Skip Navigation Linksראשי > סדנאות בישול > סדנאות שוקולד/ סדנאות מתוקות> ביקור בסדנת שוקולד במנה אחרונה

ממלכת השוקולד


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''השוקולד כאן נשפך כמים ועומר והתלמידים מטמפררים ושופכים ומייצרים וצובעים. ממש קורס אומנות שבמקום צבעים יש בו שוקולד, אבל המון שוקולד...'' שיר כידן לומדת דברים חשובים בסדנת השוקולד בחנות מנה אחרונה בירושלים

כשמדברים על פרלינים, ישנם שני סוגים של אנשים. יש את אלה שכשהם רואים חנות פרלינים הם חייבים להיכנס, להריח את ארומת השוקולד מלוא האף, לעשות סיבוב אחד בחנות כדי להתרגש ואחר כך עוד אחד שבו יבחרו פרלין או שניים או עשרה שאיתם ילכו הביתה. הסוג השני יודע לזהות את חנויות הפרלינים מקילומטרים כדי שיוכלו לסובב את הראש לצד השני ולהתחיל לרוץ כי אם בטעות ייכנסו לחנות שכזו ייאלצו להשאיר בה את משכורתם השנתית. אני שייכת לסוג השני. זה שכל חנות פרלינים היא עבורם סיכון כלכלי בפוטנציה. לכן, כשהציעו לי ללכת לקורס להכנת פרלינים לא היססתי. כך אוכל גם ליהנות מהפרלינים וגם להשוויץ לחברים ולמשפחה.

לכבוד האירוע עליתי לעיר הקודש בה מעביר השוקולטייר עומר זרניצקי את הקורס להכנת פרלינים שוב ושוב. בכל פעם שקורס כזה מסתיים, כבר יש רשימת המתנה לקורס הבא. אל תדאגו, לא מדובר בסמסטר לימודים באוניברסיטה ולא צריך לקחת הלוואה. מדובר בסך הכל בשלושה מפגשים בהם תלמדו על סוגי השוקולד, מרכיביו, מה ניתן לעשות איתו ואיך להשתמש בו. תוכלו ללמוד איך מכינים את הגנאשים (מילוי הפרלינים) שכולם כל כך אוהבים ללקק, תלמדו לטמפרר שוקולד ובאופן כללי איך להכין את הפרלינים. את העטים והמחברות אתם יכולים להשאיר בבית. גם ככה לא תוכלו לכתוב כי הידיים שלכם יהיו מלאות בשוקולד. כאן אתם מכינים את הפרלינים. שלומית, בעלת המקום תחלק לכם מתכונים, עומר יסביר לכם ואתם תעשו.

זו חלוקת התפקידים. הקורס חווייתי ולכולם יש הזדמנות להתנסות. השוקולד כאן נשפך כמים ועומר והתלמידים מטמפררים ושופכים ומייצרים וצובעים. ממש קורס אומנות אבל במקום צבעים יש שוקולד ואם אתם ממש רוצים אפשר לנקות את הידיים עם הלשון סתם כי זה טעים. הקורס מצומצם ונעשה בקבוצות של פחות מעשרה אנשים. כולם יושבים סביב שולחן שיש רחב ידיים, מקשיבים להסברים ומכינים את השוקולד תחת הסבריו המדויקים של עומר ועיניו הבוחנות. התפאורה שבה נערכים המפגשים היא חנות צבעונית מאובזרת בכל מה שתצטרכו כדי להכין שוקולד בבית החל מהכלים הדרושים וכלה בחומרי הגלם הבסיסיים ביותר. אמנם מדובר בחנות לייצור שוקולד ומוצריו הנלווים אך תוכלו למצוא כאן אביזרים הדרושים לכל מטבח באשר הוא.

האווירה כאן שמחה וכיפית והתחושה משפחתית. המשתתפים הגיעו לכאן אחרי יום עבודה מלחיץ, השאירו את הילדים עם בן או בת הזוג והגיעו לחוויית שוקולד נטו. כשנעים ומתוק מתחילים לצחוק. כל מפגש הוא שלוש שעות של צחוק מתגלגל. הלב נפתח במהירות כי כולנו התכנסנו כאן לשם אהבתנו המשותפת. בין גנאש לשוקולד, אחת הנשים מספרת על הילדים, אחרת על הבעל, שתיים אחרות מדברות על חדר מורים (נחשו במה הן עובדות...) ותוך כדי כך כל הזמן השוקולד עובר ידיים ומצבי צבירה. בשיעור השלישי המשתתפים כבר מרגישים מספיק בטוחים בעצמם כדי להשתתף בשיחה, לשאול שאלות ולהציע הצעות. כולם כבר עשו ניסיונות בבית, לחלקם יש שאלות, לאחרים הצעות, יש כאלה שהצליחו יותר וכאלה שהצליחו פחות. מה שבטוח הוא שכולם ימשיכו לנסות.

בסוף הקורס הנסיינים מתחלקים בפרלינים שהכינו יחד. הם מודיעים לשלומית שיתקשרו אליה עם שאלות שיתקלו בהן בעת הכנת הפרלינים בבית. בשלב זה עומר מבין שהוא קצת בבעיה כי הנסיינים לא מתכוונים לסיים כאן את השיעור, אבל יחד עם שלומית הם רוקחים פתרון שמקובל על כולם. הם כבר כמעט משפחה, לא?
ועוד מילה אחרונה, החנות שבה מתרחש כל הקסם הזה נקראת 'מנה אחרונה'. גם אם אתם לא רוצים להיות שוקולטיירים ולא מתכוונים להכין פרלינים בבית אבל אתם כן אוהבים להיות במטבח, שווה לכם לבקר. כאן תוכלו למצוא כל דבר שקשור למטבח שהוא יעיל ואופנתי. אולי אם אתם כבר שם תשמעו על קורס אחר שמעניין אתכם יותר?
מנה אחרונה
בית יעקב 10 פינת הדקל 1, ירושלים
02-6247503
http://www.2eat.co.il/mana-achrona/