הלנה

הלנה

הזמנת מקום

מ‫סעדת הלנה בנמל ממוקמת בנמל קיסריה, מאתרי העתיקות המטופחים והיפים בישראל, ומציעה  תפאורה יוצאת דופן של כחול ים מאופק אל אופק ועתיקות ארכאולוגיות מרהיבות של הנמל  העתיק והמשוחזר.

את המתחם הקסום, הנוף המרהיב והאווירה הייחודית משלים תפריט המסעדה, שנבנה על ידי השף עמוס שיאון, שהינו גם בעל המסעדה יחד עם שותפו אורי ירמיאס (אורי בורי). שיאון, אשר עבד במשך השנים תחת שרביטם של שפים מובילים בארץ כיענקלה שיין, יונתן רושפלד או דניאל זך  ואף כיהן כשף הרשת "לחם ארז" תחת ארז קומרובסקי, מגיש בהלנה  מטבח ים תיכוני ישראלי עכשווי, יצירתי ומהנה.  

המטבח של הלנה בנמל עושה שימוש בחומרי גלם מקומיים וטריים בדגש על מנות מהדגה ופירות הים המקומיים, בשרים מיושנים וצמחים, ירקות ופירות עונתיים ואף צמחי בר ישראליים. בהתאם, מתבססות שיטות ההכנה ואף טעמי המנות שיצר שיאון על טכניקות מהמטבח הישראלי והים תיכוני. כך ניתן למצוא בתפריט וריאציות עדכניות על מנות כמו שווארמה, סינייה, סיגר או בורקס לצד פוקצ'ות, מאפי פיצה ומנות נוספות המגיחות לוהטות מטאבון האבן שבמקום.

בין המנות בתפריט ניתן למנות: שווארמה דג ים על טחינה היונה עם צנוניות זיתי טאסוס וצנוברים; קרפצ'יו דג ים עם עגבניות שרי מנומרות,שמן זית וסורבה מלפפון וערק; קלמרי סגולים על הפלנצ'ה עם לימון ועלי זעתר, על יוגורט כבשים וסחוג רשד; בורקס סרטנים וגבינת סנט מור על עגבניות שטח מרוסקות וביצה חצי קשה ;סיגרים של טלה ועגל על יוגורט צאן, עמבה ובצלים שרופים מהאש ;"סינייה" מדג בורי בתבשיל תרד מנגולד ובהרט עם טחינה חמה וצנוברים ;שרימפס וסקאלופ באוזו עם זיתי קלמטה, סלרי וגבינת חלומי ;מחבת מולים שחורים ברוטב גבינה כחולה ואצות ים פריכות ;פילה בקר ברוטב שמנת פורצ'יני ופיטריות מהגליל לצד פירה חרדל ובצל מטוגן ; ועוד.

מאז הקמתה לפני כשבע שנים ביססה עצמה המסעדה לא רק כיעד תיירותי אלא גם כפנינה קולינרית אשר זכתה להמנות מספר פעמים בדירוגי המסעדות הטובות בארץ. השילוב בין המטבח המקומי והעדכני לבין המיקום ההסטורי והנוף מהשורה הראשונה לים הופכים אותה לבילוי ערב אידיאלי מחוץ לעיר, לחלק מטיול מהנה או כיעד לארוחת צהריים עסקית לא שגרתית עבור העסקים באזור השרון או כאלו המארחים אורחים מחו"ל.

ניתן ליצור קשר במייל hellena@zahav.net.il

 

מסעדות