Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת כרמא עין כרם

כרמא


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"על גבי הסטייק ניכרים סימני צלייה מושלמת והוא מגיע לשולחני בדרגת מדיום, בדיוק כפי שביקשתי – מעט חרוך מבחוץ ועסיסי מבפנים – גן עדן לקרניבורים..." יונתן שטרנברג אמנם לא גר בשכונת עין כרם אבל הוא אוהב לאכול בכרמא

עין כרם היא ללא ספק אחד המקומות האהובים עליי בירושלים. אמנם התחבורה הציבורית הבלתי יעילה אינה מאפשרת לי לגור כאן, אך למזלי חברי הקרוב גר בשכונה הזו שממוקמת בטוסקנה פינת שוויץ, ואני מנצל כל הזדמנות כדי לבקר אותו. אתרים היסטוריים ודתיים חשובים, מעיינות חבויים, מגדלי פעמון גדולים ועצים רבים משתלבים כאן זה בזה והופכים את עין כרם למקום המיוחד שהיא.

במהלך השנים צברה עין כרם פופולריות בקרב תיירים מקומיים שמבקרים בשכונה וסועדים באחת מכתריסר המסעדות הפזורות לאורך הרחוב. כרמא (לשעבר "אנשים") ממוקמת ברחוב הראשי של השכונה הציורית, וכאן היא מציעה תפריט מגוון שמבטיח שכל סועד ימצא מנה שמתאימה לו: מנות פסטה, פיצות מיוחדות ופוקצ'ות מעולות שנאפות בטאבון, קדירות, דגים, ארוחות בוקר, סלטים, מגוון מנות בשריות ועוד. ממקומי ליד החלון של כרמא, אחד הדברים הראשונים שאני מבחין בהם הוא הנוף המרהיב של הרי יהודה והכנסייה הרוסית על כיפת הזהב שלה. הייתי בקלות יכול לשבת כאן שעות ולהביט בשקיעה על בקבוק יין. אבל מכיוון שיום שני הוא ערב הכדורסל שלי, זו לא אופציה, ואני נאלץ להזמין.

המנות הראשונות שלנו בכרמא הן רול דרוזי ושרימפס ברוטב חמאה ויין לבן. הרוטב טעים מאד ואנחנו מנגבים את הצלחת בעזרת פוקצ'ה חמה. הרול הדרוזי טעים גם הוא, מה גם שמתברר שזוהי מנה שאפשר לחלוק בה בקלות. הפיתה הדרוזית, דקה כנייר, מולאה בבשר טלה טחון עם צנוברים, נפרשה לחמישה רולים קטנים והוגשה לצד טחינה סמיכה וריחנית. במהלך הארוחה אנחנו מגלים שהרבה מהמנות של כרמא הן אידיאליות לאכילה בזוג ושאפילו ניתן להגישן כמו בארוחה משפחתית.

מכיוון שאנחנו מתקשים בבחירת המנות העיקריות, אנו פונים למלצר הידידותי והנמרץ, ובעצתו מזמינים את סטייק הטי-בון בתוספת פירה תפוחי אדמה, ואת דג הדניס, שלצדו ירקות שורש צלויים וקונפי שום. גם שתי המנות האלו הן יותר מנדיבות. על גבי הסטייק ניכרים סימני צלייה מושלמת והוא מגיע לשולחני בדרגת מדיום, בדיוק כפי שביקשתי – מעט חרוך מבחוץ ועסיסי מבפנים – גן עדן לקרניבורים. אושרית נהנית מהדג, ואף על פי שאני מתמקד בבשר, אני מוצא עניין גם בצלחת שלה. הדניס של כרמא הוא טרי, ולפני שהוא נאפה בתנור הוא מטוגן בשמן עמוק דקות ספורות. טכניקת הבישול הזו יוצרת מעטפת פריכה מאד, שכולאת בתוכה את לחות הדג – ואנחנו מאד מרוצים.

הקינוח הוא אתגר רציני. בעוד המלצר מציע שנחלוק את פיצת הנוטלה-מסקרפונה, שנחשבת למומחיות הבית, אנחנו לא בטוחים שנעמוד במשימה, גם הקינוח הזה הוא אידיאלי למשפחה או לשלושה עד ארבעה סועדים. לכן אנחנו מחליטים על פינוק שוקולד אחר שנקרא "שוויץ הקטנה", ולצדו שותים תה נענע ואספרסו כפול. האמינו לי, ברגע זה משחק הכדורסל הוא הדבר האחרון שעובר לי בראש. בסך הכול כרמא היא אחת מאפשרויות האכילה הטובות יותר בעין כרם, היא מתהדרת במקומות ישיבה רבים (אל תפספסו את המרפסת היפה), בשירות טוב, במנות נדיבות ובמחירים הוגנים. תיהנו!