Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבה על סילבסטר 2012 במסעדות

סילבסטר במסעדות


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

אנחנו מקבלים את השנה האזרחית החדשה עם ארוחות שחיתות במסעדות, אף על פי שבינינו, מי באמת צריך תירוץ כדי לחגוג במסעדה. אז מתחילים עם שמפניה, עוברים למנה הראשונה וממשיכים עד לחמישית, מקנחים ושותים עוד קצת

חמש מנות במסעדת מאראבו

מאראבו חוגגת את השנה האזרחית החדשה עם ארוחה מפנקת בת חמש מנות שהכין השף יואב בר. הארוחה תוגש ביום שבת, 31.12.11, בשני סבבים: 19:00-21:30; 22:00 והלאה.

בתפריט: מנה ראשונה של מרק קרם שומר, גרירת קלמנטינה ופרוסת כמהין על גריסיני; מנה שנייה של אינטיאס פרוס נא עם קוביות קסביה אפויות, עלי אפונת שלג, שמן פיסטוק ואיולי פלפלים; מנה שלישית של פילה סי-בס, פטריית מלך היער, מרווה ועגבניות שרי מנומרות; מנה רביעית של פילה בקר, טורטליני ערמונים ורוטב אספרסו; ומנה אחרונה של קציפת שמפניה, תותים, זביון שוקולד וקראנץ' שקדים.

מחיר הארוחה בסבב הראשון: 320 ₪ לסועד. מחיר הארוחה בסבב השני: 390 ₪ לסועד. (כולל כוס שמפניה).

שחיתות לאור נרות ב-1868, ירושלים

1868 בירושלים חוגגת את סוף השבוע האחרון של שנת 2011 בארוחות טעימות לאור נרות, שיתקיימו ביום חמישי 29.12.2011 ובמוצאי שבת 31.12.2011.

ובין המנות בתפריט: כוס קאווה לפתיח; מרק שורשים לבנים; עלי אנדיב ורוקט אגסים ביין לבן, אגוזי לוז וויניגרט פירות יער; לזניה "מעורב ירושלמי" עם שקדי עגל חלב, לבבות עוף, שאלוט מקורמל, וקרם ארטישוק ירושלמי; פאפרדלה פטריות קרם פטריות יער, סלרי, שמן כמהין לבנות; עוף אורגני עם קרם בצל סגול, תבשיל עדשים שחורות, "שווארמה עוף" ורוטב קרמל מלוח; טארט שוקולד וולרונה; ג'לי שוקולד; מקרון שוקולד; סורבה בננה ועוד הרבה אחרות.

מחיר הארוחה: 440 ₪ לזוג, יש להזמין מקומות מראש.

ארוחת סילבסטר במסעדת לבן בסינמטק, ירושלים

מסעדת לבן בירושלים חוגגת את הסילבסטר עם תפריט מנות סילבסטר מיוחדות, שהרכיב השף שגיא אזולאי. לצדן - שלל קוקטיילים על בסיס שמפנייה ויינות מבעבעים. התפריט יוגש בימים שישי ושבת (30-31.12) החל מהשעה 17:00.

ראשונות: טטאקי טונה אדומה על קרם אבוקדו, ווסאבי וקרמל חריף (58 ₪); כבד אווז צרוב על וופל בלגי ברוטב אספרסו, שוקולד וליקריץ (65 ₪(. עיקריות: מוסר ים על פולנטה רכה ואספרגוס ברוטב שמפנייה, זעפרן ווניל (108 ₪); טעימות בשרים - נתח קצבים, פילה וספריבס עגל לצד סופלה פרמז'ן וכמהין (125 ₪(. קינוח: מלצר יעבור עם עגלה מיוחדת ויציע מנת טירמיסו תותים מפנקת, הכוללת מוס שוקולד, קצפת ותותים (42 ₪).

עוד בסילבסטר בלבן: פינוקים לאורחים מהבר ומהקונדיטוריה שבמסעדה.

בשר ויינות מבעבעים בטרקלין, תל אביב

הטרקלין ביסטרו בשר ויין חוגג את הסילבסטר עם מגוון רחב של יינות מבעבעים ושמפניות ומנות ספיישל שמשתלבות אתם. אלו יוגשו בנוסף לתפריט הבשרים והיינות של הטרקלין. ארבעת החדרים של הטרקלין כבר מעוצבים כגלריית בועות עם מגוון תמונות, אביזרים ובקבוקים שהבועות הן המכנה המשותף לכולם.

בנוסף לתצוגה המרהיבה בטרקלין, מציג השף משה יוחנן תפריט מנות ספיישל, וביניהן: גראבלקס נורווגי בכבישה ביתית, איקרה משוק לוינסקי, ברזואלה במלח גס, מטיאס ביתי וניוקי שמנת כמהין.

קילוגרם של בשר במסעדת מיט בחיפה

מסעדת MEAT בחיפה מציעה ארוחת סוף השנה עם קילוגרם של בשר על טהרת רמת הגולן, יינות וקוקטיילים משובחים, מנות ביניים מיוחדות וקינוחים תוצרת בית.

בין המנות: רביולי לפתיחה במילוי קרם פטריות יער וכבד אווז ברוטב מתקתק, מוגש לצד אספרגוס צלוי בגריל; להמשך: מרק ארטישוק ירושלמי עם שמן כמהין ועיטורי בטטה; הדבר העיקרי: פריג'ה זוגית במשקל קילוגרם, עם 3 סוגי נתחים: אנטריקוט, פילה בקר ונתח קצבים לצד פירה שורשים ושעועית ירוקה. ובין הקינוחים: הלנה - עוגת שוקולד במילוי קרם ברולה.

מחיר הארוחה: 250 ₪ לאדם

מושחתים גם בבראסרי עין כרם

פתיח: מרק דלעת עם קרם פרש ולחם דלעתראשונות: פולנטה רכה- שקדי עגל ואגסים; ברוסקטה כפרית וראגו פטריות יער; פוקצ'ה וטרטר ים יבשה; אטריות שעועית ודג ים. עיקריות: צלעות טלה עם פירה, כמון וזעתר; דג ים עם ניוקי לימונים כבושים ופפריקה מעושנת; אסאדו וירקות שורש; ריזוטו ארטישוקים וממתקי סילבסטר.

שתהיה שנה אזרחית מושחתת