Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > הרביעיה הפותחת> כתבה על מסעדות דגים ופירות ים

מסעדות דגים ופירות ים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

אתה אמנם אוכל בורי מטוגן והיא מזמינה שרימפס בגורגונזולה, ובכל זאת תמיד יש מקום לחלוק. אספנו בשבילכם מסעדות דגים ופירות ים – תיהנו, בטוח תיהנו

אורי בורי בעכו

אורי ירמיאס נחשב אחד המומחים הגדולים בארץ לדגים ולפירות ים. במסעדת אורי בורי אשר על חופה של עכו העתיקה, מכינים כבר יותר מעשרים שנים דגים ופירות ים במגוון צורות הכנה, ולצדן מגישים מבחר גדול של יינות ישראליים. בין המנות בתפריט תמצאו פילה בייבי מושט בקרמל, שמוגש עם קוביות סלק ועירית; שרימפס בשמנת, אספרגוס טרי וגבינת גורגונזולה; וגם פילה פורל בקדרה, ברוטב שמנת עם פלפל ארבע העונות ובצל ירוק.

טורקיז בסי אנד סאן – תל אביב

מסעדת טורקיז, מוותיקות סי-אנד-סאן בצפון תל אביב, שוכנת גם היא בסמוך לקו המים, מיקום אידיאלי להגשת דגים ופירות ים. במטבח, שכמובן עושה שימוש בחומרי גלם טריים ואיכותיים, כובשים, מעשנים ומיישנים דגים, ובין המנות בתפריט תמצאו שרימפס פלאפל שמוגש עם טחינה, סלט עגבניות וכוסברה; ריזוטו פירות ים על ציר דגים עם זעפרן ופרמג'יאנו רג'יאנו; ודניס או לברק על הפלנצ'ה.

הלנה בקיסריה

השף עמוס שיאון הוא מומחה נוסף לדגים ולפירות ים במחוזותינו, ובמסעדת הלנה שבקיסריה, שממוקמת גם היא ממש על קו המים, הוא מציע מנות יצירתיות: שווארמה דג ים על טחינה היונה עם צנוניות, זיתי טאסוס וצנוברים; פיש & צ'יפס ואיולי זעפרן; מחבת מולים שחורים ברוטב גבינה כחולה ואצות ים פריכות; שרימפס ואספרגוס ברוטב לימון כבוש, ציר דגים וחמאה.

ג'קו מאכלי ים בחיפה

ובחיפה תמצאו את המסעדה הוותיקה מאד – ג'קו מאכלי ים. היא אמנם התחילה את דרכה בשנת 1976 כמסבאה, אך מאז ועד היום היא פשוט מוקד עלייה לרגל לחובבי דגים ופירות ים. ומה בתפריט? מרק דגים ופירות ים; מגוון דגים בטיגון עמוק / צלייה על הגריל / חצי טיגון-חצי גריל: מושט, ברבוניה, לוקוס, פארידה, מוסר ים ואחרים. ובגזרת פירות הים: לובסטר לפי משקל, מעורב פירות ים, סרטנים ועוד.