Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> להתמסר לפיתוי בקפה-מסעדה פיתויים בירושלים

להתמסר לפיתוי


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''הנתח הגדול של הסלמון היה רך, עסיסי, ונטבל לפני כל נגיסה ברוטב היין המתוק. הדג היה כל כך טוב, שכמעט שכחנו את הסלט...''. אמיר בן נעים החליט, במקום לעמוד בפיתוי – להתמסר לו, בקפה-מסעדה פיתויים שבירושלים

ביום שבו נשיא ארצות-הברית בא לישראל וזכה לכבוד מלכים במלון המלך-דוד, החלטנו שגם לנו מגיע להתפנק, ובאנו לקפה-מסעדה פיתויים.

הדבר הראשון שבו הבחנו הוא שלמרות קור של 7 מעלות בחוץ - היו מי שבחרו ליהנות מן האוכל המוגש במרפסת הפתוחה. קישרנו זאת לעובדה שרבים מבאי המקום הם תושבי חוץ, המורגלים לטמפרטורות מאתגרות הרבה יותר מאלו המצננות את עיר הקודש... בכל מקרה - בחוץ אולי קר, אבל בתוך קפה-המסעדה חמים ונעים. גם בזכות ההסקה, וגם כיוון שהמקום מלא, ולמזלנו - שמרו לנו מקום.

התיישבנו באחת הפינות, כמו שאנחנו אוהבים, וזמזמנו לצלילי המוסיקה הישראלית הטובה שברקע. כדי להדוף את ייסורי הקור ירושלמי הנחוש, קבלנו מייד סיידר חם, עם קוביות תפוח קטנות ומקל קינמון. לרגע, נדמה היה שחסרה בו קצת מתיקות, אך עד מהרה הבנו שהוא בּוּל מה שהיינו צריכים, והתמסרנו לחומו ולטעמו הטוב. עודנו לוגמים, ואל השולחן הגיע המתאבן - לחם חם מחיטה מלאה, עם עגבניות וזרעי כוסברה. אל הלחם הנהדר התלוו ממרח עגבניות לחות, ממרח טפנד טרי, וחמאת עגבניות מיובשות ופסטו. רק בגלל שידענו שהארוחה עוד לפנינו, לא אכלנו עם כפית את הממרחים הצבעונים והמרעננים. הם היו טובים מאד, ויחד עם הלחם החם השמחה הייתה גדולה.

התיאבון נפתח רשמית. במנות ראשונות נהנינו ממאפה פולנטה (קמח תירס) עם פטריות שיטאקי ושמפניון ביין לבן עם נגיעות פסטו, ומקציצות ברוקולי עם מטבל גבינה חם. הפולנטה הגיעה בצלחת גדולה ולבנה בעיטור רוטב פסטו עדין וטיפות בלסמי, ונתגלתה כמנה טעימה, עם תיבול נכון שאפשר לטעמים העדינים של כל המרכיבים לבוא לידי ביטוי. גם קציצות הברוקולי אופיינו בטעמים טובים ועדינים, והעלו חיוך הודות להגשה הומוריסטית - הקציצות שופדו כדרך שנוהגים בקבב אסלי, לצד טבעות בצל סגול.

מרוצים עברנו למנות העיקריות. גם כאן פגשנו את ההומור, בצורת ''המבורגר'' פורטבלו צלוי, שהוגש בלחמניית המבורגר גדולה, עם נתח גבינת חלומי חמה, עגבניות, חסה, מעט פסטו ורוטב איולי. לצד כל זה ניצבה תלולית נדיבה של צ'יפס בטטה קריספי ומתקתק. בשלב זה החלטנו להתרכז בהנאה ולא בנימוס. הרגענו את מצפוננו בטענה כי דין המבורגר חלבי כדין אחיו הבשרי, לפתנו אותו בידיים בטוחות, ופערנו פה גדול לקראת שילוב נוסף של טעמים. פשוט כיף לאכול את ההמבורגר הזה!

העיקרית השנייה הייתה פילה סלמון מצופה בשקדים טחונים ברוטב יין אדום, שהוגש על מצע שעועית ירוקה שהוקפצה בשמן זית ולימון, מלווה בכיפה של סלט בטטות ורימונים בצידה האחד של הצלחת, ובצידה השני - לימון רענן שקושט בקצח. מרגע שטעמנו, פתחנו בן-זוגי ואני בקרב סמוי על יוצא-הים הוורדרד. הנתח הגדול של הסלמון היה רך, עסיסי, ונטבל לפני כל נגיסה ברוטב היין המתוק. מלבד הצבעוניות החגיגית, התענגנו על התכנון המוקפד של הטעמים, שנתן מקום של כבוד לכל המרכיבים. עם מנה זו קבלנו סלט שהכיל חסה, עלי בייבי, נבטים, עגבניות שרי, רימונים, בצל סגול וגרעיני חמנייה קלויים. אבל הדג היה כל כך טוב, שכמעט שכחנו את הסלט...

לאחר ששבענו, התבקש לסקור גם את חלון הקונדיטוריה. בנוסף להיותו קפה-מסעדה, פיתויים הוא גם פטיסרי בסגנון צרפתי, וככזה, מכיל בכל רגע נתון למעלה מעשרים סוגי קינוחים. בנוסף, ניתן להשיג פה קונפיטורות ביתיות, עוגות לשבת, ומטעמים מלוחים שונים. דפנה, בעלת המקום והאחראית למטעמים שטעמנו, מספרת שבאזור פסח 2008 ייפתח סניף נוסף לפיתויים, במרכז הקניות של פרוייקט מַמִילָא היוקרתי הסמוך לעיר העתיקה. בינתיים, ניתן לערוך כאן אירועים לעד 40 איש, בתיאום מראש, וגם להזמין שירותי קייטרינג אישי לאירועים של עד 150 מוזמנים. רק המחשבה שכל-כך הרבה אורחים יוכלו ליהנות מהאיכויות האלה עושה טוב על הלב.

וגם אנחנו, אחרי החגיגה הפרטית שלנו, שמרנו מקום לתאווה קטנה ומתוקה של סוף ארוחה. הקינוחים הוגשו על צלחות מעוטרות קרם פירות יער וקרם פסיפלורה, בצורת פרחים ולבבות. טעמנו טארט חלבה ושוקולד לבן משובץ קוביות חלבה קטנטנות ומקושט בפסים דקיקים של שוקולד מריר, וסופלה שוקולד בלגי חם וטעים, שהוגש עם ספל קטנטן של קרם וניל קריר ומשובח, המכיל גרגירי וניל אמיתי. לא יכולנו לצאת אל הקור לפני שחיממנו את עצמנו בקפוצ'נו ובצ'אי, שהוגשו עם נשיקת מרנג מיניאטורית. כמה טוב לסיים כך ארוחה. או כמו שסיכמנו זאת ביציאה: אל תעמדו בפיתוי- התמסרו לו.

פיתויים
רח' רחל אמנו 5, ירושלים
02-5662899