מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > המלצרית > מתכוני פאי מנצחים

מתכוני פאי מנצחים

פאי דובדבנים טריים- יותר יפה או יותר טעים? פאי דובדבנים טריים- יותר יפה או יותר טעים?
מאפי פאי אישיים מכל הסוגים והמינים (כמעט) מאפי פאי אישיים מכל הסוגים והמינים (כמעט)
פאי פירות יער פאי פירות יער
הכנת מלית לפאי לימון הכנת מלית לפאי לימון
גיבורת הסרט ''מלצרית'' מתמחה בהכנת מאפי פאי. ליקטנו עבורכם מגוון מתכוני פאי טעימים במיוחד: פאי עם שוקולד ואגוזים, פאי תפוחים קלאסי, פאי שזיפים ועוד. ההתפעלות מצד בני המשפחה והאורחים מובטחת. מצאו לכם שעה פנויה והכינו פאי שימתיק לכם את השבוע. הגולשים ששלחו לנו את מתכוני הפאי הטובים ביותר קיבלו כרטיסים להקרנת הטרום בכורה של הסרט ''מלצרית''. עד שהסרט יוקרן הקרנות סדירות- צפו בטריילר.


מתכוני פאי מנצחים:

פאי אגסים
מרכיבים:
לבצק פריך:
250 גר' קמח
180 גר' חמאה
100 גר' אבקת סוכר
1 ביצה
קורט מלח

למילוי:
100 גר' חמאה
100 גר' סוכר
1 ביצה
50 גר' קמח
50 גר' קורנפלור
גרידת לימון
6 אגסים קלופים חתוכים לחצי ללא חרצנים
ריבת משמש 
 
 
הוראות הכנה:
אופן הכנה- בצק פריך: לשים במעבד מזון את כל החומרים עד לקבלת תערובת אחידה, מקררים כשעה במקרר. לאחר שעה מרדדים את הבצק לעובי של 2-3 מילימטר, מעבירים לתבנית הפאי (כפי שמודגם בהדרכה) ומקררים לשעה נוספת. אופים בתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות למשך 12-15 דק'.
אופן הכנה- מילוי: מקציפים בקערת מיקסר את כל החומרים (ללא חצאי האגסים) ליצירת תערובת בהירה וקיצפית. יוצקים את התערובת שנוצרה לתוך תבנית הפאי ומסדרים מעל את חצאי האגסים כאשר הם שקועים מעט בתוך התערובת (כפי שהודגם בהדרכה). אופים בתנור בחום בינוני כ- 40 דק'. בתום האפייה מורחים את הפאי במעט ריבה מומסת.

הגשה
להגיש בטמפרטורת חדר. 
הערות:

המתכון באדיבות פרתם

פאי שזיפים
מרכיבים:
לבצק :

200 גר' חמאה
1 כוס סוכר
1 ביצה
1 כף חלב
3 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
למילוי :
500 גר' שזיפים חתוכים לקוביות גסות
5 כפות סוכר חום
אבקת סוכר
 
 
 
הוראות הכנה:
1. מערבבים את חומרי הבצק היטב, מכסים בניילון נצמד ומקררים כשעה.
2. מרדדים את על משטח מקומח מעט, ומסדרים בתבנית עגולה. ( ניתן לשים מעט ריבה מעל )
3. מפזרים את השזיפים החתוכים, ומעליהם זורים את הסוכר החום.
4. אופים כ – 45 דקות בחום בחם בינוני
5. מקררים וזורים מעל את אבקת הסוכר
 
באדיבות אלגונקווין

 

 פאי שוקולד-ערמונים על קדאיף

מרכיבים

תיאור המתכון:

 מרכיבים:
לקדאיף - ערמונים:
35 גרם ערמונים קצוצים דק מאוד
50 גרם קדאיפ
15 מ''ל שמן אגוזי לוז
20 גרם דבש

לקרם שוקולד:
120 גרם שוקולד מריר משובח
20 גרם חמאת קקאו
3 חלבונים
1 כף סוכר

לערמונים מושרים בדבש:
10 ערמונים פרוסים לשלוש פרוסות כל אחד
1/2 כוס דבש
1/4 כוס מים
 
 
הוראות הכנה:
לקדאיף:
1. מערבבים היטב את כל המרכיבים
2. מרפדים תבניות אישיות (תחתית ודפנות) ואופים בחום של 180 מעלות, כ- 10 דקות, עד הזהבה.
3. מצננים קלות ומחלצים מהתבנית.

לערמונים:
1. מביאים לרתיחה מים ודבש, מוסיפים ערמונים ומבשלים 2 דקות.
2. מכבים להבה ומצננים בתוך הסירופ.

לקרם:
1. ממיסים בבן מארי (סיר כפול) שוקולד וחמאת קקאו.
2. מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב.
3. מאחדים את התערובות, מעבירים לשק זילוף ומצננים היטב.

להגשה:
1. בתוך קלתית הקדאיפ מפזרים כמה פרוסות ערמונים בדבש.
2. מזלפים מעל מקרם השוקולד, מפזרים מעל עוד ערמונים עם מעט מהסירופ.

המתכון באדיבות השף - יניב גור אריה - ''מבשלים חוויה' 


 פאי אגסים עם שוקולד
הוראות הכנה:
להכנת הבצק:
יש לשים את כל חומרי הבצק היבשים יחדיו (ללא הביצה) במעבד מזון ולהוסיף פנימה את קוביות החמאה. ברגע שהחומרים הופכים לבצק אחיד יש להוסיף את הביצה ולאחר מכן לתת לבצק ''לנוח'' במקרר לשעתיים.

יש לרדד את הבצק ולהניח אותו על תבנית בקוטר 22 ס''מ.
את שאריות הבצק יש לשמור, הן ישמשו אותנו אח''כ במלית.

להכנת המילוי:
שלב 1 - יש לרכך על מחבת באש נמוכה את תפוחי העץ עם החמאה, הסוכר, מיץ הלימון ומעט אבקת וניל עד שהתערובת תפריש נוזלים. לאחר מכן יש לסנןאת התערובת ולקרר אותה.

שלב שני – יש לבשל בסיר את כל שאר החומרים (מלבד פרורי העוגה) עד שהתערובת מסמיכה ואז להוסיף לה את פרורי העוגה (שיצרנו מאפית שאריות הבצק ועיבודם בפוד פרוססור).

יש לשפוך את תערובת תפוחי העץ על הבצק ועליה לשפוך את המלית.
ככיסוי לפאי נשתמש בפירורי עוגה או ברצועות שתי וערב (דרושה מחצית הכמות שהגדרנו לעשית הבצק התחתון)

אופים הכל ביחד ב- 150 מעלות כ- 40 דקות עד שמקבלים תחתית זהובה.
באדיבות: פוד ארט


פאי אגסים עם שוקולד
מרכיבים:
100 גר' קמח מלא
30 מ''ל מים
75 גר' חמאה קרה
1 כף סוכר חום
קורט מלח
6 אגסים ירוקים פרוסים דק
150 גר' שוקולד מריר
2 כפות חלב
הל. ג'ינג'ר, קנמון, פלפל אנגלי וציפורן טחונים
 
 
 
הוראות הכנה:
1. מחממים את התנור לחום של 200 מעלות
2. לשים את הקמח, המים, החמאה, הסוכר והמלח עד שמתקבל בצק רך וחלק ( ניתן להוסיף מעט קמח במידת הצורך ).
3. משטחים את הבצק בתבנית פאי משומנת היטב, מסדרים את האגסים בטבעות, מפזרים את התבלינים ומכסים את התבנית בנייר כסף.
4. אופים עם נייר הכסף למשך 20 דקות, מסירים את נייר הכסף ואופים 20 דקות נוספות.
5. ממיסים את השוקולד המריר בסיר כפול, עם 2 כפות חלב, מערבבים היטב ויוצקים על הפאי.
 
באדיבות גולשי אתר 2eat