות, הודיות ואתיופיות. בתיאבון!

לצפייה בסרטון וידאו, לחצו כאן

להשתתפות בתחרות והוספת מתכון לחצו כאן

לעטקס תפוחי אדמה וגזר
מאת: מסעדת סנדר
חומרים ל-4 סועדים:
4 תפוחי אדמה בגודל בינוני
3 גזרים
1 ביצה
1 כף קמח
1/2 כפית אבקת מרק עוף
מלח, פלפל לפי טעם
שמן
אופן ההכנה:
1. קולפים תפוחי אדמה וגזרים, שוטפים ומגרדים בפומפייה לתוך קערה.
2. מוסיפים ביצה, קמח, אבקת מרק, מלח ופלפל, ומערבבים היטב.
3. במחבת מחממים שמן לטיגון עמוק. יוצרים לביבות עם הידיים, סוחטים מהנוזלים, ומטגנים עד להזהבה.
סנדר
לוינסקי 54, תל-אביב.
03-5371872

לביבות תפוחי אדמה וגזר
מאת: יונתן לירון למסעדת מטרופוליס.
חומרים ל-4 סועדים:
4 תפוחי אדמה בגודל בינוני
3 גזרים
ביצה אחת
כף קמח
מלח, פלפל- לפי טעם
שמן
אופן ההכנה:
1. קולפים ושוטפים את תפוחי האדמה והגזר ומגרדים בפומפייה. סוחטים מהנוזלים.
2. מוסיפים לעיסה ביצה, קמח, מלח ופלפל. מערבבים היטב לקבלת עיסה אחידה.
3. מרטיבים את כפות הידיים. לוקחים מעט חומר ויוצרים לביבות עם הידיים.
4. מחממים במחבת שמן לטיגון עמוק, ומטגנים את הלביבות עד להזהבה.


לביבות בצלצלים סיניות
מאת: מסעדת צ'יינה לי
מצרכים:
2/3 כוס קמח
1/3 כוס מים
30 גרם מרגרינה
חצי כפית מלח
1/2כוס בצלצלים או בצל ירוק קצוץ דק
3 כפות שמן
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה בינונית  את הקמח והמים עד לקבלת עיסה אחידה ומרקם אחיד. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים (בזמן שעובדים עם חלק מהבצק רצוי את שאר החתיכות להשאיר מכוסות מתחת למגבת רטובה). מרדדים את הבצק לצורה מלבנית על משטח מקומח.
2. מורחים את הבצק במרגרינה לכיסוי מלא. מפזרים מעל מלח לפי הטעם, ושליש מהבצלצלים או הבצל הירוק.
3. מגלגלים את הבצק באופן הדוק מהצד הצר יותר וסוגרים את הקצה. לוחצים על הגליל כדי לקבל צורה שטוחה יותר.
4. מחממים במחבת כף שמן, ומטגנים את הגליל השטוח משני צדדים עד לקבלת גוון זהוב. הלביבה לא צריכה להיות כולה חומה - רק בנקודות הישירות שבהם הלביבה נגעה במחבת.
5. פורסים ומגישים חם, עם רוטב סויה בצד.


טוט מאן פלה - לביבת דגים תאית חריפה
מאת: יריב מלילי למסעדת בית תאילנדי.
מצרכים ל-4 מנות:
750 גרם בשר דג לבן (דניס, צ'יפורה או כל סוג אחר) טחון.
7-8 תרמילי לוביה, קצוצים לחתיכות ברוחב חצי ס"מ
1 ביצה
1 כפית גדושה של משחת קארי אדום.
12 עלי קפיר ליים, שהושרו במים רותחים ל-3 דקות ונחתכו לשערות דקיקות
חצי כפית עמילן תפוח אדמה
חצי כפית מלח
רוטב צ'ילי מתוק להגשה
אופן ההכנה:
1. מערבבים היטב את כל החומרים בקערה, ולשים עד שהתערובת נעשית אחידה.
2. מרטיבים את כפות הידיים. לוקחים מעט חומר עם הידיים ויוצרים לביבות קטנות ושטוחות.
3. בווק או בסיר מחממים שמן לטיגון עמוק. מטגנים את הלביבות בשמן לוהט עד השחמה.
4. מגישים לצד קערית רוטב צ'ילי מתוק תאי.

בג'יה בצל - לביבת בצל הודית.
מאת: מסעדת אינדירה תל אביב.
חומרים:
4 בצלים גדולים
1 כפית כמון
1 כפית פפריקה
1 כפית כורכום
קמצוץ פלפל לבן טחון
קמצוץ קורנפלור
מעט זנגוויל קצוץ
קמצוץ אבקת סודה
1 כוס קמח עדשים
שמן לטיגון עמוק
1 כוס מים
כפית וחצי מלח
אופן הכנה:
1. מקלפים את הבצלים, וחותכים לטבעות.
2. מערבבים את טבעות הבצל עם כמון, פפריקה, כורכום, פלפל לבן טחון, קורנפלור, זנגוויל וחצי כפית מלח. מניחים בצד למשך 20 דקות.
3. בקערה נפרדת מערבבים קמח עדשים עם אבקת סודה וכפית מלח. מוסיפים בהדרגה מים עד לקבלת בלילה סמיכה נוזלית ואחידה.
4. מחממים במחבת שמן עמוק לטיגון. טובלים את טבעות הבצל בתוך התערובת, ומטגנים בשמן עד להזהבה.
מומלץ להגיש לצד רוטב תמרין או רוטב כוסברה, לטבילה.

אנגוצ'ה -לביבות אתיופיות
מאת: מסעדת חבש
חומרים ל-5 מנות:
2 כפות שמרים
1/4 כוס מים פושרים
מלח, סוכר לפי הטעם
250 גרם קמח חיטה
1/2 כוס מים
1 ביצה
ביצה אחת
אופן ההכנה:
1. בקערה משרים שמרים עם סוכר, מלח ורבע כוס מים פושרים, למשך כרבע שעה.
2. אל קערת פלסטיק שופכים בהדרגה קמח, מים וביצה. לשים עד לקבלת עיסה אחידה.
3. מוסיפים לתערובת את השמרים המושרים, ולשים עד לקבלת עיסה שלא נדבקת לידיים או לדפנות הקערה.
4. משאירים את הבצק לתפוח למשך שעה, כאשר הקערה מכוסה במגבת.
5. מחממים תנור ל- 130 מעלות חום.
6. לאחר שהבצק תפח מרדדים קלות ויוצרים לביבות בגודל בינוני. 
7. מסדרים את הלביבות בתבנית משומנת, ומכניסים לתנור למשך 45 דות, עד להזהבה.

מסעדת חבש
אלנבי 2, תל אביב.
077-2100181