Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> מסעדת רפאל גריל בר בתל אביב

רפאל גריל בר


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"על הכף מעמיסים עגבנייה מהסלט המתובל בטוב טעם, מוסיפים אורז מהאושפלוב וחתיכת בשר וישר לפה כי הכי טעים שזה חם..." יפית שבחון-שרף מגלה את רזי המטבח הבוכרי האותנטי במסעדת רפאל גריל בר במבואות תל אביב-יפו. נרשמה התמכרות לז'אנר

אוהבים לאכול? גשו למסעדת רפאל גריל בר ברחוב שארית ישראל 37 בתל אביב-יפו (בסמיכות לאצטדיון בלומפילד). כבר במפתן הדלת, אי אפשר שלא להבחין שלפנינו מסעדה אקסקלוסיבית: טרקלין רחב ידיים מקבל את פני האורחים, ובו פינות ישיבה נוחות, ספות עור מהודרות ותאורה עדינה. בקצוות הטרקלין תמצאו ארבעה מתחמי אירוח המעוצבים בצורה יוקרתית ומרשימה. בעלי המסעדה וצוות העובדים, שחלקם קרובי משפחה, מייצרים אווירה נעימה, משפחתית ואותנטית, כזו שמחבקת אותך בזרועות פתוחות וכיף להיות חלק ממנה.

כשתתחילו לאכול תתמכרו לאוכל שהוא לא רק טעים אלא גם טרי, איכותי ומשובח המעובד, נאפה ונחתך במקום ועל המקום. במסעדת רפאל גריל בר מוצעות מנות ראשונות מעוררות תיאבון, עיקריות של בשר הנצלה על גריל חדשני, דגים טריים בשלל סגנונות בישול, תוספות חמות וגולת הכותרת - מנות מהמטבח הבוכרי.

שיעור מהיר באיך לאכול


אז... נכנסנו למסעדה, התרשמנו, נשאבנו והתמכרנו. התמכרנו לסלטים הטריים ולמנות האותנטיות מהמטבח הבוכרי שהוגשו לשולחן: "מנטו" – דים סאם בוכרי ממולא בבשר בקר וכבש עם רוטב סלסה ומטבוחה טרייה "הום מייד". מנה טעימה מאוד בה הבשר ספג את טעמי המטבוחה, דבר שהקפיץ אותו מעלה. המשכנו עם "סמבוסה הבית" ממולא גם הוא בבשר בקר וכבש עם טחינה ענוגה בעלת מרקם מושלם. ואז הגיעה מנת "אושפלוב" – אורז עם גזר, בשר בקר וכבש ומנת "ברוש" – אורז עם פטרוזיליה, שמיר, כוסברה, כבד ובקר והכל מלווה סלט ירקות טרי.

ואז לימדו אותנו שיעור מהיר באיך אוכלים באמת: על הכף מעמיסים עגבנייה מהסלט המתובל בטוב טעם, מוסיפים אורז מהאושפלוב וחתיכת בשר ו"ישר לפה כי הכי טעים שזה חם". בעודנו לועסים ומתמכרים לשילוב הטעמים המיוחד, אנו רואים את הכף השנייה מתארגנת עבורנו עם מלפפון, אורז מהברוש עם כבד ובקר ואותה הנחיה "ישר לפה לפני שזה מתקרר".

המנה האחרונה שהוגשה לשולחן היא מנה נהדרת בשם "דושפרה" – כיסונים קטנים ממולאים בבשר בקר טחון מאודה עם ציר ירקות ותפוח אדמה. אל המנה נלווה לחם בוכרי טעים כשלעצמו וטעים עוד יותר כאשר טובלים אותו ברוטב של מנת הדושפרה. גם המנה הזו לוותה בכף של טעימה שהוכנה לכבודנו וכללה כיסונים, תפוח אדמה וירק ומיד חלל הפה נמלא בעושר מיוחד של טעמים.

הגענו לחלק של "הסיום המתוק". גם בגזרה זו מוצעים שלל טעמים שיסגרו לכם את הארוחה בטעם הנכון: מוס קרמשניט, מוס שוקולד, מוס פרלין נוגט, מוס ריבת חלב לצד שתיה חמה. לצערי, על כל המתוק הזה נאלצנו לוותר הפעם, כי לא נותר מקום בקיבתנו. מה שבטוח, הבטחנו לעצמנו, שנחזור לכאן שוב כדי לבדוק אותם מקרוב.

רפאל גריל בר גם לאירועים


במסעדה מוצעת חוויה קולינרית שלמה: עיצוב יוקרתי לצד אווירה קלילה ולא מחייבת, שפע של אוכל מהמטבח הבוכרי העשיר בתבלינים וניחוחות, שירות חם ודואג וכמובן הסברים מקצועיים ומפורטים שהעלו על פנינו חיוך של הנאה. יצאנו שבעים עד מאוד ומרוצים עוד יותר מחוויה קולינרית שכולה התנהלה בתוך ניגודיות של ארוחה בוכרית ביתית לצד עיצוב עשיר ואקסקלוסיבי. לא סתם המסעדה נכללת ברשימת מסעדות מומלצות לקהל שומר הכשרות.

המסעדה פתוחה בימים א'-ה' משעה 11:30 בבוקר ועד אחרון הלקוחות. ניתן לקיים אירועים לכל מטרה: בטרקלין המרכזי ניתן לארח עד 160 איש כולל רחבת ריקודים, ישנו חדר VIP המכיל עד 60 איש, חדר ורסצ'ה עד 28 איש וחדר רוברטו עד 24 איש. כל אחד מחדרי האירוח מעוצב בסגנון אחר, בעלי עיטורים מרשימים ושנדלירים עוצרי נשימה. שילוב נכון בין אווירה נעימה, עיצוב יוקרתי ואוכל איכותי - מבטיחה שעל האירוע שלכם ידברו עוד רבות.