מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

נשנושים בסוכה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

אם גם אתם הולכים לארח בסוכות אושפיזין מסוגים שונים, חברים וקרובי משפחה – כדאי שתחשבו על אוכל מתאים לאירוח. בהקשר זה, מומלץ הפינגר פוד – חטיפים קטנים ומדויקים, שקל לנשנש עם הידיים. הנה כמה מתכונים שמתאימים לאירוח בסוכה

כתבה זו לקוחה מתוך פרויקט ראש השנה וסוכות של אתר 2eat

פיצות בלקניות אישיות
מאת: מסעדת אלורה
חומרים:
לבצק:
150 גרם קמח
3 גרם שמרים
1/3 כוס מים
1 כפית שמן זית
לרוטב:
2 גמבות אדומות
שמן זית
1 חציל, פרוס לעיגולים ומיובש כשעה
3 עגבניות, קלופות
1 בצל קטן, קצוץ דק
1 שן שום, כתושה
מלח, פלפל לפי הטעם
לפיצה:
50 גרם גבינת מוצרלה
50 גרם גבינת פטה
אופן הכנה:
1. הכנת הבצק: בקערה לשים קמח, שמרים, מים ושמן זית עד לקבלת עיסת בצק אחידה, ומניחים בצד כשעה.
2. הכנת הרוטב: קולים את הגמבות על אש פתוחה, או בתנור, עד לריכוך, קולפים וחותכים לפרוסות עבות. במחבת מחממים שמן זית, ומטגנים את פרוסות החציל, ומניחים על נייר סופג. מוסיפים למחבת בצל, ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים עגבניות, שן שום, מלח ופלפל, ומבשלים על אש נמוכה, עד שהעגבניות מתרככות ומתפרקות.
3. מקמחים משטח עבודה, מרדדים את הבצק, וקורצים ממנו עיגולים בגודל של כוס. מורחים את הרוטב על הבצק, ומניחים מעל את פרוסות הפלפלים והחצילים הקלויים. מגרדים את גבינת הפטה, ומעל מגרדים את המוצרלה.
4. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות, למשך כשמונה דקות.

סושי שבעת המינים
מאת: מסעדת יוקו אונו
חומרים:
1 כוס אורז
2 כוסות מים
3 כפות חומץ אורז
1 כפית סוכר
חבילה אצות ים- נורי
גזר ומלפפון, פרוסים לאורך
שבעת המינים: זיתים, תמרים וענבים מגולענים וחצויים, גרגרי רימון, תאנה פרוסה (חיטה ושעורה לקישוט)
100 גרם סלמון טרי, חתוך לרצועות ארוכות
סויה, ג'ינג'ר, וואסבי
אופן ההכנה:
1. מבשלים אורז עם שתי כוסות מים, במשך כ-25 דקות.
2. בקערית נפרדת מערבבים חומץ אורז עם סוכר, מוסיפים לאורז החם, ומקררים.
3. מחלקים אצת נורי, לחצי ומניחים על מחצלת קטנה. לוקחים כדור אורז (כ- 100 גרם), ומשטחים על אצת הנורי. מניחים במרכז, לאורך מלבן הסושי, רצועות דג סלמון, רצועת גזר או מלפפון, ואחד משבעת המינים (מפזרים את החתיכות לאורך רצועת האורז).
4. מגלגלים בעדינות עד ליצירת צינור, ופורסים עם סכין חד ל- 6 או 8 טבעות. ממשיכים כך עם יתרת האורז, הסלמון, הירקולת והפירות, כשבכל פעם מכניסים לרול פרי וירק אחר.
5. מגישים לצד סויה, ג'ינג'ר וווסאבי.

פאקורה ירקות
מאת: צ'אטני
חומרים:
1/2 ק''ג קמח חומוס (לא קלוי)
1 כפית מלח
1/4 כפית הינג
3 כפות כוסברה טרייה, קצוצה
2 כפיות שום כתוש
2 כפיות ג'ינג'ר כתוש
1/2 כפית כוסברה יבשה טחונה
1/2 כפית כמון טחון
1 ביצה (לא חובה, תלוי באיכות קמח החומוס)
ירקות פרוסים לפי הטעם: תפוחי אדמה, כרובית, חציל, בצל.
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
1. בקערה מערבבים קמח חומוס, מלח, הינג, כוסברה טרייה ויבשה, שום, ג'ינג'ר, כמו וביצה. בוחשים היטב ומוסיפים מים לפי הצורך, לעד לקבלת בלילה יציבה.
2. מחממים שמן עמוק לטיגון.
3. טובלים את הירקות הפרוסים בבלילה, ומנערים להסרת עודפי הבלילה. מעבירים לשמן החם מייד, ומטגנים עד להזהבה.
4. מנקזים את עודפי השומן, ומגישים חם, לצד צ'אטני.

שיפודי פילה בקר על רוזמרין
מאת: מסעדת סלסה
חומרים:
300 גרם פילה בקר
6 ענפי רוזמרין
3 עגבניות תמר
2 בצלים
מלח גס
שמן זית
אופן ההכנה:
1. חותכים את פילה הבקר לקוביות, כנגד כיוון הסיבים .
2. משרים את ענפי הרוזמרין במם, למשך כ- 10 דקות. משפדים את הפילה על הענפים, משמנים במעט שמן זית, מפזרים מעט מלח גס, וצולים על הגריל, עד למידת הצלייה הרצויה.
3. חותכים עגבנייה ובצל לקוביות, משפדים על שיפודים, וקולים על הגריל.
4. מסדרים את שיפודי הפילה ושיפודי הירקות על צלחת, זה לצד זה, ומגישים .

אמפנדס בטטה
מאת: שף תומר קחזנר למסעדת דיוינו
חומרים:
לבצק:
3 כוסות קמח
200 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
1 כף אורגנו
קורט מלח
1/2 כוס מים קרים
למילוי:
5 בטטות גדולות
קורט מלח
1 כפית בזיליקום, קצוץ דק
1 כפית עירית, קצוצה דק
1 כפית כוסברה, קצוצה דק
פלפל שחור גרוס
לאמפנדס:
1 חלמון ביצה
קצח
אופן ההכנה:
1. הכנת הבצק: חותכים את החמאה לקוביות קטנות, ולשים עם הקמח עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים אורגנו ומלח. מוסיפים מים לאט, לפי הצורך.
2. אוספים את הבצק לכדור, עוטפים בניילון נצמד, ומכניסים למקרר לחצי שעה.
3. הכנת המילוי: ממלאים סיר במים רותחים. קולפים את הבטטות, מכניסים לסיר ומבשלים עד להתרככות.
4. מועכים את הבטטות לפירה חלק, מוסיפים מלח, בזיליקום, עירית, כוסברה ופלפל שחור גרוס, מערבבים היטב.
5. הכנת האמפנדס: מוציאים את הבצק מהמקרר, ומחלקים ל-14 עיגולים. פותחים כל עיגול, מרדדים על משטח מקומח לעיגול, שמים כף מהמילוי, וסוגרים לצורה של חצי ירח. עושים שתי פנסים על הבצק, ומהדקים את הקצוות בעזרת מזלג, כדי שהבצק לא יפתח באפייה.
6. מורחים את האמפנדס בחלמון ביצה, מפזרים קצח מלמעלה, ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, במשך כ-6 דקות, עד להזהבה.
הערה: הבצק מתאים לסוגי מילויים שונים. מאותה כמות ניתן להכין גם אמפנדס גדולים יותר, אם מחלקים את הבצק לפחות עיגולים, ושמים יותר מילוי.

שיפודי בייבי תפוחי אדמה וארטישוק, ברוטב יין אדום
מאת: שף גלי ברמן לספייסס
חומרים:
1 שקית בייבי תפו''א
1 שקית לבבות ארטישוק
1/2 כוס סוכר
לרוטב היין:
שמן זית
1 בצל, קצוץ דק
1 כוס יין אדום
1 כפית סוכר
2 עלי דפנה
1 פלפל אנגלי
2 כפות קמח
אופן ההכנה:
1. בסיר גדול מרתיחים מים, ומבשלים תפוחי האדמה במשך כ-15 דקות. מוציאים את תפוחי האדמה כשהם מתחילים להתרכך, מכניסים למים ארטישוק, ומבשלים למשך כ-10 דקות. מסננים, מקררים וחותכים לרבעים.
2. משפדים את תפוחי האדמה והארטישוק על שיפודים, לסירוגין. מניחים על תבנית אפייה, ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, במשך 15 דקות.
3. להכנת רוטב היין: במחבת מחממים שמן זית, ומטגנים בצל עד הלבנה. מוסיפים יין אדום, סוכר, עלי דפנה ופלפל אנגלי, מערבבים היטב ומבשלים במשך כ-10 דקות. מוסיפים את הקמח בערבוב תמידי, עד להסמכת הרוטב.
4. מוציאים את השיפודים מהתנור, מושחים ברוטב היין, ואופים למשך 10 דקות נוספות. מגישים חם.

צ'יפס מגזר, סלק ושורש סלקי
מאת: שף שאול בן אדרת למסעדת קימל
חומרים:
1 שורש סלרי
1 סלק
1 גזר
מעט שמן
אופן הכנה:
1. מקלפים ופורסים את הירקות לרצועות דקות, או לפרוסות דקות כנייר.
2. זורקים לשמן חם לכ-4 דקות, ומייבשים בנייר סופג. מגישים חם.

אלורה
שד' רוטשילד 60, תל אביב.
03-5665655

יוקו אונו
ז'בוטינסקי 1, בניין מכבי, מתחם הבורסה, רמת גן.
03-7524666

צ'אטני
החשמונאים 79, תל אביב.
077-4990509

סלסה
דרך אם המושבות 94 (מתחם פארק איזורים), פתח תקווה.
03-9291535

דיוינו
בכביש הישן, ליד תחנת הדלק פז, ראש פינה.
04-6930808

ספייסס
קהילת סלוניקי 11, הדר יוסף, תל-אביב, 03-6475555.
ביל''ו סנטר, מתחם ביל''ו סנטר, קריית עקרון, 08-9455223.
רח' אלטלף 1, אזור תעשייה יהוד (מאחורי תחנת הדלק דור), 03-6326320.

קימל
השחר 6, נווה צדק, תל אביב.
03-5105204