מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

סופגניות קטנות

סופגניות קטנות

תיאור המתכון

סופגניות קטנות וטעימות (ללא רגשי אשם) של דודו אוטמזגין, מטוגנות בשמן קנולה איכותי או אפויות לשומרי הגיזרה. חג החנוכה מעולם לא נראה אטרקטיבי יותר!

מרכיבים

אופן ההכנה

1. מניחים את הקמח בקערת המיקסר ומפוררים לתוכו את השמרים.
2. מוסיפים את החלב, הסוכר, הביצים והרום ומעבדים עם וו לישה במהירות נמוכה, עד לקבלת בצק.
3. מוסיפים את המלח ומערבלים עוד 5 דקות.
4. מגבירים את מהירות המיקסר לבינונית ומוסיפים את השמן בהדרגה תוך כדי לישה. מעבדים עד לקהלת בצק אחיד ורך.
5. מעבירים את הבצק לקערת התפחה, מכסים במגבת ומתפיחים עד להכפלת נפחו.
6. מקמחים את משטח העבודה ומחלקים את הבצק התפוח ל – 3 חלקים שווים. מחלקים כל חלק לפיסות (בגודל הרצוי) ומגלגלים כל פיסה לכדור. מניחים על תבנית משומנת ומברישים כל כדור בשמן למניעת התייבשות.
7. מתפיחים את הכדורים בטמפ' החדר עד להכפלת נפחם.
8. מחממים בסיר גדול ורחב שמן לטיגון, מעבירים את הכדורים לשמן החם, מטגנים עד להשחמה ובעזרת כף עץ הופכים לטיגון גם את צידה השני של הסופגניה (כ- 2 דקות לכל צד). מוציאים ומניחים מעל רשת או על נייר סופג.
9. ממלאים במילוי הרצוי.

מליות:
1. ריבת תות/ ריבת חלב מדוללת עם מעט חלב/ ממרח חלבה/ גנאש שוקולד/ קרם לימון/ קרם פטיסייר.
2. ניתן לצפות באבקת סוכר/ סוכר קינמון/ גנאש שוקולד/ סוכריות/ פיסטוקים גרוסים/ שמנת מתוקה.

המתכון באדיבות
קונדיטוריית דודו אוטמזגין החשמונאים 15, קרית מוצקין הצג טלפון