מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > ראש השנה 2007 > אומנות התאמת היינות

אומנות התאמת היינות

יין ישמח לבב אדם יין ישמח לבב אדם
מומלץ לבחר יינות לבנים מהבציר האחרון מומלץ לבחר יינות לבנים מהבציר האחרון
חלק מההנאה נובע מהכוסות והאבזרים היפים חלק מההנאה נובע מהכוסות והאבזרים היפים
יין זה גם עניין של העדפה אישית ולכן מומלץ להציע לאורחים יותר מיין אחד יין זה גם עניין של העדפה אישית ולכן מומלץ להציע לאורחים יותר מיין אחד
איזה יין הולך הכי טוב עם דגים, מה כדאי להגיש עם הבשר, איך לקשט את התירוש של הזאטוטים ומה לשתות לקינוח. חיים גן, איש הענבים, מביא לקראת ראש השנה המלצות לבחירת יין לחג. ויש גם רשימת יינות מומלצים.

איזה יין הולך הכי טוב עם דגים, מה כדאי להגיש עם הבשר, איך לקשט את התירוש של הזאטוטים ומה לשתות לקינוח. חיים גן, איש הענבים, מביא לקראת ראש השנה המלצות לבחירת יין לחג. ויש גם רשימת יינות מומלצים

כחג בעל משמעויות קולינאריות רחבות, ראש השנה מכניס אותנו תמיד לסוג של תזזית – המשפחה המתכנסת, המנות המורכבות שנעשות לקראת ארוחת החג, הכלים החדשים בהם תוגש התקרובת. בתוך כל זה, כדאי מאוד לזכור את היין. ארוחת החג של ראש השנה משופעת בשלל מנות מגוונות, שאפשר ורצוי להגישן בליווי יינות. בכתבה הבאה תמצאו מספר המלצות בנוגע לסוגי יינות שונים, איזה יין כדאי להגיש עם איזו מנה, ורשימה של יינות מומלצים לארוחת החג.

המלצה ראשונה, ומשמעותית, קשורה באיכות היין. בארוחת החג מושקעים כל כך הרבה כסף, מאמצים וכוונות טובות. לכן, למרות המחירים המפתים, למרות הזמינות הגבוהה - אל תתפתו למבצעים ברשתות השיווק. פנקו את האורחים שלכם ואת עצמכם ביין טוב.

איזה יין לאיזו מנה?
סלטים: לרוב נפתחת הארוחה במגוון סלטים. הסלטים מתובלים וטעמיהם דומיננטיים, לכן נלווה אותם ביינות ארומטיים (חצי יבשים) כגון: גוורצטרמינר, יוהנסברג ריזלינג, מוסקט וסמיון. כמובן שניתן לשלב יינות לבנים יבשים כמו סוביניון בלאן ושרדונה.
דגים: למנות הדגים ניתן לשלב יין לבן ארומטי או יין אדום קל, במיוחד אם הדג חריף בסגנון מזרחי.
עופות: לכל בעלי הכנף למיניהם - עוף, הודו, אווז וכדומה, ניתן לשלב שרדונה ויין אדום קל.
בשר: לצד תבשילי הבשר מומלצים יינות אדומים כבדים ועוצמתיים, מאזור פיימונטה באיטליה, יינות בסגנון בורדולזי, קברנה סובניון, מלבק, וטמפרניו, וכן יינות אדומים יבשים ופרותיים בעלי חמיצות נמוכה בסגנון העולם החדש- מקליפורניה שבארה"ב או מאוסטרליה.
מנות אחרונות: יין קינוח.

רשימת יינות כשרים מומלצים:
• גוורצטרמינר 06 ירדן, יקביי רמת הגולן.
• ריזלינג 06, יקבי תשבי.
• סובניון בלאן פומה 03, יקב דלתון.
• סובניון בלאן 06 יקב יתיר.
• סוביניון בלאן 06, יקב הרי גליל.
• סובניון בלאן 06, יקב תבור.
• ויונה 05, יקב אמפורה.
• מרלו 02, יקבי עמק האלה.
• קברנה סובניון 04 רזרב, יקב דלתון.
• קברנה סוביניון 04 זרעית, יקבי כרמל.
• ירדן קברנה סובניון 04, יקבי רמת הגולן.
• קברנה סובניון 04 אילן, יקבי צרעה.
• יין לבן קל- יסמין 06, יקב רקנאטי.
• יין קינוח, אדום 04-אדמה, יקב תבור.

טיפים נוספים:
• לא לשכוח תירוש ענבים לזאטוטים. ניתן להוסיף לתירוש קרחונים של יין לבן ארומתי אשר משובצים בענב אשר קפאו במקפיא הביתי, יפה וטעים.
• יש להקפיד שהיינות הלבנים הינם מהבציר האחרון.
• בסיום הארוחה כשהבטן מלאה ניתן ליהנות מקוניאק, ארמניאק וברנדי.
• הקפידו לשתות מים במשך הארוחה.
• יינות לא כשרים: היינות של היקבים אמפורה, מרגלית, קסטל, ברבדו וזאוברמן, אינם כשרים. הם בהחלט ראויים ללוות את ארוחת החג, אבל אם חשובה לכם כשרות הארוחה - שימו לבכם לכך.

שתהיה לכולם שנה נהדרת והוגנת!

קישורים:
איש הענבים