ארבעה בתים, ובכל אחד מאכלים משלו. בין אם המילה "בית" מזכירה לכם אוכל תימני, ערבי, גלילי או ישראלי, ריחות הבישולים תמיד ייקחו אתכם למקום אחר. מצאנו בשבילכם ארבע מסעדות ביתיות, בתקווה שתמצאו את דרככם הביתה
"עקבנו אחרי הקבוע אל הבופה, הסתכלנו כה וכה, והחלטנו ללכת על זה: ארוחת צהריים בכתום עולה פחות מ-40 שקלים, ומקבלים בה מנה עיקרית אחת עם תוספות וסלטים ללא הגבלה..." עיינה גל מוצאת אוכל מהיר וטוב במסעדת כתום, חיפה
אם יש טעם יחיד שיכול לתאר ילדות ישראלית זה כנראה טעמו של המשמש בתחילת הקיץ, מבשר את בואם של החופש הגדול, החמסינים, פירות הקיץ וכמובן, ליגת הגוגואים השכונתית. כמה מלים על הפרי הכתום שמתחיל כעת את העונה ושלושה מתכונים מנצחים...
בפיקוליני יש אמנם תפריט סנדביצ'ים אבל למעשה יכול כל לקוח להרכיב לעצמו את כריך חלומותיו, משפע הפרודוקטים שבמקרר. בעקבות תשאול קצר של הברמן התברר לנו שהמקום באוריינטציה בריאותית, שהלחם מחיטה מלאה ושהירקות אורגניים! אלוהים בכל זאת אוהב אותנו
לפי הרפואה הסינית, מזונות בצבעי כתום, צהוב וחום, מחזקים את אלמנט האדמה שבנו, ובתרגום לעברית, מחזקים את הגוף כולו. הכתומים מחזקים במיוחד את הטחול, שלפי אותם סינים אחראי על מנגנון הרעב והשובע ועל הדחף למתוק. ואם עוד לא שכנענו אתכם להכניס את הכתום לתפריט על בסיס יומי, מתברר שהוא גם מפחית את הכולסטרול הרע ומסייע לגוף להילחם בסרטן. מי אמר כתום ולא קיבל
את הפלוט, מין בגט אפשר גם לקבל עם לבנה דרוזית טרייה, שמן זית וזעתר (ממממ), או עם טחינה לבנה, שמן זית ופטרוזיליה. חוץ מזה יש סלטים, וקפה אורגני משובח. אוהבי המתוק יוכלו ליהנות מכדור שוקולד אמיתי עם שברי פתי בר, כזה שמחזיר אותך היישר לילדות.
''אפשר להתחיל לתת לו פירות'' אמרה האחות בטיפת חלב כשלבני הבכור מלאה חצי שנה. אלא שהזאטוט, שלא קרא את הספרים הנכונים, סירב בתוקף לשתף פעולה.