Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבה על מסעדות זולות בתל אביב

מסעדות זולות בתל אביב


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

שותפים למאבק על מחירי הדיור בתל אביב בפרט ובארץ בכלל, החלטנו לסייע גם אנחנו. מצאנו לאנשי האוהלים וגם לכל מי שמכלה יותר מהשכר החודשי שלו על שכר דירה, מסעדות זולות בתל אביב. כי אוכל טוב במסעדה טובה מגיעים לכולם

נתחיל במשהו קל

1. לה מולאן, בוגרשוב

הבולנג'רי לה מולאן שבבוגרשוב הוא לא רק בית מאפה ייחודי שמתמחה במוצרים איכותיים ומוקפדים ומקום לקנות בו לחם בשישי (אגב, בסוף היום מוכרים הכול בהנחה). בדרך כלל גם מכינים כאן מגוון כריכים וקישים אישיים שנאפים במקום, מניחים לצדם סלט ירוק ומגישים כארוחת בוקר או צהריים. המחירים לארוחות קטנות כאלו נעים סביב 30 ₪, לדוגמה – כריך גאודה עם חמאה ומלפפון חמוץ – 29 ₪ וקיש וסלט ב-35 ₪. על הכול אחראי השף-קונדיטור מוטי חיימוביץ', כך שאתם לא מתפשרים על האיכות.

נעבור לאוכל ביתי, כי הוא תמיד הכי זול

2. ג'מילה, גרוזנברג

האוכל מרוקאי, ושמו של הקוסקוס של ג'מילה יוצא לפניו. האזור נעים גם הוא, בקצה נחלת בנימין. הכי כיף לבוא בצהריים, אז מגיעים אנשים שעובדים באזור לארוחה באווירה שמחה עם הבעלים יואל המבסוט. תמצאו כאן קוסקוס ירקות או עוף בגריל בסגנון מרוקאי ושאר קציצות, דג ברוטב עגבניות ותבשילי טאג'ין במחירים שנעים בין 35 ל-45 ₪. הכלים יפים והמנות מלהיבות.

3. ארז, כרם התימנים

חסידי הכרם יודעים איפה למצוא כאן את החומוס הטוב בארץ ושאר תבשילים מסורתיים מעולים, שלרוב מבושלים על פתיליות ונמכרים במחירים שוברי שוק. הפעם נתמקד במסעדת ארז, השוכנת ברחוב נחליאלי 28. היא מגישה בשרים, חומוס ואוכל תימני, האווירה ביתית וחמימה והקהל מגוון – אנשי עסקים, צעירים משלומפרים ואנשי השכונה. מרק בשר תימני עולה כ-25 ₪, חומוס פול כולל ביצה סביב ה-15 ₪ וצלי בשר עם תוספות בכ-30 ₪.

4. פינתי, בוגרשוב

המקור של פינתי הוא בירושלים, שם הם מגישים מזה דורות על גבי דורות קובה בשני צבעים, בשרים על האש, חומוס, טחינה ושאר סלטים. מאז שהם הגיעו לתל אביב הם מעניקים גם לעניי העיר הגדולה את החוויה הירושלמית האותנטית, ובמחירים שווים לכל סטודנט. קובה אדום או חמוסטה יעלה לכם 29 ₪, שניצל או חזה עוף – 24 ₪, ואם אתם יותר בעניין של תוספות בלבד, חומוס פול או גרגירים עולה כאן 20 ₪ ומג'דרה – 18 ₪. בתיאבון.

אבל הפלאפל והחומוס עוד יותר

5. פלאפל גבאי, בוגרשוב

עוד בבוגרשוב, רחוב האוכל הזול, תמצאו את פלאפל גבאי המצוין. הצוות של גבאי מתקשר בכל השפות שעוברות ברחוב – עברית, אנגלית, רוסית, צרפתית ואמהרית. מעבר לפלאפל ולסביח (יש גם פיתה מחיטה מלאה), מגישים כאן גם שניצל בפיתה, שקשוקה ומרקים משתנים (בטטה, עדשים, ירקות ועוד). מחירי המרק נעים סביב 22 ₪, פלאפל עולה 16 ₪ וסביח - 17 ₪. מקומות ישיבה תמצאו בפנים או בחוץ, וחמוצים על כל סוגיהם מוצעים בנדיבות.

6. חומוס משוושה, פינסקר

על פינסקר (כן, בפינה עם בוגרשוב) נמצאת חומוסייה קטנה ומגניבה – משאוושה. בוויכוח הנצחי על החומוס הטוב יותר – הסמיך או האוורירי – הם לקחו את הצד הקליל. בשישי בצהריים קצת קשה להשיג שולחן אבל עם קצת סבלנות תגלו שהחומוס רץ כאן די מהר, ושהוא עולה כ-20 ₪. חוץ ממנו יש גם סלט חצילים, ירקות, טחינה, לבנה ופיתות (כן, יש גם מחיטה מלאה). מומלצת בחום הלימונדה המרווה, ולמהדרין – לימונעראק.

סושי

7. סופר סושי, אידלסון, דיזינגוף, אבן גבירול

סושי יכול להיות זול ורע או זול וטוב. אצל סופר סושי הוא זול וטוב. וכך גם המחירים. לדוגמה, אורמאקי רול I/O (ספייסי טונה ומפפון עטוף בעירית קצוצה) נמכר כאן תמורת 28 ₪, רול מיוחד של חזה אווז וטונה עם טמאגו, חסה וגזר (5 יחידות) עולה 36 ₪, ואפילו קומבינציית סקורה שכוללת 4 יחידות טריאקי עטוף בבטטה, 4 יחידות ליים סי-בס עטוף באבוקדו ו-4 יחידות טונה אבוקדו ב-44 ₪.

8. ג'פניקה, רוטשילד

ג'פניקה מציעה סושי זול ומהיר שעושה את העבודה, וסניפים לה רבים, הדוכן הפתוח בשדרות רוטשילד הוא רק אחד מהם. בתפריט תמצאו מגוון סושי: ספרינג רול במילוי עוף, פטריות שיטאקי וירקות ב-24 ₪, סלט ירקות יפני (גזר, פלפלים בשלושה צבעים, צנון, מלפפון, אצות וואקמה, ג'ינג'ר וקוביות טופו ברוטב שום-כוסברה) ב-26 ₪, ואף סלמון צ'יז רול (סלמון, אבוקדו, עירית ומוצרלה מטוגן ומצופה בטמפורה) ב- 35 ₪. ועוד יתרון גדול של ג'פניקה: שעות הפתיחה - מ-12 בצהריים ועד 5 בבוקר.

והודי

9. צ'אנדרה, ריב"ל

יוצאי הודו אולי יגידו על האוכל ההודי שמוכרים בתל אביב שהוא עולה בערך פי עשרה ממה שהוא עולה במקור, אבל אפילו במונחים של המסעדות הזולות בתל אביב מדובר על פי רוב באוכל זול. מסעדת צ'אנדרה שוכנת באזור העסקים של תל אביב – ברחוב ריב"ל, והמטבח ההודי מציע מנות זולות. נסו את הטאלי המסורתי (אורז מלווה בתבשילי עדשים, ירקות ולפעמים גם עוף) – המחירים נעים סביב 30 ₪.

10. סאב קוץ' מילגה, המשביר

בפאתי פלורנטין שוכן מבנה הסאב קוץ' מילגה (הכול ייתכן) המעניין. בקומה התחתונה שוכנת מסעדה במיטב מסורת הגסט האוס ההודי, בקומה השנייה הופעות של יוצרים צעירים ושולחן פול, ועל הגג מוקרנים מדי פעם בפעם סרטים תחת כיפת השמיים. בין לבין, מתברר שזו גם אכסנייה לכל דבר ועניין. התפריט מציע מאכלים בסגנון הודי – הטאלי המוכר (סביב 30 ₪), פראטה ממולאת (סביב 16 ₪), ועיקריות הודיות שמחירן נע סיב 35 ₪.

לא תהיו רעבים.