Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > הרביעיה הפותחת> כתבה על מסעדות הודיות

מסעדות הודיות


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

אלו גובי, אלו מאטאר, סמוסה וצ'אטני – ההודים יודעים באיזה צד של הצ'פאטי למרוח את החמאה. קחו לכם המלצות לארבע מסעדות הודיות, כי לא זו בלבד שהאוכל ההודי טעים, הוא גם בריא וברוב המקרים מסמן אופציה זולה במציאות יקרה

אינדירה בתל אביב

אינדירה היא אחת המסעדות ההודיות המכובדות והוותיקות בארץ. עוד משנת 1993 היא מכבדת את שדרות שאול המלך בנוכחותה הריחנית, ומציעה אוכל הודי במיטבו – הן ברמת ההכנה והן ברמת הפרזנטציה. כך תוכלו למצוא בתפריט של אינדירה מרק טאמר ק-שורבה – עגבניות קטיפתי בתיבול פפריקה וכמון; עוף שהוכן בתנור תנדור לאחר שהושרה משך לילה שלם בתערובת עשבי תיבול; וגם גובי מנצ'ורי – כרובית ברוטב שום עם נטייה לחריפות.

סאב קוץ' מילגה בתל אביב

סאב קוץ' מילגה אינו רק מסעדה הודית, זהו ממש בית לתרבות הודו, או לפחות לתרבות הטיילות בהודו. הבניין שניצב כבר שנים רבות ברחוב המשביר 22 בפלורנטין כולל מסעדה שמגישה את מטעמי הודו, בית הארחה במסורת הכפרים ההודיים המתוירים, גלריה, חלל הופעות לאמנים צעירים ואפילו גג שעליו מוקרנים מדי פעם בפעם סרטים. התפריט כולל כל מה שאתם זוכרים מהטיול ביבשת – מלאי קופתא (קציצות גבינה, בטטה, קשיו, פרג וסולת ברוטב בצל, עגבניות, זרעי חמניות ושמנת), אלו פלק (תבשיל תרד עם תפוח אדמה וחלב קוקוס), וטאלי (מנת אורז עם שני תבשילי ירקות, דאל, רייטה וצ'פאטי).

איצ'יקידנה בירושלים

את המאכלים ההודיים מכינים כאן יום-יום מתוצרת מקומית טרייה, וההכנה היא במיטב המסורת. באופן שקרוב למקור, איצ'יקידנה היא צמחונית ואינה מגישה משקאות אלכוהוליים. את החוויה המיוחדת מרכיבה בעיקר ארוחת טאלי בכמה גדלים, שכאמור כוללת אורז עם תבשילי ירקות ודאל (תבשיל עדשים), ארוחות קלות יותר כמו מסאללה דוסה (בלילת אורז במילוי ירקות פיקנטי), ומשקאות במיטב המסורת ההודית: לאסי (משקה על בסיס יוגורט קר) מלוח או מתוק ותה מג'ינג'ר, לימון ודבש.

נמסטה באשדוד

נמסטה היא הודית אקסקלוסיבית באשדוד שמציעה אווירה ביתית וחמימה עם שירות אישי ונדיב. מוגש כאן מיטב האוכל ההודי על ידי שף וטבחים מקוריים. בין המנות: פנג'אבי סמוסה (בצקיות דמויות פירמידה במילוי ירקות ובשר); נאן כבש (לחם הודי ממולא בבשר ותפוחי אדמה מתובלים); קשמירי פולאו (ירקות ופירות יבשים מוקפצים עם אורז בסמטי) וצ'יקן טיקה מסאללה (פיסות עוף שנצלו בטאבון ברוטב ובתוספת תבלינים מסורתיים).