Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבת ביקורת על מסעדת קרוסל רעננה

קרוסל


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"ברקע מתנגנים שנסונים צרפתיים מודרניים וישנים כאחד. זוג אוהבים מתלחשש בפינה מעל שתי כוסות יין לבן ומאחור נשמע שקשוק המחבתות מהמטבח..." אמיר נהרי נהנה מאווירה נינוחה ונעימה במסעדת קרוסל של השף סטפן ברעננה

זה היה אחד מאותם ימים שפשוט גרמו לי לרצות לצאת לאכול במקום טוב. חברים המליצו על קרוסל הביתית והשקטה, ואסף הסכים להתלוות אליי. עשר דקות אחרי שיצאנו מתל אביב, כבר חיפשנו חניה ליד המסעדה ברעננה.

הרושם הראשוני בכניסה לקרוסל הוא של מסעדה משפחתית וקטנה שמעוצבת בטוב טעם, באופן שמזכיר את המסעדות הקטנות והמפורסמות של פריז. הקיר התחתון צבוע בורדו כצבע הכיסאות, והעליון בצבע זהוב עדין, שעליו תלויות תמונות קטנות ומראות שמשוות עומק לחלל הקטן. בקצה הפרקט שמצפה את רצפת המסעדה ניצב בר עץ קטן ויפה, ומעליו תלויות כוסות יין במהופך, על הבר בקבוקי יין נבחרים. ברקע מתנגנים שנסונים צרפתיים מודרניים וישנים כאחד. זוג אוהבים מתלחשש בפינה מעל שתי כוסות יין לבן ומאחור נשמע שקשוק המחבתות מהמטבח.

באווירה נינוחה זו התיישבנו בשולחן פינתי וקיבלנו תפריטים. לאחר הזמנת המנות קיבלנו את לחם הבית, שנאפה במקום, בליווי מטבל צזיקי, חמאה שהונחה בכלי ייעודי מקסים, קערית מלפפון וגזר ומטבל הבית שמתכונו סודי. לצד כוסות המים הקרים הזמנו שתי כוסות יין לבן פומה בלאן של יקב דלתון: פירותי ומרענן עם גוף קליל וסיומת קצרה.

לאחר זמן קצר הוגשו לשולחן המנות הראשונות. אני קיבלתי מרק בצל צרפתי מסורתי, סמיך וחום ולצדו קערית קרוטונים וגבינה. אסף קיבל את הבויאבז – מרק דגים עשיר ומתובל כהלכה. לגמנו אותו בלגימות רעשניות וקינחנו במעט לחם ספוג במרק.

קרוסל הוקמה לפני שבע שנים על ידי השף והבעלים סטפן. בעברו עבד סטפן במסעדות עטורות כוכבי מישלן בצרפת ואת המסעדה הכשרה הראשונה שלו בפריז פתח כשהיה בן 21 בלבד. לאחר שרגשות ציוניים עמוקים הביאו אותו ארצה, הוא התחיל ללמד בבית הספר הגבוה לבישול תדמור, וכעבור זמן מה החליט לפתוח את קרוסל ברעננה באווירה משפחתית, כשבתו היא המלצרית ואשתו היא המארחת. מלבד בישול ללקוחות המסעדה מעביר השף סטפן גם סדנאות אפייה ובישול - הן במסעדה והן בבית הלקוח.

המנות העיקריות הגיעו, ואסף קיבל מנה מהבילה של קנל סלמון – נתחי סלמון מוקרמים ומבעבעים בתוך צלוחית עמוקה ולצדם תפוח אדמה מוקרם, פירה בטטה נפלא וסלט קישוא. הסלמון היה כל כך נימוח, שניתן היה למרוח אותו על לחם. אני קיבלתי מנה מכובדת של ריזוטו ברבוניות אוורירי באופן מפתיע ומתובל בצורה נהדרת, בעוד הברבוניות, שבשלו עם הריזוטו, הזכירו במרקמן בשר לובסטר.

לקינוח קיבלנו פחזניות ממולאות גלידה ומעליהן שקדים פרוסים ורוטב שוקולד סמיך, מנה צרפתית קלאסית וטעימה, ולצדה פרפה נוגט עשיר שעליו הונחה קונפיטורת תות ביתית.

הזמנתי לבת זוגי שנשארה בבית מנת קרפ מלוח במילוי גבינה כחולה, מיותר לציין שהיא חוסלה עד תום כדקה לאחר שהוגשה.