מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבה על מסעדות תימניות

מסעדה תימנית


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

ג'חנון, סלוף, לחוח ומרק רגל – מטעמים מהבית התימני הוותיק, גם אם זה לא באמת הבית שלכם. אספנו בשבילכם כמה המלצות למסעדות תימניות

מרבד הקסמים בירושלים

כשמסעדת מרבד הקסמים בעמק רפאים שבירושלים יצאה לדרך, כוונתה הייתה להביא את בשורת מטעמי הבית התימני החוצה אל המסעדה. אנחנו נמצאים היום כ-60 שנים אחרי, ועדיין מרבד הקסמים היא מותג ותיק בעיר, שמגישה מרק רגל וסלוף המסורתי, שיוצא מהטאבון בתיבול אבקת זעתר, לצד אוכל מזרחי אחר – בקיבוץ גלויות כמו בקיבוץ גלויות. בערבי שישי וחג, מוכרים כאן אוכל מוכן וחם.

אצל יוחנן בנס ציונה

כולם יודעים שבמסעדת הפועלים "אצל יוחנן" בנס ציונה מבשלים את האוכל על פתיליות – מרק רגל, קציצות בקר עם אורז ושעועית, חומוס שנטחן במקום, סחוג וחילבה עם פיתה תימנית טרייה. מדובר באימפריה לא קטנה, שאותה מנהל בנחישות יוחנן שלמה כבר יותר מארבעים שנים, ועל הדרך מפיץ אווירה חמה לצד אוכל טרי שמוגש במהירות.

ארז בכרם התימנים, תל אביב

כצפוי, בשכונת כרם התימנים בתל אביב שוכנות לא מעט מסעדות תימניות, שמגיעים אליהן רק אחרי שיטוט ארוך, שאותו מומלץ לערוך דווקא לא בצהרי שישי – אז מאד לא קל למצוא שולחן פנוי. אחת המסעדות התימניות המרווחות והמוכרות יותר בסביבה היא ארז. מדובר במסעדה תימנית ביתית שמפיצה סביבה ריחות מרק, לחוח, אורז וקציצות וגם שעועית - שמוגשים לשולחן לצד סלטים, חריף ופיתות במחירים מצחיקים – ככל הנראה בין הזולים באזור.

רשת נאפיס

זוכרים את הלהיט משנות התשעים? ובכן, הוא עדיין אתנו, בחולון, באר שבע, אשדוד ואפילו הרצליה. בתקופת השיא של הרשת היו מגיעים בני נוער, חיילים, צעירים ומבוגרים לכל אחד מהסניפים כדי לאכול מהג'חנון, המלווח, הזיווה והפתות המפורק, שאותו אפשר היה לשלב בגבינה צהובה וזיתים. כל אלו עדיין נמצאים, חפשו אותם, ולו רק בשביל הנוסטלגיה.

צארום בהרצליה

מסעדת צארום, שנפתחה בהרצליה בשנות השבעים של המאה הקודמת, עדיין משרתת קהל לקוחות קבוע ועוד כמה. מלווח, ג'חנון, ירקות מבושלים, בשר, עוף, מרקים תימניים, לחוח, פיתה תימנית ועוד מהמטבח התימני המוכר. גלעד צארום, מהמשפחה המפורסמת, מככב בכמה סינגלים של מוסיקה אותנטית, שעשויה לעניין את חובבי הז'אנר. אבל הכי חשוב - שיהיה בתיאבון.