מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבה על מסעדות דגים ופירות ים

מסעדות דגים ופירות ים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

איך אתם אוהבים את פירות הים שלכם? צלויים על הגריל, בתוך קדירה, ברוטב שמנת, בתוך שקשוקה, מרק או סתם עם לימון ושמן זית - כל אחד לפי טעמו. אספנו בשבילכם המלצות על מסעדות שיודעות דבר או שניים על המעדנים הנהדרים האלו

דיאבלו, מכבים-רעות
על הדרך בין תל אביב לירושלים, יש כמה מסעדות שפשוט אסור לפספס, אחת מהן היא דיאבלו במכבים-רעות, המציעה אי של שלווה וחוויה קולינרית מענגת. במקום פינות אינטימיות כמו גם שולחנות רחבים המתאימים למפגשים חברתיים, בר עשיר באלכוהול ובירות וכמובן המון מנות של פירות ים שאתם חייבים לטעום: ניוקי שרימפס בשילוב עגבניות מיובשות, פטריות פורצ'יני וקונפי שום, שרימפס שום לימון המוקפצים בחמאה ומוגשים על מצע של אורז ועוד.

ברכת רם, מג'דל שמס
המסעדה, בעלת וותק של מעל ל-30 שנה, משקיפה לבריכת רם, אגם טבעי בצפון מזרח רמת הגולן, המוסיף רוגע ושלווה לסועדים במסעדה. התפריט משלב אוכל ערבי אותנטי וטעים לבין מנות מודרניות מתוחכמות. אז עם כבר הגעתם למקום ליד מים - תנסו את מעדני הים הכוללים שרימפס מטוגן לצד אורז דרוזי סוחף, שרימפס מוקפץ ברוטב שום ולימון לצד תפוחי אדמה מתובלים בסגנון מזרחי.

עיש ומלח, עראבה
מסעדת עיש ומלח היא אחת המסעדות החדשות שקמו בשנים האחרונות באזור הגליל התחתון, אשר נותנת כבוד ומקום למסורת ולאוכל הערבי האותנטי עם דגש רב על אסתטיקה, הגשה ופרשנות עדכנית של השף תוך הטעמה לחיך הסועד הישראלי. פירות הים תופסים מקום של כבוד בתפריט וניתן להנות מקלמרי ברוטב שום ודבש, שיפודי שרימפס על האש, קלמרי מוקרם, שרימפס בציפוי שומשום ועוד הרשימה ארוכה.

אישימוטו, אבן יהודה
במושבה הקטנה של אבן יהודה שוכנת מסעדה אסייתית אינטימית וחמימה באווירה משפחתית. במקום שמים דגש על מנות פשוטות, מרכיבים טריים וטעמים ממכרים. לצד מנות של כמו סושי, מרקים ונודלס תוכלו להתענג גם על פירות ים, מה דוגמים? שרימפס וקלמרי בציפוי פנקו, פופקורן שרימפס שלא תפסיקו לנשנש, רול של שרימפס ספיישל המחבק ספייסי טונה, שרימפס, אבוקדו ובצל ירוק בציפוי בטטה.

הארזים, גוש חלב
בכניסה לישוב גוש חלב תמצאו את מסעדת הארזים המתמחה באוכל לבנוני-מזרחי אותנטי. המסעדה מציעה שילוב בין נוף מדהים להר מירון, מאכלים כפריים ועיצוב הכולל מוטיבים של עץ. אם חשקה נפשכם בטעמים מן הים תוכלו להנות מתבשיל צדפות, שרימפס מוקרם עם שמנת וגבינה צהובה, קלמרי מטוגן או קלמרי ברוטב יין ושום. את המטעמים של המקום ניתן לסעוד בתוך המסעדה או בחצר הקסומה המעניקה תחושה נינוחה.

ג'קו מאכלי ים, חיפה
בלב השוק הטורקי בחיפה תמצאו את המסעדה הוותיקה מאד – ג'קו מאכלי ים. היא אמנם התחילה את דרכה בשנת 1976 כמסבאה, אך מאז ועד היום היא פשוט מוקד עלייה לרגל לחובבי דגים ופירות ים. ומה בתפריט? גלאיה – מנת פירות ים שכוללת שרימפס, קלמארי, סרטנים ומולים מוקפצים בשום ובחמאה ויין לבן; אורז עם פירות ים, ירקות שורש ושלל פירות ים, שרימפס בגריל או במחבת ועוד הרשימה ארוכה.