למען התחזוגיות


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

  שפרה צח, הקופירייטרית הפרטית שלנו, המציאה את המילה שקובי מידן מחפש כבר ארבע תכניות – תחזוגיות. כדי לצקת בה תוכן היא לקחה את בן זוגה ואבי ארבעת ילדיה לארוחה רומנטית אצל השף ארז שטרן

בזמן האחרון יש לי תחושה שהזוגיות הנינוחה שאנו חולקים מאותגרת מכל הכיוונים.
תחשבו על זה, הפקות הטלוויזיה, תוכניות הייעוץ הרדיופוניות ומדורי העיתונים, כולם כולם עלו פתאום על הגל של עיסוק בזוגיות והצורך בתחזוק שלה, או במילה אחת, תחזוגיות.
אם נוסיף לכך את יום האהבה הקרב ובא, אפשר להבין למה נתקפתי פתאום דחף לעשות משהו שישבור את השיגרה ויחזיר את הניצוץ לעיניים. מסיבות מובנות, נתמקד כאן בהיבט הגסטרונומי של הסוגיה. אבל איך מרימים ארוחה רומנטית ויוצאת דופן? מסעדה, מוצלחת ככל שתהיה, לא מספקת את האינטימיות הדרושה. מצד שני, ארוחה כזאת בבית נופלת בדרך כלל על כתפי בן זוג אחד (או אחת, ליתר דיוק), ואז, מה הרווחנו?!

בדיוק להתלבטות הזאת כיוון השף ארז שטרן כשיזם את האירוח הביתי שלו, שמשלב את שני העולמות: מצד אחד אוכל גורמה, ומצד שני, הארוחה מוכנה ומוגשת אצלו בסלון, באווירה ביתית נינוחה ומפנקת, כשהשף דואג לכל מחסורינו. כדי לשבור את השיגרה עד הסוף, החלטנו על האופציה של בראנץ', מה שאומר שפתאום אנחנו נפגשים לנו בכיף דווקא בצהריים ולא רק בסוף היום.

קנקן פונץ' הדרים שקיבלנו לפתיחה חימם את האווירה ופתח לנו את התיאבון. על השולחן כבר חיכו לנו סלסילת לחמים טעימים, מגש גבינות משובחות ושני סוגי טפנד, ועל הבר, מבחר אנטיפסטי, ובו לצד סוגי ירקות קלויים, גם ארטישוק ירושלמי אפוי, עגבניות במילוי פסטו ותפוחי אדמה זעירים ברוטב חרדל. טעמנו מזה, לגמנו מזה ודגמנו מההוא, וכבר הגיעו לשולחן גם המנות החמות, קיש בצל עדין וטעים ולזניה עם חצילים.

בשיחה שהתפתחה תוך כדי הארוחה למדנו שרוב הזוגות באים דווקא לארוחת ערב, שבה מודגש יותר הכיוון של המטבח הצרפתי, שם התמחה ארז במשך שנתיים. באים בזוגות או בחבורות גדולות יותר, שבאות לרגל אירוע משפחתי או עסקי. ארז גאה לספר על ארבע הצעות נישואים שהיו כאן מה שמורגש בעיקר הוא האווירה החופשית, שמתחילה כבר בשלב בחירת התפריט ונמשכת לאורך הארוחה כולה. המחירים: 100-150 ש''ח לאדם לבראנץ',
ו250-300- ש''ח לאדם לארוחת ערב הכוללת כחמש-עשרה מנות (!) בדגש על בשר או דגים, לבחירתכם.

בינתיים כבר נמזג הקפה לכוסות. על השולחן ממתינה סלסילת מאפים מתוקים, אבל לנוכח העובדה שמול עינינו המשתאות הולכות ונשלמות מנות הקינוח, אנחנו מחליטים להתאפק ולהשאיר מקום. ההחלטה מתבררת כנכונה ביותר כשבפני כל אחד מאיתנו מונח לבסוף מגשון ועליו מבחר משכר של קינוחים אישיים, שיוצרים שילוב ניגודים בין טעמים, צבעים ומרקמים: פבלובה תות, יוגורט אוכמניות מוקצף, עוגת גבינה בציפוי פירורים, עוגת בננות עם בננות מקורמלות, מוס שוקולד בכוסית אספרסו, קרם ברולה בנינוח לוונדר ובראוני שוקולד עם גנאש שוקולד. מושחת בדיוק כמו שזה נשמע. הזוגיות שלנו כבר מזמן לא הרגישה טוב כל כך.


ארז שטרן
תלמוד ירושלמי 9, בבלי, תל אביב
טלפון: 03-6020414 או 050-5852785