Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבת ביקורת על בר-מסעדה מילגרו בחיפה

מילגרו חיפה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"כדורי ריזוטו ממולאים בגבינה מעושנת שחו יחד עם שרימפס ברוטב שמנת עם רוקפור, שזיפים מיובשים ושום. המנה טומנת בחובה רבדים של טעמים מרתקים שצצו אחד אחר השני..." קרין אביב מגיעה למילגרו, בר-מסעדה, הסוחף בעושר של טעמים ושוכן בלב המושבה הגרמנית בחיפה.

בתחילת רחוב בן גוריון, הרחוב הכי יפה בחיפה, ואולי בארץ בכלל, ממוקמת מסעדת מילגרו בתוך מבנה משוחזר. המושבה הגרמנית מהווה חממה לשלל מסעדות ומילגרו - בין הראשונים ברחוב.

המסעדה משלבת בין שני חלקים, פנימי וחיצוני, המשתלבים יחד לכדי הרמוניה מדויקת. החלק הפנימי מעוצב כפאב סקוטי עם תצוגת אלכוהול מרשימה ביותר בעוד שהחלק החיצוני "מתיישב" על המדרכה הרחבה של הרחוב (מפרסת פתוחה בקיץ, מקורה ומחוממת בחורף) וממנה ניתן להשקיף אל הגנים הבהאיים המרהיבים ביופיים - הנוף הכי מושלם שניתן לבקש בחיפה. את אזני הסועדים מנעימה, כל ערב, זמרת הבית ששרה בליווי אורגנית מוסיקה סובבת עולם.

את פנינו קיבל פליקס, האיש והאגדה, פצצת אנרגיה שלא נחה לרגע. פליקס הוא הבעלים והשף של המקום, שבכל רגע נתון חושב איך לשפר, להתעדכן ולהמציא את עצמו מחדש לרווחת הסועדים. האמת, קשה לעמוד בקצב שלו, בין מנה אחת לשנייה שהוציא מהמטבח, סיפר על חבריו השפים הצרפתיים אצלם משתלם, על הפיצרייה החברתית הראשונה שהוא מקים בימים אלו בעיר (שתפתיע במחיר ובאיכות), על ימי המילואים המאתגרים, המשפחה, וחיי מסעדנות ומה לא?

בליווי "המאמות" של המשפחה, שמנצחות על הבישולים במקום, יצאנו למסע אל עבר הטעמים המוצעים בתפריט. פליקס מגדיר את המסעדה כבעלת גוון אירופאי אך בעודי מעיינת בתפריט, הרגשתי שיצאתי למסע מסביב לעולם ב-80 מנות. התפריט מגוון ומציע שפע של מנות המייצגות טעמים אירופאיים (יווני, איטלקי, צרפתי וספרדי) יחד עם ייצוג למזרח התיכון והמזרח הרחוק. הבחירה היתה קשה ובסוף הזמנו שתי מנות עיקריות על פי בחירתנו ואת השאר השארנו בידי פליקס להחליט ולהפתיע.

והנה מתחילים לזרום הפתיחים: לחם הבית הוגש חם והפיץ ניחוחות ממגנטים לכל עבר, מלווה בשלושה מטבלים שעשו את העבודה. הלחם המענג ליווה אותנו גם כשדגמנו מסלטי הבית שהוגשו לשולחן ושהציגו קשת רחבה של טעמים: חציל רומני, קולורבי, כרוב במיונז, כרוב קוריאני, חמוצים רוסיים וסלט קישואים. פתיחה מרשימה ביותר ומעוררת תיאבון.

השולחנות שלצידנו הולכים ומתמלאים, האווירה במקום מתחממת, ואנחנו "צועדים" לקראת העיקריות: כדורי ריזוטו ממולאים בגבינה מעושנת שחו יחד עם שרימפס ברוטב שמנת עם רוקפור, שזיפים מיובשים ושום. המנה טומנת בחובה רבדים של טעמים מרתקים שצצו אחד אחר השני. השילוב בין הרוקפור עם השזיפים ברוטב הוכיח את יכולותיו של פליקס לחבר בצורה מושכלת בין מרכיבים שלא תמיד נראים כמשתלבים האחד עם השני. המנה היתה גדולה מאוד ולגמרי לא קלילה (מומלץ להגיע רעבים). על מגש לוהט הגיע נתח אנטריקוט וצ'וריסוס, עשויים במידת צלייה מדויקת, בליווי צ'ימיצ'ורי הבית. לצד המנה הגיעה קערית ריזוטו ירקות שבושל בציר דגים. עוד מנה גדולה ומרשימה וגם מאוד טעימה.

את בחירת המנות האחרונות הפקדנו בידי פליקס ולהפתעתנו הוא הצליח לקלוע לטעם שלנו. טוב, זה לא חוכמה כשהבחירה כוללת שוקולד. פאי פרופיטרול היה מורכב מפחזניות ממולאות בקרם וניל מונחים על קלתית, ביניהם קרם וניל והכל מצופה בשוקולד - אחרי תיאור כזה לא צריך להוסיף מילה. בנוסף, דגמנו גם את "שילו" המגיעה בצנצנת ומורכבת משכבת ברואניז קפוצ'ינו, ריבת חלב ומוס וניל מעוטר בפקאנים. אין מילים לתאר את הענוג הצרוף שזיכינו לו בקינוחים. סופר טעים וסופר מקצועי. כעושר התפריט של מנות הפתיחה והעיקריות, כך גם עושר תפריט הקינוחים, אשר מציע שתיים עשרה אפשרויות שונות.

סיימנו את הערב מרוצים ושבעים עד מאוד. שברנו שיגרה במסעדה עשירה בטעמים, ניחוחות, מרקמים וטקסטורות של אוכל. המסעדה מומלצת כבילוי זוגי, עם חברים או בני משפחה וגם עבור אלו המבקשים לקיים אירועים. עוברי אורח מוזמנים להיכנס. כרמליסטים, מוזמנים לרדת מההר ולגלות נפלאות.