Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> מסעדות מומלצות בקיסריה

נעים מאוד, הלנה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''אמא ואני מטילות חתיכות של פוקצ'ה, פריכה ומתפצפצת, לתוך צלוחית של שמן זית וגבינת המאירי. אחר כך מגיעות שתי צלחות מהבילות של מרק ארטישוק ירושלמי, מתקתק, קרמי ועשיר...'' גלי בן נון עושה יום של כיף בהלנה

רכב, ים ומזג אוויר שנחמד אלינו – שמשי ונעים. אמא ואני עושות יום כיף. בבוקר היינו בבריכה, בערב מחכים לנו כרטיסים לסרט ועכשיו, בצהריים, מקבלת את פנינו מסעדת הלנה.

המסעדה ממוקמת במבנה משוחזר עגול, ואוחזת בשני מפלסים, במרפסת, ובחלונות ענק הנושקים ממש לגלים, ומשקיפים אל המזח, אל המבנים המשוחזרים של נמל קיסריה העתיק, ואל הים השוצף שמתחת. פעם שכן פה כפר דייגים בוסני, וממש מעבר לקיר פעל מסגד. היום מלהטט במטבח השף עמוס שיאון, ומרכיב תפריט ישראלי-ים תיכוני חדש, יצירתי ומלהיב, תוך שימוש בחומרי גלם מקומיים וטריים, וטכניקות מרחבי העולם. ''יצרתי פה שפה קולינארית משלי'', אומר שיאון, שזומן למסעדה ע''י הבעלים, דניאל זך (''כרמלה בנחלה'') ואורי ירמיאס (''אורי בורי''). ''זה כולל הרבה מנות ספיישל, בהתאם לתנאי מזג האוויר. מנה של פילה דג עם ניוקי וערמונים, למשל, נולדה ביום של גשם''.

על המזח מטילים דייגים חכה למים, ואמא ואני מטילות חתיכות של פוקצ'ה, פריכה ומתפצפצת, לתוך צלוחית של שמן זית וגבינת המאירי. אחר כך מגיעות שתי צלחות מהבילות של מרק ארטישוק ירושלמי, מתקתק, קרמי ועשיר, המוגש עם כדור לבנה, שקדים, רימונים ונבטים. ''זה אחד המרקים הכי מפתיעים שאכלתי בחיים שלי'', אומרת אמא, וגם אני נהנית משילוב הטעמים המקורי. הנה לכם חידוש – נבטים במרק. אבל חידושים, מסתבר, הוא שם המשחק פה, במסעדת הלנה.

בהמשך, אנחנו מקבלות מתאבנים. פוצחות עם סשימי טונה, במרקם מושלם, המוגש עם מיונז וגרעיני ווסאבי, לצד סלט פפאיה פיקנטי ומרענן. עוברות לשרימפס שלמים, צלויים על הפלנצ'ה בקליפתם, על ראשיהם ורגליהם הקטנטנות, ששולחים אותנו למסע פיצוח עליז, טעים וחסר בושה, כשבדרך עושים עצירה קטנטנה בקערית של רוטב איולי. יומיים מאוחר יותר אני עדיין שולפת חתיכות זעירות של קליפת שרימפס מתחת לציפורני – אבל זה בהחלט היה שווה את זה.

למנה העיקרית אנחנו בוחרות באותה מנה שנולדה מיום של גשם: פילה מוסר מטוגן, פריך במקצת בקצוות אבל רך מאוד מבפנים, על ניוקי ברוטב שמנת, ערמונים נימוחים ומרווה. ''מנה מענגת'', אומרת אמא, ואני מסכימה עם כל מילה. עוד מגיעה מנה של שרימפס וסקאלופ ברוטב אוזו, גבינת חלומי, סלרי וזיתים שחורים, עם ניחוח מודגש של אניס וטעם ''דגי'' בולט. מי היה מאמין שהרכיבים הללו יסתדרו נפלא כל כך, לכדי מנה ימית קלילה, משביעה אך לא מכבידה. המנה מוגשת לצד אורז לבן נקי ופשוט, מתובל במעט פטרוזיליה, שנותן לה נפח אבל לא גונב את ההצגה.

אנחנו מקנחות בהלנה ספיישל – גלידת טחינה עם סילאן, המוכנת במקום ומוגשת עם שערות של חלבה, על בסיס של מאפה פילו, כשעליה בזוקים צנוברים (צנוברים? על גלידה? כן, בהחלט) ופיסטוקים. בדרך החוצה אנחנו מקוששות סקופ: בקרוב תיפתח בצמוד למסעדה פיצריית גורמה, בדוכן בסגנון שוק איטלקי, שתספק אופציית פאסט-פוד איכותי למבקרי נמל קיסריה. מה שנותן עוד סיבה טובה להגיע לנמל קיסריה. הביקור במסעדת הלנה, כמובן, הוא סיבה בפני עצמה.
הלנה
העיר העתיקה, נמל קיסריה, קיסריה
04-6101018