Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> כתבת ביקורת על מסעדת רפאל גריל בר תל אביב

רפאל גריל בר


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"חתכנו באמצע את המנטו, הוספנו רוטב סלסה, והטעם היה פשוט נפלא. תערובת הבשר נימוחה בפה ורוטב הסלסה העצים את ההנאה בפה..." רונן סולומון במפגש היכרות עם רזי המטבח הבוכרי ברפאל גריל בר בתל אביב

המטבח הבוכרי תמיד סיקרן אותי, כך כשמיכל, שכנתי, סיפרה לי שנפתחה מסעדה בוכרית חדשה, שמחתי על ההזדמנות להכיר את הטעמים והמסורת הבוכרית.

רפאל גריל בר, מסעדה בוכרית כשרה למהדרין, שוכנת בלב הסואן של תל אביב אך מרגע שנכנסים בשעריה חשים את הניתוק משעון הלחץ. אי אפשר להתעלם מהעיצוב של המסעדה. החלל העצום עוצב בסגנון מודרני עכשווי בשילוב מוטיבים בוכריים אותנטיים, כך שכל פרט החל מהווילונות, הספות, גופי התאורה והסרוויס מסייעים בבניית אווירה יוקרתית אותנטית.

התיישבתי עם זוגתי במתחם מוגבה במסעדה, והתחלנו להתרשם מהתפריט. אמנם חלק ניכר מהמנות המוצעות בתפריט הן מהמטבח הבוכרי המסורתי, אך ישנו גם שילוב עם המטבח הים תיכוני, כך שגם מי שחובב בשרים על האש, בהחלט יוכל למצוא מנות מתאימות להשביע את רעבונו.

למנת הפתיחה הזמנו מנטו, שאלו כיסוני בשר מאודים, והוספנו גם סמבוסק ולחם בוכרי. המנטו הגיע תוך מספר דקות, חם ומהביל עם ריחות חזקים של בשר כבש. חתכנו באמצע את המנטו, הוספנו רוטב סלסה, והטעם היה פשוט נפלא. תערובת הבשר נימוחה בפה ורוטב הסלסה מעצים את ההנאה בפה.

כעבור כמה דקות נוספות הגישו לנו גם את הסמבוסק והלחם הבוכרי אשר יצא זה עתה חם מהטאבון. חתכנו את הסמבוסק, כשריחות הבשר עולים מכל עבר, הוספנו קצת טחינה, וכל ביס גרם לנו לרצות לטעום עוד ועוד.

בעודנו ממשיכים לנשנש מהלחם הבוכרי, החלטתי כי ברצוני להזמין את האושפלו כמנה עיקרית. כמובן, מדובר במנה שהיא מנת הדגל של המטבח הבוכרי, שמבוססת על בשר בקר וכבש בבישול ארוך ואיטי, יחד עם אורז, גזר ותבלינים רבים. זוגתי החליטה ללכת על המטבח הים תיכוני, והזמינה סטייק פרגית. הוספנו גם סלט בוכרי, והמתנו בכיליון עיניים עד שיגישו לנו את המנות.

כשהאושפלו הוגש לשולחן, כבר היה ניתן להריח ריחות של מטבח אותנטי קסום. הבשר היה רך ומבושל כהלכה, תערובת האורז הייתה מתובלת קלות, כך שלא היה מקום לתהות לגבי הבחירה, שאכן הייתה מוצלחת. הסלט הבוכרי שהוא למעשה סלט ירקות חתוך בחתיכות גדולות עם המון פטרוזיליה, השתלב יפה עם המנה. זוגתי קיבלה את מנת סטייק הפרגית שהייתה עסיסית ומושרה בשום, זעתר ולימונים, טעמים ששדרגו את המנה מעלה ומעלה.

עודנו מתענגים על הארוחה, המסעדה התחילה להתמלא ונכנסו משפחות רבות, מבוגרים וילדים. תהינו מה הסיבה לכך, ואז התברר לנו כי בסמוך למסעדת רפאל גריל בר, ישנם שלושה חדרים אשר מיועדים לאירועים פרטיים, ובאחד מהם חוגגים לאבי המשפחה יום הולדת שמונים שנה. היינו חייבים להציץ ולראות את האולמות, כדי להבין על מה המהומה. אמנם באולם הגדול החל אירוע משפחתי ולא רצינו להפריע, אך ביקשנו לראות את שני החדרים הנוספים, ומה אגיד - הוקסמנו. האולמות היו בעיצוב אירופאי יוקרתי, עם נברשות שמשתלשלות מהתקרה, צלחות מעוטרות, סכו"ם מוזהב וציורי קיר שרואים בעיקר בארמונות פאר. אין ספק שאירוע פרטי באחד החדרים, עשוי להפוך אותו לאקסקלוסיבי הרבה יותר.

שבנו מהסיור באולמות הפרטיים בחזרה למסעדה, והיינו חייבים קינוח כדי להירגע. הזמנו צלוחית עמוסה בקלאווה ופלטת פירות העונה, שהיו אקורד סיום מוצלח לארוחה מקסימה. הוצע לנו אף תה בוכרי אותנטי, ואנו בוודאי שלא סירבנו. אכן, היה כדאי ומשתלם להכיר את המטבח הבוכרי. מבטיח לחזור.