סדנאות מתוקות


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

 

אם אתם שייכים לקבוצת החרוצים שמתעוררים כל בוקר לעבודה ושואלים את עצמם מה אני עושה כאן, אם סיימתם שני תארים באוניברסיטה הגשמת את כל הציפיות המשפחתיות ובכל זאת נדמה לכם שרק בפנסיה תוכלו לעשות מה שבאמת רציתם, אז הסיפור של אסנת סדן נולד בשבילכם.

אסנת, מהנדסת מכונות ותואר שני בהנדסה גרעינית, מצאה את עצמה יום אחד נוסעת בעקבות הבעל לארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות. ומה עושה אשה המצוידת בבעל וילד אך לא בגרין קארד בוונדר לנד? מניקור? יוגה? מצטרפת לסיירת סטאר באקס הישראלית, משקיעה בשיפור השפה ובקריאה מעמיקה במגינים לאשה ולבית? לא רע, קצת משעמם.


כך לאט לאט מתוך האין, מתחיל להיווצר עסק קטן מבוסס על כישורי בישול ואפיה של סדן (בעברה ספר בישול שכתבה בשיתוף פעולה עם אמא שלה). קצת מכינים עוגות יומולדת לילדים של השכנים, קצת מחלטרים באוכל ובקייטרינג, עד שיום אחד בעת עלעול בין דפי הירחון של מרטה סטיוארט עיניה נופלות על עוגת חתונה, ומתוך תוכה עולה הקול הזה, שחלקנו מחכים לו כל חיינו, והיא יודעת שעד שלא תוכל לנפח בסוכר ולעצב עוגה כזאת בדיוק, לא תנוח ולא תשקוט.


והיא לא נחה. בדרכה היסודית בחרה במורה הטוב בעולם, בחנוכה הכינה מליוני סופגניות לישראלים הרבים בסביבה ובכסף שהרוויחה התחילה בדרכה הארוכה להגשמת החלום, אחרי ההשתלמות אצל Ewald notter, אומן סוכר בעל שם בינלאומי אליו מגיעים תלמידים מכל קצוות הגלובוס, המשיכה בהשתלמויות והתנסויות נוספות אצל טובי המורים באמריקה, למדה בעצמה ובעיקר מחברותיה בארגון המקסים California cake club בו חברות אומניות לקישוט עוגות המחליפות בינן לבין עצמן ידע באופן חופשי, עד שהפכה למומחית בניפוח ומשיכת סוכר (פסל משלה מופיע בגינס כפסל הסוכר הגדול בעולם).


אומנות הניפוח דורשת מיומנות וסבלנות, אומנות המשיכה מצריכה בנוסף לכך ידיים מאסבסט ( נו טוב, כפפות יכולות לעזור) ואהבת הפיסול. בכל מקרה התוצאות מתוקות ויפיפיות. ברגעים פורחים על משטח העבודה וורדים ציבעוניים, סלסולי סוכר בשלל צבעים, בלוני סוכר מתוקים ויציקות צבעוניות של סוכר בתבניות. וזה ממש ממכר. ולא פחות חשוב, האמצעים להשגת התוצאות האלה פשוטים ולא יקרים. מנורת חימום (''לא חייבים לקנות יקר יש תחליפים זולים מצויינים למשל מנורה לחימום עגלים מיד אחרי המלטה'') פומפה לניפוח (''אני משתמשת בפומפה שקונים בכמה גרושים בבית מרקחת, שבמקור משמשת חלק מערכת מדידה ללחץ דם''), שאר המכשירים ביתיים לגמרי.

קורס הניפוח והמשיכה מתפרס על פני שלוש פגישות. בראשונה מתוודעים אל החומרים ודרכי הכנתם, ומושכים סוכר אחר כך מנפחים ולבסוף משלבים טכניקות. בין הלומדים סקרנים, משוגעים לקישוט עוגות ובעלי מקצוע שרוצים לדעת עוד ועוד ועוד. ויש מה ללמוד.


חוץ מזה יש גם סדנאות מתוקות לילדים וקורס חיוני ושווה מעין כמוהו לעיצוב עוגות יום הולדת. תשקיעו פעם אחת בקורס כזה ותשכחו מהבעיה המבעיתה כמעט כל הורה '' יצירת העוגה ליום ההולדת'' לשארית ימיכם. שווה לא?


על עוד סדנאות, מתכונים, ורעיונות תוכלו לקרוא באתר הבית של אסנת סדן


התצלום: מקלעת השמש.
הטכניקה: ניפוח סוכר, ללא תבניות. הבסיס עשוי יציקה של סוכר.

החומר: סוכר הוא מסוג איזומלט, שאינו רגיש ללחות ומיועד במקור לחולי סכרת.