מתנה הבאתי לך
מארזי שי מקוריים של רשת ספייסס
קיורטוש תוצרת בית. לגעת באוכל
שנה בצלחת. ארז קומורבסקי
מארזי מתנה של סטודיו אנד ג'וי
מתנות כיף לא רק לקבל, אלא גם לתת. זה נעים, זה מתחשב, זה משמח את המארח, ואם זה יכול להוציא לדודה המעצבנת את העיניים – מה טוב. לכבוד החג, ליקטנו עבורכם את המתנות הקולינאריות הכי שוות בארץ: מארזי שי, יינות ואלכוהול, שוקולדים, עוגות ומתוקים, ספרי בישול, סחר הוגן, סדנאות בישול, ועוד
לחצו כאן כדי לגלות כיצד מציינים במיטב המסעדות ברחבי הארץ, את החגים הבאים עלינו לטובה
מתנות כיף לא רק לקבל, אלא גם לתת. זה נעים, זה מתחשב, זה משמח את המארח, ואם זה יכול להוציא לדודה המעצבנת את העיניים – מה טוב. לכבוד החג, ליקטנו עבורכם את המתנות הקולינאריות הכי שוות בארץ: מארזי שי, יינות ואלכוהול, שוקולדים, עוגות ומתוקים, ספרי בישול, סחר הוגן, סדנאות בישול, ועוד
מארזים
רשת ספייסס כלים וטעמים מציעה לכבוד החג מגוון של מארזי שי מקוריים, בשילוב כלים וטעמים, הכוללים תבלינים, קונפיטורות, שמני זית, רוטבי גורמה, דברי מאפה משובחים, פירות אקזוטיים, שוקולד איכותי, חליטות תה וגאדג'טים מעוצבים למטבח. בין המארזים גם כמה חבילות קונספט, ובהן: "ארץ זבת חלב ודבש", חבילה הכוללת מוצרים המייצגים את ארץ ישראל, כמו רכז רימונים, שמן זית, דבש, יין, טפאנאד זיתים ועוד; ומארז "מסיבת תה", הכולל מגוון סוגי תה וצמחים לחליטה, סוכר חום, בישקוטים, כלי הגשה לתה ועוד. מחיר המארזים: החל מ-50 ₪.
את מארזי השי של ספייסס ניתן להשיג בחנויות הרשת, וביריד מיוחד שתקיים הרשת בשיתוף עם בית בנמל, מתחם comme il faut, האנגר 26, נמל ת"א. היריד יתקיים בין התאריכים 18.9.08 ו-29.9.08.
גם אסמים חבילות שי, מקבוצת אסם, מציגה לכבוד החג מגוון רחב של חבילות שי. חבילות השי משלבות חוויות וטעמים, עם מבחר גדול של מוצרים איכותיים מבית אסם ונסטלה, ובהם בונבוניירות באצ'י, עוגיות, עוגות, חטיפי קרקר, נסקפה רד מאג, נסקפה טייסטרס, טבלאות שוקולד נסטלה, ומוצרים נוספים כגון יינות מתוצרת יקבי בנימינה, ריבות יין, דבש דבורים טהור, ועוד. המארזים עצמם מעוצבים ושימושיים, ובהם קערת הגשה מזכוכית, צלחת מעוצבת מזכוכית, מתקן מגירות אחסון מתקפל, שרפרף אחסון, מגש עץ עם ידיות מתכת, עציץ דקורטיבי, תיק צ'ימידן טרולי, סט קערה + כדורים תואמים, או מארז טרולי מעוצב כולל מארזי מתכונים ומגירות, ואלבום תמונות דיגיטאלי. מחיר המארזים נע בין 95.80 ₪, למארז בצלחת הגשה מעוצבת, ועד 634 ₪, למארז באלבום תמונות דיגיטלי.
רשת משלוחי קומבינציות הגורמה קאנאפ'ס, מציעה לקראת ראש השנה מבחר עשיר של קומבינציות חגיגיות, שישדרגו את שולחן החג, הקומבינציות כוללות 24 קאנאפסים, בשריים, חלביים, דגים או סלטים. במנות: עוף בחרדל ודבש, פרושוטו בקר, עוף בתיבול צ'ילי, טרין בקר, קציצות עוף, סלמי צרפתי, שישליק עוף, כתף מפולפל, בולגרית 5%, עלי גפן (חלבי), צפתית 5%, סלמון מעושן (חלבי), רוקפור קואלז', ברי פקאן, סלמון בעשבי תיבול, טונה מעושנת, פילה מטיאס, הרינג, קוויאר ביצי סלומון, חציל פיקנטי, סלט ביצים, חציל בלאדי, סביח, לבבות דקל, ארטישוק, סלט טונה, ועוד. בנוסף, מציעה הרשת מיני עוגות דבש בטעמים: דבש, תאנים ויין, שקדים קלויים, סוכר וקרמל ופצפוצי שוקולד. מחיר החבילה: 250 ₪. תמורת 60 ₪ נוספים ניתן לקבל מארז תפוחי עץ בדבש. להשיג ברשת קאנאפ'ס: 1-800-83-43-99.
יינות ואלכוהול
יקב צרעה מציע לכבוד החג מארזים מהודרים של בקבוק יין בודד, זוג בקבוקים או שישיית בקבוקים. במארזים הבודדים: הרי יהודה 2004 (52 ₪), נווה אילן 2005 (72 ₪), ושורש 2005 (84 ₪). במארזים הזוגיים: הרי יהודה 2004 ונווה אילן 2005 (120 ₪), נווה אילן 2005 ושורש 2005 (152 ₪). במארזי השישיות: שלישיית הרי יהודה 2004 ושלישיית נווה אילן 2005 (330 ₪), שלישיית נווה אילן 2005 ושלישיית שורש 2005 (405 ₪), וזוג הרי יהודה 2004, זוג נווה אילן 2005, וזוג שורש 2005 (365 ₪). ההצעה הינה הצעה מיוחדת לחברות. המחירים אינם כוללים מע"מ.
ביקבי רקנאטי הוציאו לכבוד החג שלושה יינו חדשים: יין הדגל של היקב, רקנאטי ספיישל רזרב 2005, יין הרמוני בעל גוף מלא ועשיר (197 ₪); רקנאטי שרדונה 2007 (59 ₪), ורקנאטי סוביניון בלאן רזרב 2007 - כרם בן זמרה (69 ₪). את שלושת היינות, כמו גם יינות נוספים של היקב, ניתן לקבל, לקראת חגי תשרי, באריזות אלגנטיות ויוקרתיות, לבקבוק בודד או לזוג בקבוקים, במחיר הנע בין 60 ₪ לבקבוק בודד, ועד 170 ₪ לזוג בקבוקים מסדרת הרזרב. מארז מיוחד של יקבי רקנאטי, הכולל מארז עץ מרשים לבקבוק בודד, ובו יין הדגל של היקב – רקנאטי ספיישל רזרב 2004, יעלה 189 ₪. אריזת שי יוקרתית מעוצבת, הכוללת יין רקנאטי סוביניון בלאן רזרב 2007, ורקנאטי מרלו 2007, תעלה 130 ₪.
יקב דלתון, וכן החברה הסקוטית המפיצה אותו, מציעים מגוון מארזי שי, לפי דרישת הלקוח, על פי היינות הנבחרים שבמלאי, ובמחירים גמישים- החל מ-40 ₪. למארזים אלו ניתן לצרף שמן זית מתוצרת סבא חביב, ושוקולד בלגי או צרפתי, על פי בחירה.
בנוסף, מציע היקב מגוון יינות רזרב, בבקבוקי מגנום (1.5 ליטר): קברנה סוביניון (265 ₪), סירה (265 ₪), מרלו (239 ₪), ובשבועות הקרובים צפוי לצאת בבקבוק מגנום גם עלמה דלתון 2006 (190 ₪). היתרון של בקבוקי מגנום הינו ההתיישנות הטובה יותר שהם מאפשרים ליינות.
יקבי בנימינה, בשיתוף עם רשת חנויות דרך היין, מציעים שתי חבילות שי מיוחדות לראש השנה. הראשונה מגיעה בקרטון מהודר, הכולל: בקבוק יוגב קברנה סוביניון מרלו, בקבוק יוגב סוביניון בלאן שרדונה, שמן זית כתית מעולה 750 מ"ל של משק הלפרין, דבש גליל קיבוץ ארז, ופרלינים בלגיים של קיבוץ ארז. מחירה לצרכן: 191 ₪. החבילה הראשונה מגיעה בקופסא מהודרת לשלושה בקבוקים, הכוללת בנימינה ספיישל אדישן, שוקולד קריספי של המלט בלגי, שוקולד ג'וליאן קטן, ודבש קיבוץ ארז. מחירה לצרכן: 139 ₪. את חבילות השי של בנימינה ניתן לרכוש בחנויות רשת דרך היין בתל אביב, צומת סביון, רעננה, נס ציונה ומודיעין.
עוד מציעים ביקבי בנימינה, כאפשרות למתנה, את בקבוק תלתן קברנה סוביניון, 2004-2005-2006. היין, המורכב בכל שנה מענבים משלוש שנות בציר – ומכאן שמו - מושק ביקבי בנימינה זו השנה הרביעית, ומורכב השנה מענבים משנות הבציר 2004-2005-2006, המגיעים כולם מאותה חלקת כרם קטנה בגליל העליון. בציר 2004 מקנה ליין את העומק, המורכבות והבוקה. בציר 2005 נותן ליין איזון רב וטעם מסיים ארוך. בציר 2006 מוסיף ליין ניחוחות רעננים וטריים ומעין כתפיים רחבות המאפשרות לו להתיישן תקופה ארוכה. היין בעל ניחוחות מורכבים המשלבים פלפל ירוק, פרי בשל יחד עם ניחוח השוקולד והקפה האופייניים וכן טעם מורכב ומתמשך. מיין זה יוצרו 1787 בקבוקים בלבד. מחירו לצרכן: 125 ₪.
ומי שרוצה לגוון מעט את ערב החג עם אלכוהול מסוגים אחרים – מוזמן לנסות את המארזים המיוחדים לראש השנה של קוזה נרה. קוזה נרה הוא מותג פרימיום איטלקי, דז'סטיף בעל ריכוז כהל של 21%, בטעם ליקריץ מתקתק. הליקר משלב בצורה מעודנת צמחים, שורשים ופירות שונים, ליצירת משקה ארומטי ועשיר בטעמים. בראש השנה מוצע הליקר במארז עם כוסות ייחודיות, אליו מצורף תפריט קוקטיילים מקוריים, על בסיס קוזה נרה. מחיר לצרכן של מארז של בקבוק קוזה נרה עם 6 כוסות: 270 ₪. מחיר מארז של בקבוק קוזה נרה עם כוס אחת: 170 ₪. את הליקר ניתן להשיג בחנויות האלכוהול המובחרות.
שוקולדים
רשת חנויות הבוטיק Roy שוקולד יצרה מגוון של שוקולדים מיוחדים לחג: דובשניות מצופות שוקולד חלב, לבן ומריר (29-45 ₪), מארזי שוקולד בצורת תפוחים (19 ₪ ומעלה), וחלות דבש עשויות משוקולד לבן, חלב ומריר, בתוספת דבש ושקדים קלויים (29-31 ₪). בנוסף, מציעים ב-Roy שוקולד ליקר דבש בבקבוקים מעוצבים, המצטרף לליקרים בטעמים שוקולד, קפוצ'ינו ושקדים (39-129 ₪), ומגוון של מארזי מתנה, ובהם מארז מיוחד של פרלינים, שנפתח והופך למגש שולחני (112-159 ₪). כל המוצרים כשרים בהשגחת הרבנות פתח תקווה (חלבי ופרווה). בהתאם למסורת של תרומה לקהילה, הרשת תתרום שווי של 5% מההכנסות לילדי אלו"ט.
בשוקולדה שבראש העין יצרה השוקולטיירית יעל מילשטיין קולקציה מיוחדת לחג. ברוח חלב ודבש, כוללת הקולקציה פרלין בטעם חלב ודבש (5 ₪ ליחידה), טבלאות שוקולד חלב ודבש (25 ₪), בקבוקי שוקולטה חלב ודבש, להכנת משקה אישי (15 ₪) או זוגי (20 ₪), ושקיות של פתיתי שוקולד חלב ודבש (12 ₪), שיכולות לשמש למילוי של השוקולטה, או לאכילה כפי שהן. בנוסף, מציעים בשוקולדה יערת דבש משוקולד חלב, לבן ומריר 70% (25 ₪), שברי שוקולד עם הדפס של שנה טובה, משוקולד חלב, לבן ומריר 70% (25 ₪), ומגוון של מארזים חגיגיים לחג. להשיג בחנויות הרשת, בראש העין וברעננה.
בוטיק השוקולד טרינידד מציע מגוון פרלינים בטעמים מיוחדים לחג, במחיר 6 ₪ ליחידה: פרלין חלב ודבש, פרלין לימון עם דבש, ופרלין רום וליקר דבש. בנוסף, מציעים בטרינידד בקבוק של ליקר דבש (40 ₪), יערת דבש (45 ₪), ומגוון של מארזים לחג, שמחירם מתחיל מ-100 ₪.
בשוקה הכינו לכבוד החג פרלין בטעם דבש וקינמון, פרלין בטעם תפוח, וטראפל בטעם דבש ומרציפן. כולם במחיר 5 ₪ ליחידה. כמו כן, הכינו לכבוד החג אריזת פרלינים לבחירה בצורת כוורת, במחיר 50 ₪, כרטיס ברכה משוקולד לבן או חלב – 15 ₪, ומגוון מארזי שי, היכולים להגיע בסלסילות בצורת תפוח או בצורות נוספות, שמחירם נע בין 60 ₪ ל-500 ₪. בנוסף, ניתן להרכיב במקום עציץ מפרחי שוקולד למאכל ופרחי עץ לנוי. מחיר כל אחד מהפרחים – 6 ₪.
עוגות ומתוקים
ברשת לגעת באוכל מציעים מבחר סוגי דבש זניים, ייחודיים לרשת, מפרחי אקליפטוס, אבוקדו, ליצ'י, שיזף, דרדר, זעתר, חרובים והדרים. מחירו: 29₪ ל-500 גרם, או 55 ₪ לקילו.
עוד מציעים ברשת לגעת באוכל מבחר של קיורטוש, מאפה הונגרי הנאפה בספירלה על שיפוד עת עבה, וממולא במילויים שונים, מעשה ידיו להתפאר של השף-קונדיטור דורון רגב. לכבוד ראש השנה, מציע השף רגב קיורטוש מיוחד במילוי דבש, תפוחים וקינמון, שאותו ניתן יהיה להשיג בסניף ראשון לציון של לגעת באוכל. מחירו לצרכן: 25 ₪.
לחם טאטי, ביסטרו וקונדיטוריה עם סניפים בגבעתיים וביהוד, משיק לכבוד ראש השנה סדרה של מאפים, לחמים, עוגות ועוגיות, עשירים בדבש ותבלינים. בסדרת הלחמים: לחם סילאן וסיידר ( 23 ₪); חלת דבש שקדים ותפוח עץ (48 ₪); לחם Honey Loaf , עם דבש ואגוזי מלך (26 ₪). בעוגיות: עוגיות ראש השנה מבצק פריך עם מלית דבש, תפוחים וצימוקים (27 ₪ למארז 250 גרם); חטיף-בר לראש השנה, עשיר בפקאן, דבש ותפוחים (11 ₪ לחטיף 160 גרם). בעוגות: עוגת דבש קלאסית (39 ₪ ארוכה, 44 ₪ עגולה); עוגת דבש ותפוחים (39 ₪ / 44 ₪); עוגת דבש, תאנים ופיסטוק (41 ₪ / 48 ₪); מוס גבינה דבש ורימונים (חלבי - 112 ₪); מוס תפוחים דבש וקינמון (חלבי - 92 ₪), ועוד.
רשת אורגניק מרקט מציעה שתי עוגות דבש במבצע: 24.90 ₪ ליחידה, 39.90 ₪ לשתי יחידות.
DIP IT, חנות הגלידה החדשה ברחוב אבן גבירול בתל אביב, מציעה שלגונים וגלידות ברוח החג. בקולקציה: שלגוני קרמל טבולים בשוקולד דבש מצופים בתפוחים מיובשים וקינמון (12₪); וגלידת דבש עם תפוחי סמיט מקורמלים ואגוזי פקאן סיני, על משטח שיש קפוא (18₪).
ספרי בישול
שנה בצלחת: השף ארז קומורבסקי מסכם בספרו החדש את ניסיונו כרב אמן בבישול, ואת תגליותיו מהחיים בטבע, אליו התחבר בשנים האחרונות, מאז עבר לגור בגליל העליון. הספר מחולק לפי ארבע עונות השנה – סתיו, חורף, אביב וקיץ – שם מובאים סיפורים מהחיים, המבוססים על מפגשים עם אנשים, התבוננות בטבע, עבודת כפיים ואירועים משפחתיים, ולצידם – מתכונים ברורים הקשורים בדרך זו או אחרת לחווית הסיפור. הסיפורים, כמו גם המתכונים, עשויים בעושר, בלהט, בנדיבות וברגישות, ומחברים את הקורא אל המטבח הישראלי השורשי, הפשוט והמתוחכם, שהוציא לקומרובסקי את המוניטין המצוינים שלו. מחירו לצרכן: 128 ₪.
המטבח הקל של פסקל: ספרה החדש של כוהנת הבישול פסקל פרץ-רובין, המבוסס על מדור האוכל הפופולארי שלה במגזים דרך האוכל, מציע מתכונים לבישול מהנה, קליל ויעיל, עם פתרונות מיידיים ופשוטים, שהופכים את השהייה במטבח לחוויה נעימה ומתגמלת, עם מינימום מאמץ, ומקסימום תוצאה. הספר מציע למעלה מ-120 מתכונים, שחלקם שאובים מהמטבח המסורתי וחלקם מודרניים יותר, לצד "טיפסקל", טיפים קטנים ופשוטים לבישול, המלווים כל מתכון ומתכון. אלו מתכונים לכל חלקי הארוחה, מאפרטיף ועד קינוח, כולל מתכונים המתאימים לחגים שונים, ולאירוח חברתי. לראש השנה, למשל, ניתן למצוא בספר מתכונים של מעטפות בצק פילו במלית תפוחי עץ, גלילת בשר עם חרדל ודבש, עוגת דבש, עוגת פרג ותפוחים, וטארט טאטן. מחיר הספר לצרכן: 119 ₪.
סודות של שפים: ספר מתנה קטן, נוח לשימוש, יצירתי, ופרקטי להפליא לכל חובב בישול, המאגד את הסודות הקטנים של כמאה שפים מהארץ ומארה"ב. שפים כמו חיים כהן, גארי גיטטאר, ישראל אהרוני, פרנסואה פאיארד, יונתן רושפלד. מרקוס סמואלסון, רפי כהן, ועוד, חושפים טכניקות, קיצורי דרך ושיטות עבודה שנרכשו עם שנים של ניסיון, ומאפשרים להציץ אל מאחורי הקלעים של מטבחים רבים ושונים. הספר, בהוצאת גורדון, עבר התאמות של מידות, שמות מצרכים וכדומה, הנחוצות לכל ספר בישול מתורגם, ובנוסף, התווספו לו סודות ישראליים, המוסיפים לו טעם וריח מקומיים. מחירו לצרכן: 75 ₪.
אלכוהול וקוקטיילים – המדריך השלם: המדריך, מבית כרטא, נכתב ע"י שגיא קופר, מבקר היין של Ynet ומייסד מועדון הבירה הישראלי, וטל גל-כהן, מייסד "אשכולות", בית הספר לברמנים הראשון בישראל. השניים (שחברו עוד קודם לכתיבת הספר להקמת האתר www.Bakbuk.co.il - פורטל היין והמשקאות של ישראל), סוקרים ומפרטים באמצעות המדריך את הכלים והאמצעים ליצור משקאות מעורבבים ברמה הגבוהה ביותר, באמצעים פשוטים ובכלים הזמינים ביותר. כל זאת בלוויית סיפורים, אנקדוטות וההיסטוריה של עולם המשקאות, שיעשירו את חווית השתייה. מחיר לצרכן: 119 ₪.
ולמי שלא אוהב להתנסות, ומעדיף להסתמך רק על המתכונים שהוא מכיר? עבור אלה מציעה חברת LUPA ספר מתכונים אישי, מעוצב ומודפס ברמה מקצועית ואיכותית, כמו ספר בישול אמיתי. הפרוצדורה פשוטה: מורידים תוכנה (בחינם) אל המחשב, מזינים לתוכה את כל המתכונים המוכרים והאהובים, ויוצרים ספר מתכונים אישי, בשילוב תמונות וטקסטים שלכם. את הקובץ המוכן שולחים לחברה - ואחרי שבוע מקבלים את הספר המוכן, ישירות לביתכם. מחירי ספר הבישול האישי נעים 89 ₪, לספר בן 32 עמודים, ועד 279 ₪, לספר בן 80 עמודים, בכריכה מהודרת.
מתנות עם מצפון
אם במארזי מתנה עסקינן, ניתן לשלב את נושא המארזים עם תרומה לקהילה. סטודיו אנד ג'וי שבראש העין הפיק סדרה של מארזי מתנה משולבים עם ציורים, שהוכנו על ידי אנשים עם מוגבלויות בסדנת האמנות של עמותת צ'יימס ישראל. המארזים ממולאים במוצרי גורמה כמו יין, שוקולד, סוגי דבש, רטבים ועוד, ולהגיש אותם כמתנה לקראת החגים, לימי הולדת, לעובדים וללקוחות. לאחר השימוש במוצרים המארז, שכולל מגירה רב תכליתית, מתאים לשימוש שולחני כפריט עיצובי. מחיר המארז: 80-120 ₪, בהתאם למילוי.
בנוסף, מציע הסטודיו מארז נתינה אישי, הכולל לוח שנה וציורים של אנשי הסטודיו, במחיר של 12-40 ₪, עם אפשרות לבחירה של מילוי עוגיות מזל עם מסר אישי לבחירה, סוכריות, שוקולד, תפוח מרציפן, דבש אישי, פתיתי סבון או מוצרים אחרים. לאחר שתמה השנה, ניתן להחליף את העמודים בתמונות של אדם קרוב היקר ללב.
השקת המארזים מאפשרת תגמול האמנים שיצרו אותם. כל אחד מהם קיבל תשלום עבור יצירתו, ובנוסף לכך הוא ייהנה מתגמולים אישיים בהתאם למכירות של המוצר אותו עיצב. כך יכולים הרוכשים לעודד העסקת אנשים עם מוגבלויות, עידוד פיתוח הכישורים האמנותיים של העובדים, והקשר הישיר שבין המאמץ לתוצאות. את המארזים ולחות השנה ניתן לרכוש בחנות של סטודיו אנד ג'וי, רחוב המלאכה 9 בפארק אפק בראש העין, או להזמין בטלפון: 03-9011735.
עמותת פעולה ירוקה משווק לקראת ראש השנה חבילות שי של מוצרי סחר הוגן, הכוללים מגוון מוצרים באיכות מעולה, המיוצרים בתנאים הוגנים, תוך שמירה על תנאי ההעסקה של היצרנים ושמירה על הסביבה. הסחר ההוגן אינו צדקה, ומטרתו - לקדם קבוצות הנחלשות כלכלית בחברה על ידי המערכת הכלכלית, ולאפשר להם להיות יצרנים עצמאיים. במארזים: תיק קניות מבד, שמן זית 750 מ"ל, צנצנת זיתים כבושים, צנצנת זעתר, קפה שחור/פולים/אספרסו (120 ₪); תיק קניות מבד, שמן זית 750 מ"ל, צנצנת זעתר, דבש ענבים, צנצנת זיתים כבושים, קפה שחור/אספרסו/פולים, עלי מרווה (150 ₪); תיק קניות מבד, שמן זית 750 מ"ל, צנצנת זעתר, צנצנת זיתים כבושים, דבש ענבים, עלי מרווה, קפה שחור/אספרסו/פולים, ליקר בטעמים, עוגיות 180 גרם (200 ₪) ועוד. ניתן להרכיב חבילות מוצרים בהרכבה אישית, החל מ-50 ₪. להזמנות – מאיה: 054-4500102, 03-5270477.
מוצרי סחר הוגן ניתן להשיג גם ברשת בתי האופנה של comme il faut, כולל במתחם התל אביבי שלה, בית בנמל. המארז של comme il faut, בשיתוף עמותת פעולה ירוקה, כולל שמן זית כתית בכבישה קרה, וזיתים מסחר הוגן, במחיר 59 ₪ (קטן) או 124 ₪ (גדול). בנוסף ובלי קשר לתחום הקולינארי, מציעה החברה גם מארז מוצרי נייר פמיניסטיים, ומארז גרבים בעיצוב ייחודי.
ובאותה רוח: בתאריך ה-26.9.08, בין השעות 9:30-14:40, יערך במסעדת אוקטגון שבנהלל יריד איכרים, בהשתתפות מיטב חקלאי עמק יזרעאל. היריד יציע למבקרים בו מבחר עשיר של מוצרי חג, ובהם צנצנות דבש של 'משק דרומי' מנהלל; יינות בוטיק של 'יקב שריג' ממרחביה; יינות מיקבי 'טוליפ' ו'רקנאטי'; עוגות דבש ועוגיות לחג של קייטרינג 'טארטן' מבית זרזיר; לחמים מאפה הבית של מסעדת 'אוקטגון'; נבטים, תבלינים וסוגי ירק שונים של משק 'כרמל יבולים' מהיוגב; פרחים של 'שנער פרחים' מכפר יהושע; שמן זית של 'משק יפה'; ליקרים של יקב עמיעד, ועוד.
ועוד...
למשך תקופה מוגבלת של שבועיים בלבד, מציעים במי עדן מתנה בשווי 570 ₪, שלא תעלה לכם שקל: שלחו אל חברים ברכת שנה טובה דרך אתר מי עדן – ותוכלו לזכות אותם בבר מי עדן Easy, כולל שירות לשנה – במתנה.
רשת ספייסס כלים וטעמים מציעה שתי סדנאות בישול, למעוניינים לשדרג את הבישול לכבוד האורחים, או להעניק מתנה מקורית למארחים: סדנת "ארוחה חגיגית לראש השנה", בהנחיית שפית הבית גלי ברמן, תתקיים בתאריך 18.9.08, בסניף יהוד-סביון. הסדנה תסייע לאורחים להתקין מוס סלמון עם טרגון על מצע אפונת גינה ואגוזים, פרגיות במילוי ריבת תפוחים ביתית, חזה הודו במילוי פיסטוקים ומשמשים, שיפודי בייבי תפוחי אדמה ושורשים רוטב יין אדום, סלט לבבות חסה עם קולרבי אפוי ותפוחי סמיט מוקפצים, ולקינוח – בצק קריספי במילוי ריקוטה וחמוציות. הסדנה השנייה, "הכל דבש - מתוקים לראש השנה", בהנחיית הקונדיטור גולי פנחסוב, תתקיים בסניף ביל"ו בתאריך 22.9.08. בתפריט: עוגת דבש עם תפוחי עץ, פרפה דבש ושוקולד לבן ברוטב פירות יער, קרם בבואריה, אגסים וגבש בשכבות ביסקוויט, דובשניות קלאסיות, דובשניות שוקולד, טארט תפוחי עץ קלאסי, ולחם ג'ינג'ר.
גם השף ארז קומורובסקי, מייסד רשת בתי הקפה והקונדיטוריות לחם ארז, מעביר סדנת בישול לחגי תשרי, בבית הספר לבישול גלילי, שהוא מקיים בביתו שבמצפה מתת. במהלך הסדנה ידגים ארז בישול מסורתי של מטעמי החג, עם טוויסט גלילי, וילמד כיצד מכינים חלות דבש מתוקות עם חמניות, כבד עוף עם מרווה ופלפל מדגסקר, תפוחים מקופצים בשמן זית ודבש, טלה רך ומטעמים עם ארטישוק ירושלמי. הסדנה תסתיים בארוחה מרעננת, בטראסה הצופה לבוסתן האורגני בחצרו של השף. הסדנאות מתקיימות לכל אורך חודש ספטמבר, בימים ב', ג' ו-ה', בין השעות 12:00 ל– 16:00. לפרטים והרשמה, ארז קומרובסקי: 03-9772929.
ספייסס כלים וטעמים
קהילת סלוניקי 11, הדר יוסף, תל אביב, 03-6475555.
ביל"ו סנטר, מתחם ביל"ו, קריית עקרון, 08-9455223.
אלטלף 1, א. ת. יהוד, מאחורי תחנת הדלק דור, יהוד, 03-6326320.
רשת קאנאפ'ס
1-800-83-43-99
יקב צרעה
קיבוץ צרעה.
02-9908261
יקבי רקנאטי בע"מ
ת.ד. 12050, אזור תעשיה עמק חפר
04-6222288
יקב דלתון
משרד: רחוב תובל 23, רמת גן, 03-7518922
יקב: פארק התעשייה דלתון, מרום הגליל, 04-6987683
יקבי בנימינה
רחוב הנשיא, בנימינה.
04-6388643
Roy שוקולד
סניף ראשי: יד חרוצים 15, תל אביב.
03-6874411
שוקולדה
המלאכה 4, ביתן 26, א.ת. אפק, ראש העין, 03-9102962.
רח' אחוזה 144, רחבת המשביר, רעננה, 09-7486501.
טרינידד
אבן גבירול 90, תל אביב.
077-7850053
שוקה
דרך מגדיאל 10, הוד השרון.
09-7421695
לגעת באוכל
לישינסקי 9, ראשון לציון, 03-9520390.
הסדנא 4, א.ת.רעננה (צמוד לאייס), רעננה, 09-7404474.
סטודיו אנד ג'וי
ראש העין
03-9011735
אוקטגון
בכניסה לבסיס רמת דוד, נהלל.
04-6415333
קישורים:
ספייסס
אסמים חבילות שי
קאנאפ'ס
יקב צרעה
יקבי רקנאטי
יקב דלתון
יקבי בנימינה
Roy שוקולד
שוקולדה
טרינידד
שוקה
לגעת באוכל
אורגניק מרקט
לופה
סטודיו אנג ג'וי
סחר הוגן – פעולה ירוקה
comme il faut
אוקטגון
מי עדן
ארז קומורובסקי – בית הספר לבישול גלילי