מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> כתבה על קפה קדוש בירושלים

הולכים לקדוש


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''השילוב של חמיצות הלימון הכבוש עם הקריספיות של הברוסקטה היה מושלם. מנה מנצחת של מקום מושקע שלא מפחד להשקיע זמן בייצור חומרי הגלם....'' יובל בלנקובסקי מבקר בפעם השניה בקדוש וממתין בקוצר רוח לפעם השלישית

''אנחנו הולכים לקדוש'', בישרתי לזוגתי ומיד שמעתי קולות שמחה. אמנם ''קפה קדוש'' היא מסעדה חלבית, מה שמיד מוריד מהחשק של זוגתי להצטרף אלי, אבל גם היא לא עומדת בפני האוכל החלבי המשובח שמוגש שם. כמו כל ביקור שני במסעדה, לאחר ביקור ראשון מוצלח, אתה מגיע עם ציפיות מעורבות. מצד אחד, שהמנות הטובות מהפעם הקודמת יישארו בתפריט ובאיכות שהיו ומצד שני, אתה מצפה למצוא מנות חדשות שלא פגשת בביקור הקודם.
האמת שקדוש עמדו בציפיות בהצטיינות יתרה. למשל, לביבות הסלק שבפעם הקודמת סחטו קריאות התפעלות מזוגתי הוזמנו גם הפעם ואכן הן היו נהדרות בדיוק כמו שזכרנו אותן - פריכות מבחוץ, בעלות צבע ארגמן בוטה של סלק ובעלות מרקם נימוח ומענג, פרי השילוב של מגוון גבינות איכותיות עם פתיתי הסלק.

למטבח של קדוש התווספו, מאז ביקורי האחרון, מנות חדשות ושף חדש, מלבד קרן קדוש, שמנצחת על כל המלאכה. כך למשל טעמנו חציל קלוי ומבחר של עלי גפן ובצל ממולאים באורז, שהוגשו עם יוגורט על צלחת פרחונית ישנה ומקסימה. החמצמצות של עלי הגפן עם הרעננות של היוגורט הן שילוב קלאסי ומנצח, אך כמו בפעם הקודמת, גם הפעם המנות היצירתיות של קדוש לא נעדרו מן התפריט. כך למשל קיבלנו מבחר של ברוסקטות מרוחות במספר ממרחים כמו טפנד זיתים שירקות קלויים עליהם. שתיים מהן כוסו ברוטב צהבהב עם עשבי תיבול וריבועי עגבניה עליהם. נגיסה אחת או שתיים הבהירה שמדובר במחית משובחת העשויה מלימון כבוש שנעשה במקום. השילוב של חמיצות הלימון הכבוש עם הקריספיות של הברוסקטה וטעמי העגבניה היה מושלם. מנה מנצחת של מקום מושקע ומקורי, שלא מפחד להשקיע זמן ומאמץ בייצור חומרי הגלם בעצמו.

משם המשכנו למנה העיקרית והזמנו פילה דג דניס שנעשה במידה, פריך מצד אחד ורענן מצד שני. לצדו הוגש סלט עלים ירוק קטן ופשוט, אך לא יכולנו להתעלם מהטריות והאיכות של עלי החסה. ניכר שבקדוש מקפידים על כל תו ותג, גם אם מדובר בסלט קטן שמתלווה אל המנה. על המנה השנייה, ''רביולי חציל קלוי וגבינת עיזים',' שמעתי רבות מחברי והחלטתי להזמין אותה. אין ספק שמדובר במנה מעולה בעלת ניחוח קלוי ושרוף, המשתלב נפלא עם ניחוח גבינת העזים החמה שהיא הבסיס של הרוטב.

מביקורי הקודם אני יכול להוסיף כי לדעתי הפסטה המיוחדת והטעימה ביותר בתפריט הפסטות של קדוש (שכולן אגב נעשות טריות במקום), היא רביולי תרד ריקוטה ופיסטוקים עם עגבניות מיובשות ופרמז'ן. בכל מקרה, אצל קדוש הבחירה היא בין טוב לעוד יותר טוב. בכל הביקורים שלי במקום מעולם לא קבלתי מנה מאכזבת.
לסיום בקשנו שתי עוגות לבחירת המלצר. קבלנו את עוגת הבית המורכבת ממוס שוקלד בשלושה גוונים בעלת בסיס פריך ומתפצפץ המזכיר וופל או גרגרי אורז בשוקולד, ופאי דובדבנים עם שקדים מפוזרים מעליו. זוגתי העירה כי בנגיסה זהירה בפאי מבחינים שבתוך הבצק מעורבת מחית שקדים נהדרת בעלת ניחוח מרציפן. ואכן שני הקינוחים היו מצוינים והשתלבו נהדר עם קנקנן התה שהזמנו.

אני חושב שקדוש הוא מקום נפלא בגלל האוכל הנהדר והאסתטי שמגישים בו, כשמצרפים לזה את העצוב המוקפד והאירופאי ואת האווירה השיקית והצעירה, מדובר במסעדה חלבית קלילה ומושלמת שמתאימה לכל כיס ונותנת תמורה נהדרת לכסף שלכם.
קדוש
שלומציון המלכה 6 , ירושלים
02-6254210