Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> כתבת ביקורת על מסעדת ארמנדו תל אביב

ארמנדו כשר בטיילת


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"בשורה לחובבי דגים שומרי כשרות: ארמנדו, מסעדת הדגים המפנקת שבטיילת תל-אביב, הפכה באחרונה לכשרה..." שפרה צח, טיילת תל אביב. ועוד בשורה: עסקית במסעדת הדגים ארמנדו, כל יום כל היום, במחיר המנה העיקרית בלבד

בשורה לחובבי דגים שומרי כשרות: ארמנדו, מסעדת הדגים המפנקת שבטיילת תל-אביב, הפכה באחרונה לכשרה. בכך היא מצטרפת לטרנד שהולך ומתרחב בשנים האחרונות עם לא מעט מסעדנים שבוחרים באופציה הכשרה, ומאפשרים גם לקהל המסורתי ליהנות מיכולותיהם הקולינריות. ארמנדו (עמי קדוש) עצמו, המסתובב גאה כחתן בין השולחנות ודואג שכולם יהיו מרוצים, מסביר שאצלו חברו החינוך המסורתי מבית לצד הרצון להתמסר למשפחתו בסופי שבוע. הנוף והאווירה של ארמנדו, יש לומר, נשארו כשהיו: מסעדת דגים ים-תיכונית הצופה אל הים, תפריט נדיב, מבחר יינות עשיר, התמחות בדגי ים טריים וחומרי גלם איכותיים. מה צריך יותר?

תמחור הוגן, כמובן. וכאן בא לידי ביטוי יתרון נוסף של ארמנדו. בארמנדו מוגשת עסקית "כל יום, כל היום". המחיר נקבע לפי העיקרית בלבד, החל מ-84 שקלים, ומקנה לכם ארוחה שלמה, ואיזו ארוחה: ראשית מוגשות לשולחן לחמניות הבית, אתן כ-12 צלוחיות שונות של סלטים ותבשילי ירקות, ולצדן חומוס מעשה בית, חציל בלדי קלוי בטחינה וסלט ירקות טרי-טרי. המלצרים של ארמנדו מקפידים למלא מחדש כל צלחת שהתרוקנה – והן אכן מתרוקנות בקצב. ובכל זאת לפני העיקריות אנו דוגמים גם שלוש מנות ראשונות שאינן כלולות בעסקית – קרפצ'ו סלמון טעים ועדין, קרפצ'ו סינטה עם טעמי כבישה מעט דומיננטיים, ומנת הדגל – צלחת ברבוניות מטוגנות בשלמותן בציפוי פריך.

מכיוון שהיינו חבורה גדולה, היינו יכולים לטעום גם ממנות הבשר וגם מהדגים. הבשרים – אנטרקוט 300 גר' וסטייק פרגית, היו עשויים כהלכה. אבל לטעמי, הסיבה העיקרית להגיע לארמנדו היא הדגים. שתי המנות המפוארות שדגמנו ממחלקת הים הן ההוכחה לכך: האחת הייתה לוקוס ענק שטוגן בפירורי לחם וצופה בטבעות בצל פריכות – הכנה שהדגישה והבליטה את טעמי הדג ואת מרקמו הבשרני. המנה השנייה – לברק אפוי במלח, הייתה בעלת אופי הפוך בתכלית – המלח שמר על מרקמו הטבעי של הדג, ובשרו נותר לבן, עדין ונימוח. טעמתי פעם מזה ופעם מזה, מבלי יכולת להחליט מה מוצא חן בעיניי יותר.

הישיבה בארמנדו התארכה לנו קצת יותר מהצפוי, ובכל זאת, אחרי ארוחה כזאת מתבקשת כוס תה עם נענע, בתוספת משהו מתוק. שתי המנות האחרונות שקיבלנו הוכיחו לנו שגם בקינוחים, שהם הגזרה המאתגרת בתחום המטבח הכשר, עומדת ארמנדו בכבוד: המנה הקרויה פרלינה הורכבה ממוס שוקולד ועליו נוגט אגוזים, ומוס החלבה של המנה השנייה שכן בכבוד בין בסיס בראוניס מתחת ושכבת גנש מריר מעל.

"אני מרוצה מהשינוי" מסכם ארמנדו. כן, גם אנחנו.