מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבת ביקורת על מסעדת כתום חיפה

כתום וטוב


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"עקבנו אחרי הקבוע אל הבופה, הסתכלנו כה וכה, והחלטנו ללכת על זה: ארוחת צהריים בכתום עולה פחות מ-40 שקלים, ומקבלים בה מנה עיקרית אחת עם תוספות וסלטים ללא הגבלה..." עיינה גל מוצאת אוכל מהיר וטוב במסעדת כתום, חיפה

היינו בחיפה, השעה הייתה שעת צהריים, והרעב תקף אותנו. לרשותנו הייתה שעה אחת בלבד, שבמהלכה היינו צריכים להספיק לבחור, להזמין, לאכול ולנוח, כל זה לפני התור החמקמק אצל הרופא. לא היה לנו זמן לחפש מקום במסעדה מפונפנת, להזמין אוכל לא זול מתפריט יוקרתי ולהמתין לו עשרים דקות. היינו צריכים אותו עכשיו, היינו צריכים שהוא יהיה טוב, והיינו צריכים את זה מהר. רצינו אותו זמין אבל לא מהיר, בכל זאת, גם כשאנחנו ממהרים, אנחנו מעדיפים אוכל ביתי על פני סינטטי.

מצאנו את כתום. נכנסנו למסעדה מרווחות, שבה ישבו חבורות-חבורות של אנשים מכל הסוגים: טכנאי מזגנים, עורכי דין, מוסכניקים, הייטקיסטים וחנוונים, וכולם מקיפים שולחנות עץ יפים, אוכלים את ארוחת הצהריים שלהם. כתום היא מסעדת פועלים מהדור החדש: הכיסאות מרופדים, התאורה נעימה, הבר אלגנטי והעיצוב חדשני, רק האוכל הוא של אימא – פשוט, טעים וזול.

"מה נשמע?" שמענו את בעלת הבית של מסעדת כתום מברכת בידידות לקוח שנכנס, והוא חייך בחזרה ומיהר אל הבופה, לקח צלחת והחל להעמיס מכל טוב. אין מקום להתמהמה – האנשים האלה אוכלים כאן יום-יום, הם כבר יודעים מה וכמה, מכירים את העסק ואת עצמם כשהם רעבים.

אין ספק, כך הבנתי, שבעלת הבית של כתום מכירה את כולם. כל אחד נכנס מדי יום בשעה הקבועה שלו, לוקח את המנה הקבועה שלו ומתיישב לשולחן הקבוע שלו עם שותפיו הקבועים לארוחה. אחדים מבקשים בשר על האש במקום המנות המבושלות, ומקבלים במהירות קציצות, סטייק או שישליק.

עקבנו אחרי הקבוע אל הבופה, הסתכלנו כה וכה, והחלטנו ללכת על זה: ארוחת צהריים בכתום עולה פחות מ-40 שקלים, ומקבלים בה מנה עיקרית אחת עם תוספות וסלטים ללא הגבלה, אולי בשונה ממסעדות פועלים אחרות, שלא תמיד מרשות לסועדים לבחור מתוך אין סוף הפתעות כמו שמציעים במסעדת כתום.
בחרתי בתפוחי אדמה אפויים, רכים ונימוחים כמו שרק במסעדה ביתית – או בבית של אימא - הם יכולים להיות. טעמתי גם מג'דרה עם בצל מתובלת כהלכה, מקרוני מטוגן שהזכיר לי את פעם ועוד מגוון סלטים טריים: חצילים מעולים, כרוב רענן, מנגולד מקורי וסלט ירקות פשוט ולא מתחכם, כמו שאני אוהבת אותו עם ארוחת הצהריים שלי.

המנות העיקריות שהציעו במסעדת כתום באותו היום שנכנסנו אליה היו בקר ברוטב סיצ'ואן, סטייק פרגית בעשבי תיבול, לזניה וגלילת חציל עם בשר, ובדיוק אותה בחרתי. לא התחרטתי. היא הייתה עשויה היטב, לא שמנה ולא יבשה, האיזון בין המילוי לעטיפה היה מושלם והתיבול – מדויק. כמה נעים לגלות שגם במסעדת הפועלים המהירה כתום מגישים אוכל איכותי וטוב.