מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > הרביעיה הפותחת> רביעיית מסעדות חורף: ביסטרו וילה גליליי, קימל, ג'וזף, זלדה

רביעיית מסעדות חורף


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

גשם של ממש אמנם מבושש להגיע, אבל הימים המתקצרים, הלילות הקרים והטפטופים המזדמנים, מעידים כולם על כך שהחורף אולי עוד לא הכה במלוא עוזו – אבל הוא ללא ספק כבר כאן. לכבוד החורף – ארבעה מסעדות עם תפריט חורפי במיוחד

ביסטרו וילה גליליי
ביסטרו וילה גליליי, מסעדת שף בסגנון צרפתי, עם נגיעות גליליות, ממוקמת במלון הבוטיק הרומנטי וילה גליליי, השוכן במבנה עתיק בהר כנען. המסעדה אוחזת בתפריט מגוון, המשתנה על פי עונות השנה, ובחורף מציעה תבשילים עשירים, מרקים מיוחדים ומנות שיחממו לכם את הלב. בתפריט: מרק קרם ערמונים; פטה כפרי; קיש לוריין; פילה דניס אפוי ברוטב קרם שרדונה ופטריות יער; סטייק אנטריקוט על הגריל; פילה עגל ברוטב ברנדי, שמנת וחרדל; רביולי קרם דלורית ושמן כמהין; טארט נקטרינה; קרפ ממולא בקרם מסקרפונה ותאנים צלויות, ועוד. בנוסף, מציעים במסעדה חליטות תה ארומטיות מיוחדות.
ביסטרו וילה גליליי
הגדוד השלישי 106, צפת.
04-6999563

קימל
מסעדת קימל ממוקמת בשכונה הציורית נווה צדק, ושוכנת במבנה משומר מהמאה ה-19, אשר היה שייך לשייח' טורקי. המסעדה מעוצבת בסגנון כפרי אותנטי, המהווה תפאורה הולמת למעדנים הכפריים המוגשים בה: גבינות, בשרים ודגים, ברטבים עשירים ועשבי תיבול. בחורף, מגישה המסעדה תפריט מחמם בסגנון צרפתי כפרי. במנות: מרק אפונה, רוקפור, קרוטונים ושמן כמהין; קדירת מרק דגים ופירות ים בסגנון בויאבס; כבד אווז חם בריבת ורדים; ברווז צלוי בצ'אטני משמשים ופיסטוקים; קדירת אוסבקו טלה; תבשיל זנב עגל ביין אדום ומרסלה; אוכף טלה כבד אווז דלעת מתוקה ומרסלה, ועוד.
קימל
השחר 6, נווה צדק, תל אביב.
03-5105204

ג'וזף
קפה-בר-מסעדה ג'וזף ממוקם בפארק המדע ברחובות, ומציע שני סוגי בילוי: בשעות הבוקר והצהריים מתפקד המקום כבית קפה-מסעדה ומציע תפריט עסקיות משתלם, הכולל מנות ים תיכוניות לצד מטבח אירופאי קלאסי, ובערב הפך לבר-מסעדה, המציע תפריט אלכוהול נרחב. בתפריט החורף של המסעדה: מרק היום; שאוויש לבנוני - פיתה ידנית הפוכה במלית בשר טלה קצוץ, בניחוח נענע וצנוברים; פורטבלו מיקס - פטריות פורטבלו צלויות בגריל, מוקפצות בשמנת מוסקט ויין לבן עם קונפי שום ועלי ריחן; חזה עוף איטלקי צרוב בגריל, ברוטב יין אדום טבעי, מוגש בליווי תפודים פריכים ובטטה אפויה במייפל, ועוד.
ג'וזף
המדע 1, פארק המדע, רחובות.
08-9465552

זלדה
מסעדת זלדה הכשרה שבירושלים מציעה תפריט בשרים, המבוסס על המטבח הים תיכוני. תפריט המסעדה כתוב כבתים של שיר, ומדגיש את טעמיה הייחודיים שלכל מנה, החל ממרקים מעודנים, דרך מנות בשר כבוש במלח ים, טעמי מזרח ירושלים במנות גורמה של שקדי עגל בוינגרט ועטאייף במילויי בשרים, ועד נתחי אנטריקוט העוברים עישון בנסורת עצי אורן פיני. בתפריט החורף של המסעדה: מרק עוף עם אטריות; כבדי עוף מוקפצים עם רימונים ותפוחים; רצועות סטרוגנוף עוף בציפוי הבית; פילה פרידה בתנור בחמאת מרווה פרווה; נקניקיות בקר חריפות עם תפוחי אדמה וביצה עין, ועוד.
זלדה
שלומציון 15, ירושלים.
02-6240346