מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

מתכוני סופגניות

סופגניה סופגניה
סופגניות סופגניות
  אספנו לחג את המתכונים הכי שווים לסופגניות! אם יש לכם מתכון משלכם לחג - שילחו לנו ! -לחץ כאן לשליחה-

המתכון הראשון:
סופגניות ברלינר של "תותים" - סדנאות בישול בגוש שגב:

מרכיבים:
1 ק''ג קמח
1/2 ליטר חלב חם
4 ביצים
1/2 כוס סוכר
100 גרם חמאה
40 גרם שמרים טריים
2 כפות ברנדי
קורט מלח
קליפת לימון
 
אופן ההכנה:
1. לשים את כל החומרים לבצק. מעצבים את הבצק לכדור, משמנים מעט ומניחים בקערה. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומקררים לפחות 4 שעות במקרר.
2. מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1 ס''מ, קורצים עיגול בעזרת כוס מהבצק ומניחים על מגש משומן. מכסים ומתפיחים כשעה.
3. מטגנים את הסופגניות בשמן החם עד הזהבה. הופכים, ומוציאים בעזרת כף מחוררת על צלחת מכוסה בנייר סופג. כשהסופגניות מתקררות, מפזרים מעל אבקת סוכר.

המתכון השני:

סופגניות "עוואמה" - סופגניה במי ורדים
לבצק:

1 ק''ג קמח
2 כפות שטוחות שמרים יבשים
מעט מלח
4-31/2 כוסות מים

לסירופ:
2 כוס סוכר
11/2 כוס מים

מעט מיץ לימון טרי
מעט מי ורדים
 
אופן ההכנה:
מכינים בצק מהחומרים ומניחים לתפוח. עד שיכפיל את נפחו. הבצק אמור להיות נוזלי.
מכינים סירופ ומניחים להצטנן.
מחממים שמן לטיגון.
בעזרת כף מכניסים כל פעם 'כדור' בצק. מטגנים משני הצדדים עד שמזהיב.
מוציאים, מכניסים לסירופ הקר ומגישים.

מתכון שלישי:

המתכון של "אסף ארטיזנל" :

חומרים לבצק:
500 גרם קמח לחם
50 מ"ל חלב
20 גרם שמרים טריים
10 גרם מלח
200 גרם חמאה רכה
6 ביצים מס' 2
60 גרם סוכר
1 כפית תמצית וניל

חומרים לקרם פטיסואר בטעם קרמל:
6 חלמונים
100 גרם סוכר לפטיסייר
40 גרם קורנפלור
100 גרם סוכר לקרמל
500 מ"ל חלב חם
 
הוראות הכנה:
1. מכינים את הבצק: מערבבים בקערת מיקסר בעזרת קרס לישה את כל החומרים למעט החמאה. כאשר נוצר בצק אחיד מוסיפים את החמאה וממשיכים ללוש עד שכל החמאה נבלעת בבצק. מתקבל בצק אלסטי ורך. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשלוש שעות לפחות. בינתיים, מכינים את קרם הפטיסייר.
2. מכינים קרם פטיסייר: בקערה קטנה טורפים את החלמונים, 100 גרם סוכר והקורנפלור עד לקבלת מרקם חלק ללא גושים.
3. בסיר- הופכים 100 גרם סוכר לקרמל כהה, זהירות לא לשרוף אותו.
4. כאשר הקרמל מתקרר מעט שופכים פנימה חלב חם ומביאים לרתיחה על להבה נמוכה תוך כדי בחישה מתמדת עד שהקרמל נמס בחלב.
5. שופכים 1/2 מכמות החלב לתערובת החלמונים ומערבבים היטב. מחזירים את התערובת לסיר וטורפים אותה על גבי להבה נמוכה עד שהתערובת מסמיכה ומבעבעת מעט. מסירים מהאש, שופכים אותה לניילון ניצמד, עוטפים היטב ומכניסים למקרר.
6. לאחר שלוש שעות במקרר מוציאים את הבצק ומחלקים אותו ל- 23 יחידות או שוקלים 50 גרם בצק לכל יחידה. מכדררים את הבצק ומניחים על מגש משומן בשמן טיגון באופן בו מתאפשר לכל סופגניה מספיק מרחק אחת מהשנייה כדי לתפוח פי 2. מכסים בניילון ניצמד ומניחים לסופגניות לתפוח בערך שעתיים.
7. לתוך סיר שיכול להכיל לפחות 5 סופגניות, מרוקנים בקבוק 1 של שמן חמניות או סויה ומביאים את טמפרטורת השמן ל- 180 מעלות צלסיוס (ניתן למדוד בעזרת מדחום סוכר) שומרים על טמפרטורה קבועה זו בעזרת שליטה בגובה הלהבה.
מניחים 5 סופגניות בתוך השמן החם ומטגנים דקה מכל צד. מוציאים מהשמן בעזרת כף מחוררת ומניחים על נייר סופג.
8. כאשר הסופגניות מוכנות, מכניסים את הקרם הקר לקערת מיקסר ובעזרת מטרפה טורפים את הקרם עד שיהפוך לנוזלי וחלק מגושים. מזלפים את הקרם לתוך הסופגניות בעזרת שק זילוף עם צנטר או בעזרת מזרק. בוזקים על הסופגניות אבקת סוכר ומגישים.

קישורים:
סופגניות