עולם המסעדות בכלל והירושלמי בפרט עבר מספר שינויים מרחיקי לכת בעשור האחרון. שינויים אלו פתחו אותו בפני קהלים חדשים, הביאו לעלייה במספר הסועדים במסעדות וכן שינו את כל הגישה והיחס של המסעדות ללקוחות שלהן. אנחנו יכולים לראות את זה הן במסעדות מומלצות בירושלים והן במסעדות פחות מוכרות בעיר.
בערב כאשר תושבי ירושלים רצו ליהנות מארוחה טובה בערבי שישי, הם היו צריכים לפנות אל מסעדות בתל אביב, אך בשנים האחרונות, בזמן שצעירים רבים חוזרים אל העיר, לא מעט מסעדות חדשות החלו להיפתח בה ולעבוד גם בימי שישי בערב, זאת בזמן שגם מסעדות ישנות החלו לשנות את הרגליהן ולפתוח את שעריהן בימי שישי בערב.
העיר ירושלים התברכה במספר אזורים בהם יש מתחמים ורחובות של מסעדות איכותיות. כך מחנה יהודה, מתחם ממילא, העיר העתיקה, מדרחוב בן יהודה ועוד. אחד האזורים הפופולאריים והאהובים לא רק על תושבי העיר אלא גם על מבקרים מבחוץ הוא עמק רפאים, מתחם מסעדות ובילויים אליו מגיעים צעירים רבים מדי יום בשביל לבלות.
אחת הדרכים שמסעדות בירושלים, כמו במקומות אחרים בארץ, הצליחו לסחוף אחריהן קהל לקוחות גדול ונאמן, וכן להתגבר על שאלת הכשרות היא, הצגת תפריט חלבי. תפריט שאין בו מנה אחת בשרית. כך הם יכולים לפתוח את שעריהם בפני כל, הן שומרי מסורת וכשרות והן מי שלא, הן אוכלי בשר והן צמחוניים.
כל מי שמכיר את ירושלים יודע שאחד האזורים הכי פסטורליים בעיר זו השכונה הוותיקה תלפיות. השכונה שהחלה להתפתח כבר בתקופת המנדט, נמצאת בדרומה המזרחי של העיר, והיא מכילה שיכונים ישנים, מבני מגורים חדשים ולצידם אזור תעשייה מהגדולים בעיר.
אזור השרון ידוע בזכות המרחבים הירוקים המרהיבים שלו, המושבים והקיבוצים ורמת החיים הגבוהה שיש לאוכלוסייה באזור. ללא ספק, מה שמוסיף לא מעט לאווירה המיוחדת באזור הן המסעדות השונות המפוזרות בו. כפי שנראה מיד במאמר זה.
אשדוד נהנית מרצועת חוף באורך 6 ק"מ. הם מתחילים בתחנת הכוח הצפונית ונגמרים במה שמכונה הריביירה הדרומית. לאורך רצועת חוף זו יש למעלה מקילומטר של חופים בהם הרחצה מותרת. חופים אלו נהנים מים נקים, מרחב חול ללא סלעים, והמבקרים שמגיעים אל החופים זוכים גם לאקלים נוח במשך רוב ימות השנה.
מטיילים באשדוד בשבת הקרובה? מחפשים מקום טוב לאכול בו? להלן סקירה קטנה על מסעדות באשדוד – לא כשרות לנוחיותכם והנאתכם.
עד לפני מספר שנים, רק מסעדות מזון מהיר ופיצריות נהוג לעשות משלוחים הביתה. הרעיון של לעשות משלוח לבית הלקוח נתפס כדבר לא "יוקרתי" מספיק, שלא נדבר על העלויות השונות שזה דורש, החל ממוקדן שמקבל את ההזמנה, שליח שמוציא הזמנות, אחזקת קטנוע או מכונית, זה נתפס כפעולה שמוציאה יותר כסף מאשר מכניסה.
עולם המסעדות עבר שינוי מרחיק לכת בעשור האחרון. אם עד לפני עשור, עשור וחצי, מיטב ההמלצות שקיבלנו על מסעדות ברחבי הארץ, היו מפי חברים וקרובי משפחה שביקרו בהן או מפי מבקרי מסעדות בתקשורת, הרי שכיום ההמלצות שאנחנו מקבלים הן לא בהכרח מאנשים שאנחנו מכירים, לא בשם, לא בפנים, ובטח לא באופן אישי.
זה מכבר ראש פינה הפכה להיות אחד המקומות הפופולאריים על ישראלים שיוצאים לנופש באזור הגליל. בזכות הצימרים במושבה ובסביבתה, מגיעים אליה מדי סוף שבוע ובחגים, הרבה מאוד מבקרים. אלה נהנים מאווירה ייחודית המשלבת שלווה ורוגע, לצד אנשים נחמדים, נוף ירוק מרהיב של הגליל ולעניינו, הרבה מאוד אוכל טוב.
העיר העתיקה של ראש פינה כוללת את המבנים הראשונים של המושבה, עוד מהימים שנקרא גיא אוני, כמו כן היא כוללת לא מעט בתים בסגנון בנייה ערבי, כמו כן המקום כולל את בית הרופא, מוזיאון לתולדות ההתיישבות, בית כנסת ומבנים נוספים. בין המבנים, בסמטאות צרות המאפיינות ערים עתיקות בעולם, אפשר למצוא מגוון חנויות, מסעדות ובתי קפה.
אחרי תל אביב, חיפה, ירושלים, הרצליה, וראשון לציון, אשדוד היא ללא ספק אחת הערים עם גיוון המסעדות הגדול ביותר בישראל. התפתחות העיר בעשורים האחרונים והפיכתה לעיר מרכזית וגדולה, תרמה בוודאי להתפתחות התחום הקולינארי בעיר. מה שבא לידי ביטוי בפתיחת מעדניות, בתי קפה וכן שורה של מסעדות מומלצות.
כשמסתכלים על המסעדות בראש פינה, מגלים שלא רק מי שאיננו שומר כשרות יכול ליהנות מארוחה טובה אלא גם מי שכן שומר. במושבה אפשר למצוא מספר מסעדות כשרות איכותיות מאוד, חלקן מבוססות על תפריט בשרי כשר וחלקן התגברו על בעיית הכשרות בזכות תפריט חלבי.
עוד הרבה לפני שהחלו להופיע צימרים ברחבי הגליל והגולן, משך אזור זה אלפי מטיילים בימי האביב, הקיץ ובחגים השונים. הצימרים שהחלו להופיע מתחילת שנות האלפיים בלא מעט מושבים וקיבוצים, רק הגבירו את כמות המטיילים באזור.
כל מי שמגיע לביקור בראש פינה חושב בוודאי שמרבית המסעדות במושבה הן בשריות, הרי שמן של מסעדות כמו דוריס קצבים, גריל בר ראש פינה, הבית של רפא, מוכר גם למי שאיננו תושב ראש פינה והסביבה ומדובר במסעדות בשריות ברמה גבוהה מאוד.
מי שלא ביקר בשוק הפשפשים משנות השמונים, לא יאמין כיצד נראה השוק כיום. כחלק מתהליך הפיתוח שעברה יפו בשנים האחרונות, ובפרט אזורי המסחר בעיר, גם שוק הפשפשים השתנה והפך להיות אחד האזורים היפים והמסקרנים, מקום שמושך אליו אלפי מבקרים מדי שבוע.
בזמן שמסעדות מסוימות באשדוד זוכות להרבה מאוד כותרות וחשיפה, ישנן לא מעט מסעדות באשדוד והסביבה הקרובה לה, שנחשבות מאוד מוצלחות ופופולאריות בקרב אשדודים, תושבי הסביבה ומטיילים שמגיעים לאזור, אך הן מגיעות פחות לכותרות מסיבות שונות.
כאשר מדברים על מסעדות באשדוד, נהוג להזכיר בה את מסעדות הדגים המופלאות שלה ובצדק, מסעדות אלה מייצגות את העיר נאמנה כלפי חוץ, ומושכות אליה מבקרים רבים מישראל וכן תיירים מחו"ל.
כמעט כל מי שנוסע לאשדוד או עובר לידה, מוצע לו להיכנס ולאכול אצל אידי, השאלה "את אידי אתה מכיר", הפכה כבר נפוצה בקרב חובבי מסעדות, ובצדק. ללא ספק מדובר באחת המסעדות הטובות בישראל, את זה כל מבקר מסעדות יגיד.
"כדורי ריזוטו ממולאים בגבינה מעושנת שחו יחד עם שרימפס ברוטב שמנת עם רוקפור, שזיפים מיובשים ושום. המנה טומנת בחובה רבדים של טעמים מרתקים שצצו אחד אחר השני..." קרין אביב מגיעה למילגרו, בר-מסעדה, הסוחף בעושר של טעמים ושוכן בלב המושבה הגרמנית בחיפה.
אם בעבר מסעדה עם חדר פרטי היתה משכירה אותו בדרך כלל לאירועים עסקיים, לשם פגישות שונות, הרי כיום מסעדות נוהגות להוסיף למתחם הרגיל שלהן גם חדר פרטי אותו הן משכירות לצורכי אירועים משפחתיים קטנים, ימי הולדת, בר ובת מצווה, ימי נישואין, ארוחות משפחתיות גדולות ועוד.
לא מעט אנשים בוחרים להגיע לירושלים אך לא להיכנס אליה, הם עוצרים בעין כרם, שכונה ציורית בדרום מערב העיר. עין כרם שונה מכל מה שאנחנו מכירים מירושלים ולכן היא מושכת אליה לא מעט תיירים, הן מחו"ל והן מישראל, שמגיעים אליה לטיול מיוחד.
גם מי שלא היה בירושלים מעולם יודע, ששוק מחנה יהודה נחשב לאחד מהאתרים המרכזיים בעיר. המקום אליו מגיעים פוליטיקאים לסיורי בחירות מתוקשרים, בשוק עורכים הירושלמים את הקניות שלהם לשבת, לכאן מגיע כל מי שבא לבקר בעיר ומחפש איפה לאכול. כי כל אחד יודע, אם מחפשים מסעדות בירושלים בהן אפשר לאכול אוכל איכותי ובזול, צריך להגיע לשוק מחנה יהודה.