אורלי פרש אזולאי מבקרת במסעדת הכבש בדליית אל כרמל, במקום שבו עושים אוכל מאהבה. פולקלור דרוזי, כלי נגינה מיוחדים ומעדנים דרוזיים אותנטיים: הלבנה היא קטיפתית ומשובחת, החומוס גרגרי וניחוח של תבשיל הכבש נישא באוויר
"על מחבת רותחת הגיעו נתחי בקר, עוף ובשר לבן מעורבבים בגמבות ירוקות וכתומות, בצל ורוטב שעועית אלוהי..." דניאל לוין במסעדת צ'אנג סינג, הסינית הוותיקה שחולשת על המדרחוב של מרכז נתניה: לא צריך ויזה בשביל אוכל סיני
"לא ידענו אם אנחנו רוצות שרצף המנות המסחרר הזה יעצור או ימשיך... כל מה שיהודים וערבים צריכים לעשות כדי שיהיה פה שלום זה פשוט לשבת על ארוחה טובה..." אדוה גן סתיו עושה שלום במסעדת אל-חאג' אבו חאלד שבהרצליה
"כשראיתי אותו מתקרב אליי לאיטו, ידעתי שהוא האחד, הסטייק שלי. נתח אנטרקוט מיושן על הגריל עם רוטב צ'ימיצ'ורי לצדו ותפוחי אדמה ובטטות שנאפו בתנור..." שירלי רחמים יוצאת עם דייט למסעדת זן נדיר בגדרה, ומתאהבת בסטייק
שירלי רחמים נזכרת בביקורים עם המשפחה בפונדק אסא לטרון, בביקורים עם החברים ובביקורים עם בן הזוג. המיקום הבולט, מרק הרגל, הסלטים, הפיתות החמות וכמובן – הבשר הטוב על האש – מחזירים אותה לכאן שוב, הפעם עם אבא
"כל זאת ועוד היו רק המשחק המקדים לדבר האמתי שלשמו באנו - החומוס של זרזיר. שלושה סוגים שונים של אותו חומוס נפלא במרקם חלקלק עוטים תלבושות שונות..." שירלי רחמים שמה פעמיה לעבר מושב כרמי יוסף, אל החומוסיה של זרזיר