Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> בלב עין הכרמא שוכנת מסעדת כרמא

בלב עין הכרם


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''הסטייק היה עסיסי, ריחני, מגרה ועשוי בדיוק במידה שהזמנו. הרוטב השתלב בדיוק ולא הסתיר את טעמו של הבשר אלא רק הוסיף לו'' יובל בלנקובסקי ביקר בכרמא הירושלמית, מסעדה עם אווירה מיוחדת, השוכנת בלב שכונת עין הכרם הקסומה

מסעדת כרמא ממוקמת באחד המבנים היפים ביותר בלב שכונת עין כרם הקסומה בירושלים. במעלה מדרגות האבן ניצב מבנה יפהפה, עטור קשתות, שמגדל קטן מבצבץ בצידו. המסעדה מציעה מקום ישיבה מקסים שבתוכו טאבון אבן האחראי על הפוקצ'ות המעולות של המקום. בכרמא קיימות כמה אפשרויות ישיבה. ניתן לשבת במרפסת הסגורה בקומה הראשונה הצופה אל הנוף או בקומה שנייה הנסתרת מן העין, שם שוכנת מרפסת נפלאה הצופה לנוף ההררי של עין כרם. בימים חורפיים כדאי לכם להתעקש לשבת במרפסת הרומנטית הזו, שאין שנייה לה בעין כרם.

למסעדת כרמא תפריט מגוון והיא למעשה מסעדה אידיאלית למשפחות שבאות בשבת בצהריים לטיול בעין כרם. המנות של כרמא גדולות, טעימות ומחירן הוגן. רוב הסיכויים שלא תצליחו להשתלט לבדכם על מנה ראשונה ועיקרית, שלא לדבר על להוסיף לכך קינוח. התפריט המגוון של כרמא כולל, מלבד פוקצ'ות, גם מנות סנדוויץ', סלטים, תבשילי קדירה, מנות עיקריות הכוללות בשר, פסטות ופרות ים, מבחיר של אלכוהול ובירה מהחבית וקינוחים. בקיצור, כרמא היא מסוג המסעדות שכל אחד ימצא את עצמו בה.
המסעדה בנויה במבנה ייחודי ובהחלט יכולה לשמש מקום אידיאלי לארוחה רומנטית לזוג במחיר שווה לכל נפש.

למרות המבנה הרומנטי של המסעדה, החלטתי הפעם לשבת עם חבר לארוחת ערב בכרמא. למנות הראשונות הזמנו קרפצ'יו בקר, פוקצ'ת כרמא - פוקצ'ה עם מבחר מטבלים ורול דרוזי- פיתה דרוזית ממולאת בבשר טלה, חצילים קלויים וצנוברים, ברוטב טחינה וקולי עגבניות.
הקרפצי'ו, העשוי מהחלק האחורי של הפרה הנקרא 'שייטל', הוגש עם תערובת מדויקת של חומץ בלסמי ושמן זית משובח. ביקשנו מהמלצרית שתביא לשולחן גם צלוחית מלח גס והמלחנו כרצוננו. בכלל, ה'שייטל' הוא נתח מעניין יותר מהפילה ממנו אנו רגילים להכין קרפצ'יו וזו בהחלט בחירה מעולה של השף להשתמש בנתח מסוג זה.

הפוקצ'ה לוותה בממרח פסטו, עגבניות מיובשות, טפנד ולבנה- וזוהי פשוט מנה אגדית. פשוטה, טרייה וחמה, עם הממרחים המפנקים... מנת פתיחה אידיאלית לארוחה של זוג או של משפחה. הרול הדרוזי שהוגש לנו היה למעשה חמש פיתות דרוזיות קטנות שגולגלו כל אחת למעיין אגרול, ובתוכו בשר טלה עם צנוברים. לצד מגדל האגרולים עמדה צלוחית טחינה. מעולם לא חשבתי על צורת הגשה שכזו (דמיינתי לעצמי מעיין לפה דרוזית גדולה מגולגולת עם בשר טלה בתוכה), אך היא הייתה נפלאה והתאימה מאוד לחטיף של מנה ראשונה. שילוב הטעמים המפורסם שבין טחינה לבשר טלה התגלה גם בוורסיה הזאת כשילוב מנצח.

לעיקריות הזמנו סטייק שהגיע ברוטב יין אדום, על מצע של פירה ובצלים קלויים. הסטייק היה עסיסי, ריחני, מגרה ועשוי בדיוק במידה שהזמנו. הרוטב השתלב בדיוק במידה, לא הסתיר את טעמו של הבשר אלא רק הוסיף לו. בכרמא גם תבשילי קדירה, אותם מגישים עם פוקצ'ה שנאפת מעל הקדירה, המוסיפה חן ויופי למנות - אך הרגשנו שזה מעבר לכוחותינו. התחושה הכללית היתה שבכרמא עושים מנות פשוטות, טעימות ומדויקות. מקום מקסים שלא מזיק לכיס ומספק מנות ערבות לחיך.

לבסוף, ביקשנו מהשף שימליץ לנו על מנה אחרונה. הוא הבטיח ''מנה שמייצגת את המקום'' ולאחר מספר דקות נחתה על שולחננו פוקצ'ה מתוקה ממולאת בשוקולד נוטלה חם ומעליה סוכר בזוק. כמה פשוט ככה טעים. אני חייב לציין שזהו לדעתי הקינוח האידיאלי למשפחה עם ילדים. יש מספיק לכולם, מתוק, חם, טעים ובשפע. הוספנו גם שתי כוסות אספרסו שהיו מעולות ויצאנו בתחושה שלכרמא עוד נחזור. זו מסעדה שהיא כמו מניה בטוחה, שלא מאכזבת אף פעם.
כרמא
עין כרם 74, ירושלים
02-6436643