Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת ג'קו מאכלי ים בחיפה

ג'קו מאכלי ים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"הוא לקח פילה דג מוסר אפוי בתנור בלוויית תפוחי אדמה ואני נהניתי מפילה דג לברק נימוח ומלווה ברוטב שום עשיר. בשתי המנות הדגים היו טריים, הרטבים במרקם הנכון וארומתיים..." אורלי פרש-אזולאי מגיעה לג'קו מאכלי ים בעיר התחתית של חיפה

יום שני ללא בשר הוא יום מצוין לאכול דגים. בן זוגי ואני שמנו פעמינו אל עבר העיר התחתית כי אם לאכול דגים, אז זה רק בג'קו. אזור השוק הטורקי בעיר התחתית עבר מתיחת פנים לאחרונה- הבניינים שוחזרו ושופצו, הוקם בו מדרחוב יפהפה שאמני האזור מציעים בו מיצירותיהם. גלריות קטנות פזורות לאורך הרחובות והתחושה הזכירה קצת רובע אמנים בעיר אירופאית עתיקה. ג'קו שוכנת במרכז המדרחוב והיא תזכורת לישן בתוך החדש. המסעדה הייתה בעבר דוכן דגים שאליו הגיעו אנשי השוק לשתות כוסית בסיום יום העבודה והתפתח למסעדה שמציעה מנפלאות הים. עמוס, בעלי המסעדה, ממשיך את דרכי משפחתו- אנשים חמים שהמסעדה בדמם- הוא מעניק לאורחים תחושת בית, אוכל טעים וטרי, הכל באהבה, אכפתיות, צניעות ואהבת אדם.

ג'קו מאכלי ים מציעה מנות מצוינות של דגים טריים ופירות ים. אווירה נעימה, חמימה ומחירים השווים לכל נפש. בתפריט, כיאה למסעדת דגים מובילה בתחומה, תמצאו מנות כגון: שרימפס במבחר רטבים, סרטנים כחולים בשום וחמאה, פסטת פירות ים, דגים אפויים, מטוגנים ועוד. גם אוכלי הבשר אינם מקופחים ויכולים להנות מפרגית על האש, קבב או אנטריקוט. בנוסף, מוגשים מגוון רחב של סלטים טריים וטעימים.

בן זוגי ואני התיישבנו ומיד נפרסו על שולחננו מבחר עשיר מאד של סלטים טריים, צבעוניים ומגוונים: כרוב, חמוצים, טאבולה, סלק, חצילים, ירקות, גזר, טחינה, איקרה, מג'דרה מתובלת ותבשיל פריקי מהביל. למנה ראשונה חלקנו שרימפס ברוטב שמנת וגבינה כחולה, חמאה ויין לבן, ושרימפסים מטוגנים עטופים בטמפורה עדינה וקלמרי.

במנה עיקרית פיצלנו כוחות- הוא לקח פילה דג מוסר אפוי בתנור בלוויית תפוחי אדמה ואני נהניתי מפילה דג לברק נימוח ומלווה ברוטב שום עשיר. בשתי המנות הדגים היו טריים, הרטבים במרקם הנכון וארומתיים. דג אחד הונח בצלחת כמעט בשלמותו, השני הגיע מפולט, יפהפה ומשוח ברוטב שום ושמן זית איכותי. שתי המנות התבלטו בטעם, בארומה ובטריות. בשלב הבא כבר דגמנו זה מצלחתה של זו ונהנינו משני העולמות.

אז איך אפשר לסיים את הארוחה בלי משהו מתוק? שתינו תה עם נענע והזמנו שני קינוחים מתוקים– מלבי תוצרת המקום וקינוח שוקולדי מעולה. המלבי היה ביתי וטעמו טעם גן עדן אני באופן אישי התמקדתי בקליק השוקולדי שסיפק לי את הצורך במתוק כבד לאחר הארוחה.

החוויה בג'קו היתה חוויה קולינרית עוצמתית של דגים ופירות ים...חוויה שקצת שכחנו ממנה בעולם של המבורגר ובשר. אין כמו ארוחת דגים בכדי להזכיר לעצמנו שדגים ופירות ים בריאים, לא משמינים, מלאים בויטמינים ואומגה 3 ובעיקר...מילאו אותנו באנרגיה להמשך השבוע.