Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבה על המנות הכי מפתות במסעדות

מנות מפתות לט"ו באב


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

מספרים שהדרך ללבם של בני הזוג נכבשה מאז ומתמיד דרך הבטן: עם מאכלים מעוררי תאווה ותשוקה, כאלו שמזכירים תקופות אחרות בהיסטוריה, רומנטיים או סתם טעימים. הנה הצעות, כדי שיהיה לכם ט"ו באב שמח ומלא אהבה במיוחד

אומצה באחוזת שולמית

המטבח של אחוזת שולמית, המייצר תפריט צרפתי עשיר, ממוקם במבנה אבן ובזלת היסטורי על צלע הר בראש פינה. מאוהבים שוחרי בשר מוזמנים לליל אהבה משכר עם 350 גרם של אומצת אנטרקוט המוגשת ברמת עשייה של מדיום - מדיום וול עם רוטבי יין אדום או שמנת ופלפל. קלאסיקה מטרפת חושים.

קן אוהבים אצל רשלה

בירושלים היפה והרומנטית מציעה מסעדת רשלה הכשרה והחלבית סלון צרפתי נוסטלגי עם רהיטי עץ כבדים, כסאות עור נוחים ותאורה רכה. לקראת ט"ו באב מציעה רשלה תפריט זוגי ב-149 ₪ שכולל מנה ראשונה, עיקרית וקינוח מעורר תאווה משובח: קן האוהבים הוא פבלובה במילוי קרם וניל ובעיטור פירות העונה. אוכלים את זה בשניים.

השרימפס של כרמא

השרימפס ידועים כאפרודיזיאק יעיל להגברת הליבידו, ובשילוב עם טיול בשכונה הציורית והרומנטית עין כרם, מסתמנת הארוחה במסעדת כרמא כערב ערני במיוחד. מנת השרימפס הקלאסית של כרמא עשויה בחמאה, שום ויין לבן עם עגבניות קונקסה ופרוזיליה. ושיהיה לכם ערב טוב.

ספגטי פונטסקה במונטיפיורי

מונטיפיורי, בשכונת נווה שאננים הציורית בירושלים, מול נוף חומות העיר העתיקה, היא מסעדה אידיאלית לחגוג בה מסיבת אהבה. בתפריט הפורש לפני הסועדים מטבח איטלקי עילי, מדויק ומשובח, תמצאו את מנת הספגטי פונטסקה עם עגבניות, צלפים ואנשובי פורטוגלי. כי בסוף הספגטי אפשר להפגיש פיות, וגם סתם כי זה טעים. במקרה מציעים כאן גם וולקנו שוקולד וגבינת עזים, שמי שירצה ימצא בה סמל לאהבה מתפרצת.

פירות הים של שילה

גם שאר פירות ים הם אפרודיזיאק משובח. כשמכינים אותם כמו בברצלונה, עם צחוק מאחורי הלהבות, רכיבים טריים ויצירתיות מרעננת, מתפרצת גם לבה חמה של תשוקה. שילה בבן יהודה מציעה תפריט קיץ שכולל, בין השאר, קרפצ'יו תמנונים עם גזר זעיר ואספרגוס ים, סלט פירות ים ופירות טריים עם כוסברה, ג'ינג'ר ושמן שומשום, וגם ריזוטו פירות ים, בייקון, תירס ושלישיית קוקי סאן ז'ק. צפו ללילה סוער.

והפואה גרה של קימל

פואה גרה, המנה הוותיקה שכבר קשה למצוא במחוזותינו ועוד יותר קשה למצוא אותה עשויה היטב, מזכירה סיפור אהבה קלאסי, שהיום כבר קשה להתחרות בו. מאיר אדוני במסעדת קימל עדיין מכין פטה כבדי אווז במיטבו עם שמן זית ובלסמי. מסעדת קימל עצמה היא קלאסיקה היסטורית ורומנטית, שקיימת כבר כעשרים שנה במבנה עתיק בנווה צדק. אם עדיין לא הייתם, זו כנראה ההזדמנות שלכם לעשות תיקון היסטורי לסיפור האהבה.

במסעדות או לקחת במשלוח - כבר 12 שנה - מקסיקנהלחם בשר הרצליה אירועים חדש