Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> מסעדת לה רג'אנס: משהו נכון בים התיכון

נכון בים התיכון


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''פילה סלמון ברוטב חלב קוקוס, צלפים וחרדל, היה רך וטעמו כה משובח, שהשתלבותו עם חלב הקוקוס הזכיר לי מאוד טעם של שמנת, ובכך הפך את המנה לחוויה עילאית...''. ריקי אלעזר התענגה על כל ביס במסעדת לה רג'אנס הכשרה שבתל אביב

אם אתם מחפשים מסעדת גורמה איכותית, מובטחת לכם חוויה אמיתית במלון דן הממוקם ברחוב הירקון שבתל אביב. למלון מסעדה יוקרתית וכשרה, בסגנון ים תיכוני עכשווי, המשקיפה לים. כשהגעתי לשם, החלה השקיעה, ועם אווירה נעימה ומעודנת זו, התחלנו את הארוחה.

המלצרית שלנו, רות, היא בעלת גינונים של מלצרית במסעדת גורמה. היא מוזגת יין כשיד אחת ''מתחבאת'' מאחורי גבה, והיא מסבירה בנימוס ובסבלנות אין קץ על כל אחת מהמנות המומלצות. כשביקשתי ממנה להמליץ על מנה שלדעתה עדיפה במיוחד, היא פרסה בפניי ארבע או חמש אפשרויות שונות, כך שהיה לי קצת קשה להחליט. עם זאת, כשהגיעו המנות, הבנתי מדוע כה קשה לבחור. כל מנה הייתה יותר טעימה מקודמתה.

לפתיחה, הוגשו לנו לחמי הבית, פרוסות לחם פרג ופרוסות לחם אגוזים בסלסלה כפרית ולידם, צלוחיות קטנטנות, בהן מסודרים זה לצד זה פלפלים ירוקים גרוסים בחריפות מעודנת, ודלעת מתקתקה מגורדת דק. השילוב מצא חן בעינינו; הצבעים הדומיננטיים, ירוק וכתום, נחו זה לצד זה כניגודים משלמים הן בצבעם והן בטעמם, מתוק וחריף. לצדם, הוגשה לנו פוקצ'ת הבית, שהינה לחמנייה חמה בצורת בייגלה עגול. הפוקצ'ה רכה ומעט מלוחה, ומשלימה את ספקטרום הטעמים הכולל מתיקות, מליחות וחריפות, כבר במנת הפתיחה.

למנה ראשונה אכלנו לשון טלה בציר טבעי, יין אדום וערמונים. בשר הלשון היה רך ונימוח, והערמונים, שהופיעו במנה בשלמותם, השתלבו היטב עם הבשר והיין. כמו כן, אכלנו מנת סינטה במלח ים ותפוח אדמה מגורר עם אולי פלפלים ובצל כבוש. כאשר אוכלים את הסינטה ותפוח האדמה יחד, מגלים כי המליחות היתרה של הסינטה מכסה על העובדה שתפוח האדמה נטול תבלינים, ושילוב זה יוצר את רמת המליחות המדויקת המתאימה למנה. המנה משובבת עין בזכות צבעוניותה: תפוח האדמה בצבע קרם, הסינטה אדמדמה, והבצל הכבוש ורדרד, מחזה יפה לעין ושילוב משובח לחך.

רות הציעה לנו לשתות יין יחד עם המנה הבאה, וקיבלנו את הצעתה בשמחה. היא מזגה לנו קברנה סוביניון וסיפרה כי למסעדה יש מבצע, לפיו בהזמנת בקבוק ריזרב של ברקן, קברנה סובניון או מרלו, מקבלים בקבוק סן פלנגרינו גדול חינם. הקברנה, כידוע, הינו יין אדום בעל טעם עשיר ומתקתקות והוא היווה תוספת מענגת למנות העיקריות.

למנה עיקרית הזמנו מטבעות פילה בקר ברוטב ציר בקר ופטריות כמהין עם תוספת של פירה וסלק. כדי לשמר את סימפוזיון הטעמים של המנה, תוספת הפירה הגיעה בכלי חרס נפרד, והסלק - בצלחת נפרדת נוספת. מטבעות הפילה היו עשויות בדיוק מושלם - הבשר היה עשוי היטב מבחוץ, אולם מרכזו נשאר ורדרד. לצד פילה הבקר, פילה מסוג אחר - פילה סלמון ברוטב חלב קוקוס, צלפים וחרדל, עם תוספת של שעועית. השעועית, שטובלה במלח גס, הייתה קריספית וטעימה כל כך, עד שהיה לי קשה להאמין שאני אוכלת ירק. פילה הסלמון היה רך וטעמו כה משובח, שהשתלבותו עם חלב הקוקוס הזכיר לי מאוד טעם של שמנת, ובכך הפך את המנה לחוויה עילאית.

קינחו במרק שזיפים קר עם רגו פירות קיציים, קינוח מומלץ לימי הקיץ החמים – קר, מתוק וטעים. יש בה אפילו ''נשיקה'' מתוקה, שלא אכלתי כמוה מאז שהייתי ילדה, כך שהופתעתי לטובה. קינוח נוסף שהזמנו היה טפיוקה, מוס שוקולד בלגי מתקתק המשתלב בהצלחה רבה עם הקולי - משמש וניל חמצמץ.

כשקמנו מהשולחן לעבר דלת היציאה, רות חיכתה לנו שם כדי להיפרד מאיתנו לשלום. במסעדת לה רג'אנס היחס האישי נמשך גם בסיום הארוחה. בחוץ חיכה לנו הים התיכון, גדול ומרחש ומדיף ריח של מלח. עכשיו כבר נסתכל עליו אחרת.

לה רג'אנס
הירקון 99 - מלון דן , תל אביב
03-5202513