מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

קרואסון חמאה

קרואסון חמאה

תיאור המתכון

מכירים את הריח הנפלא שעולה ממאפיות בשעות הבוקר המוקדמות? זהו הזמן לנסות בעצמכם, להתמכר לריח השמרים ולהרגיש ממש כמו בפריז...

מרכיבים

אופן ההכנה

הבצק:
1. שמים בקערת המיקסר את השמרים, המים ומחצית מכמות הקמח ובעזרת מטרפה ידנית, טורפים עד להיוצרות תערובת אחידה ללא גושים.
2. מוסיפים את שאר הקמח, המלח, הסוכר, החמאה והחלב ומערבבים בעזרת וו לישה עד לקבלת בצק אחיד (5 דקות לישה, לא יותר).
3. מוציאים את הבצק ועוטפים בניילון נצמד, מכניסים למקרר למשך 5 שעות לפחות.

קיפול הבצק:
מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בגודל של 20 ס"מ על 30 ס"מ, מורחים חצי מכמות החמאה על 2/3 מהבצק ומקפלים לשלושה.
מסובבים את הבצק כך שצידו הסגור פונה שמאלה וחוזרים על אותה פעולה פעם נוספת.
עוטפים את הבצק בניילון ומניחים במקרר ליממה.
מוציאים את הבצק מהקירור, מרדדים אותו על משטח מקומח למלבן בעובי של 4 מ"מ, חותכים ממנו משולשים ומגלגלים כל אחד לקרואסון.
מסדרים את הקרואסונים על מגש מרופד בנייר אפייה ומתפיחים כשעה.
מורחים כל קרואסון בביצה טרופה.
מחממים תנור ל- 180 מעלות ואופים למשך 12-14 דקות.

המתכון באדיבות
קונדיטוריית דודו אוטמזגין החשמונאים 15, קרית מוצקין הצג טלפון